5 класики между Франция и Португалия

Време е! Остават броени часове преди господарят на Европа да стане ясен. Домакините, които бяха считани за фаворити от самото начало, срещу Португалия на Кристиано Роналдо. „Мореплавателите“ търпяха подигравки, а неумението им да печеллят мачовете си в редовното време винаги беше на дневен ред, когато идваше време техен мач.

Франция със сигурност не започна блестящо, но постепенно „петлите“ набраха инерция и сега никой не се съмнява, че могат да триумфират на финала. Португалците вече всяват страхопочитание, защото доказаха, че не е нужно да покажат великолепен футбол, за да побеждават.

Селекцията на Фернандо Сантош ще чака своите шансове, а понякога дори няма да се нуждае от такива, защото Роналдо е способен да вкарва от невъзможни положения. Тимът пък се подчинява на своя лидер и затова е толкова успешен – всеки знае мястото си и къде се намира в йерархията.

На „Стад дьо Франс“ обаче домакините ще разполагат с Антоан Гризман, който наистина е под пара, а химията в нападението на отбора е впечатляваща. Домакинството пък е нож с две остриета, защото напрежението наистина ще бъде голямо.

Преди шоуто обаче да започне се връщаме назад във времето, за да си припомним няколко запомнящи се сблъсъка.

В галерията може да видите 5 класически сблъсъка между двата тима.

Новините

Най-четените