7 бивши легенди, които сега са треньори на втородивизионни отбори

15 години след като напусна Манчестър Юнайтед като футболист, Яп Стам се завърна на „Олд Трафорд” като мениджър.

Легендарният холандски защитник пое Рединг през лятото на 2016 година и веднага наложи холандската футболна философия в тима.

Въпреки че загуби с 0:4 от Юнайтед за ФА Къп, тимът на Стам се представя повече от добре в Чемпиъншип и не само е в борбата за плейофите, но има шанс и за първите две места и директна промоция в елита на Англия.

Мениджърската професия е много различна от тази на футболиста и както сам холандецът признава, не всеки с мнение на терена и в съблекалнята може да направи крачката към треньорството.

Виждали сме много велики футболисти да се провалят, когато застанат начело дори и на малки отбори. Виждали сме и много примери за това как не чак толкова добри играчи се превръщат в тактически гении.

Все още е рано да се прогнозира към дали Яп Стам ще се причисли към величията като футболисти и като треньори, имайки предвид, че Рединг е първият професионален тим, който води, но изгледите за това са обнадеждаващи.

В галерията ще ви представим още шест бивши легенди на терена, които в момента водят втородивизионни отбори и търсят място под слънцето в треньорската професия.

Новините

Най-четените