Прогнози: Левски - ЦСКА-София и останалите големи дербита през уикенда

Пореден уикенд, поредна порция интересни мачове.

През седмицата се нагледахме на интригуващи сблъсъци в двата европейски клубни турнира. Видяхме и българска победа – Лудогорец обезвреди напълно португалския Брага и след 2:0 на „Мунисипал“ оглави еднолично група С с актив от седем точки, на една пред Брага, четири пред Хофенхайм и шест пред последния Истанбул ББ.

След европейските страсти от вторник, сряда и четвъртък, е време да се върнем към футбол от местните първенства. Уикендът няма да е точно препълнен с дербита, както беше миналият, но българските фенове има какво да очакваме, а именно – Вечното дерби.

Левски посреща ЦСКА-София в събота следобед на националния стадион „Васил Левски“ от 16:00 часа. По трибуните се очакват над 25 000 фенове на двата гранда, а всички се надяваме да видим най-качествения сблъсък между тези противници от много време насам.

„Червените“ отпуснаха газта в последните два кръга, завършвайки наравно като гост на Етър (2:2) и у дома с Пирин (0:0), а спад във формата е последното нещо, от което старши-треньорът Стамен Белчев имаше нужда пред голямото дерби.

От друга страна, Левски също не е особено убедителен. Вярно, не загуби и не допусна гол в последните четири мача, но вкара само четири. А, с оглед на последните два мача срещу ЦСКА, взети от „армейците“ с по 3:0, едно попадение едва ли ще е достатъчно за „син“ успех.

Добрите новини на „Герена“ са, че Габриел Обертан тренира на пълни обороти и ще бъде на разположение на Делио Роси. Френският атакуващ полузащитник е един от най-важните играчи за Левски този сезон и именно от него ще се очаква да измисли нещо специално.

„Червените“ също имат своята звезда в лицето на Фернандо Каранга. 26-годишният бразилец е водещ реализатор в Първа професионална лига с 12 гола в 12 мача. Дали ще успее да се разпише и срещу вечния враг? Ще разберем.

За Левски – ЦСКА-София, Наполи – Интер, Тотнъм – Ливърпул и Олимпик Марсилия – Пари Сен Жермен, може да видите прогнозите ни в галерията.

Новините

Най-четените