Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Да приготвим филе от бяла риба в масло

Вкусна рецепта за филе от бяла риба в масло,гарнирана с едри каперси, магданоз, лимон, крутони и картофено пюре
Вкусна рецепта за филе от бяла риба в масло,гарнирана с едри каперси, магданоз, лимон, крутони и картофено пюре

Тази седмица в нашата кулинарна рубрика ще ви покажем лека лятна рецепта за приготвяне на филе от бяла риба в масло, гарнирана с едри каперси, магданоз, лимон, крутони и картофено пюре.

Вкусната френска рецеmта е на майстора готвач от варненското "Бистро Европа" Филип Спасов.
Ето как се приготвя:

Съставки за 4 порции:

165 гр. филе бяла риба (без кожа)

50 гр. краве масло

20 гр. мляко

15 гр. каперси

10 гр. магданоз

10 гр. див лук

1/2 бр. лимон (сок)

100 гр. картофи

5 гр. зехтин

15 гр. крутони (изпъжени в масло)

Рецепта:

За пюрето:

1. Млякото се загрява в касеролата;

2. Картофите се стоплят в микровълновата и се мачкат с пресата за картофи;

3. Бъркат се задължително с бъркалка за яйца/тел и се слага прогресивно студено масло;

4. Насипва се в керамичен съд.

За крутоните:

1. Крутоните се режат на кубчета от бял тостерен хляб;

2. Пържат се в разтопеното до олио масло до златисто;

За рибата:

1. Зехтинът се затопля в тигана;

2. Рибата се осолява и се овалва в брашно;

3. Слага се в топлата мазнина и се запържва до златисто от всички страни;

4. След като рибата е запържена, се слага студено масло в тигана и се топли докато стане на балончета. С лъжица се залива рибата с маслото;

5. Рибата се отстранява от тигана и се слага върху хартия, за да попие мазнината;

6. Каперсите, магданозът, дивият лук и лимоновият сок се добавят в същия тиган;

7. Рибата се залива с получената гарнитура и се слага в чиния. Останалата гарнитура се разпределя по чинията и върху пюрето;

8. Добавят се готовите крутони.

 

Най-четените