Нищо не е същото: 10 разлики в Реал и Барса от последното Ел класико

За почти две години на пейката на Реал Мадрид Зинедин Зидан преобрази „кралете“ и започна своята глава в историята на най-успешния европейски гранд.

Французинът пристигна на „Бернабеу“ на 4 януари 2016 година с една-единствена цел – фенове, играчи и ръководство да забравят провалите в последните няколко години и изкачи „белия балет“ отново над Барселона.

И го направи.

За тези почти 24 месеца, след като замени Рафа Бенитес, Зизу спечели цели осем трофея – титлата и Суперкупата в Испания, две Шампионски лиги, две Суперкупи на Европа и на два пъти Световното клубно първенство.

В това време Барселона се превърна в догонващия отбор с наполовина спечелени трофея, но от началото на сезон 2017/18 местата отново се смениха.

Каталунците, начело с Ернесто Валверде, са непобедени във всички турнири, а в Ла лига направиха разлика от цели 11 точки пред Реал, чиято форма е далеч от тази през изминалите две кампании и се намира едва на четвъртото място.

Наистина, много неща се промениха в двата клуба от лятото досега. И ако при разгрома за Суперкупата с общ резултат 5:1 Реал изглеждаше като господаря не само на Испания, но и на Европа, то преди дербито тази седмица далеч не е така.

Реал приема Барселона на „Сантяго Бернабеу“ в събота, 23 декември, от 14:00 часа в нестандартно обедно Ел класико, което ще бъде първото за първенство тази кампания.

Забравете всичко, което се случи преди и през лятото. Сега нещата са напълно променени.

Вижте в галерията 10 неща, които се промениха в Реал и Барселона след победата на „кралете“ за Суперкупата.

Новините

Най-четените