Синът на Уеа се разписа за ПСЖ, но това не стигна срещу Байерн

Байерн (Мюнхен) спечели с 3:1 срещу Пари Сеж Жермен в австрийския град Клагенфурт в приятелски мач от турнира International Champions Cup.

Голът за парижани през първата част отбеляза Тимъти Уеа - син на легендата Джордж Уеа, но през втората част баварците пометоха парижани.

В 31-вата ПСЖ откри резултата, възползвайки се от изнесената напред игра на германския шампион. Кевин Римане овладя пред собственото наказателно поле, напредна и подаде към Уеа в коридор между двама бранители. Нападателят показа бързина и сам срещу Улрайх намери пролука за топката - 0:1.

В 60-ата резервата Кингсли Коман показа техника в наказателното поле, но шутира неточно. Хавиер Мартинес беше изпуснат при последвалия корнер и реализира с глава от пет метра - 1:1. В 66-ата Джиджи Буфон беше сменен от 22-годишния Реми Дешан. В 68-ата Ренато Санчес обърна мача с нестандартен гол. Вместо да центрира той реши да бие в близкия ъгъл на стената и изненада резервния вратар на ПСЖ - 2:1 за Байерн.

В 78-ата Серж Гнабри се стрелна отдясно и подаде към непокрития Зиркзее, който отбеляза с хубаво насочване с вътрешен удар. 17-годишният холандец показа хладнокрие на шест метра от голлинията и наказа стража на парижани.

Новините

Най-четените