Къде са те сега: Отборът на Аржентина, който дублира олмипийското злато

В последните десетина години Аржентина има наистина златно поколение футболисти, предвождани от един от най-добрите играчи в историята - Лионел Меси. В нападението на „гаучосите" за този период изпъкват още имена като Игуаин, Тевес, Савиола, Агуеро, Ди Мариа, Паласио, Лопес и други водещи европейски нападатели, атакуващи полузащитници и крила. Толкова са много, че суперталанти като Паоло Дибала дори не получават шанс за изява.

Защитата и халфовата линия на тима също са от световна класа, а треньорите на албиселесте можеха да избират и между равностойни вратари на добро ниво.

И все пак титлите липсват. На последното Световно първенство именно звездното нападение изневери на Аржентина, която изпусна финала срещу Германия в продълженията, въпреки че имаше по-чистите положения.

Сред най-големите успехи на това златно поколение си остава дублираната олимпийска титла от 2008-а в Пекин.

Сега Аржентина отново започва начисто с Хорхе Сампаоли начело, а първият голям тест бе в днешната контрола срещу Бразилия.

В деня на Суперкласико ви напомняме именно за онзи състав от олимпийски шампиони, който даде началото на един от най-могъщите атакуващи отбори в историята, пък макар и без друга голяма титла.

Вижте къде са днес героите на „албиселесте" от Пекин 2008 в нашата галерия.

Новините

Най-четените