Хааланд разкри защо избра Дортмунд пред Юнайтед

Ерлинг Хааланд разкри защо е избрал Борусия Дортмунд пред Манчестър Юнайтед.

„Жълто-черните“ платиха 20 милиона евро за младия норвежки талант, въпреки че сериозен интерес към него имаше от „Олд Трафорд“ и Оле Гунар Солскяер, под чието ръководство в Молде Хааланд направи дебюта си в мъжкия футбол.

„Те (Дортмунд) просто бяха директни и казаха: „Имаме нужда от теб на върха на атаката. Харесваме стила ти на игра и те искаме тук.“, сподели Хааланд, който вкара 28 гола в 22 мача за РБ Залцбург през този сезон.

Хареса ми начина, по който разговаряхме и това ме накара да подпиша с тях. Почувствах, че ще нещата между нас ще потръгнат.“

Според някои източници, агентът на Хааланд – Мино Райола, е получил 15 млн. евро комисионна, като допълнителни 10 млн. евро са влезли в джоба на бащата на младока – Алфи Хааланд, за участието им в сделката.

Райола обаче също заяви, че младият нападател сам е избрал Дортмунд.

„Те (Юнайтед) говореха с него най-много. Всеки имаше шанс да говори с него лично. Но позволихме това на Юнайтед, защото се познават лично с Оле – каза пред The Telegraph Райола.

Но, очевидно, той сам реши, че това не е правилното решение за кариерата му в момента. Нищо лично срещу Манчестър Юнайтед или Оле.

Той избра Борусия Дортмунд пред тях и останалите отбори и съм много щастлив, че ще бъде в отбора, в който искаше. Това е най-доброто за него в момента.

Ако искаше да отиде в Манчестър Юнайтед, щях да бъда длъжен да го заведа в Манчестър Юнайтед, но той не искаше.“

Новините

Най-четените