Тексасец измисли пържена бира

Бирата е една от най популярните напитки на света и е любима на безброй хора. Отскоро обаче тя намери и нова форма, доста по-различна от тази, с която сме свикнали.

Главен готвач от тексаски ресторант твърди, че е открил първата рецепта за пържена бира. Рецептата за този нов кулинарен продукт всъщност никак не е сложна. Процедурата е следната: бирата се поставя в осолено тесто и после е моментално се пуска в олио с температура около 375 градуса (Фаренхайт). Бирата трябва да се запържва в олиото около 20 секунди - достатъчно кратко, за да не изгуби алкохолното си съдържание.

Според хората, вкусили от новото изкушение, бирата не променяла своя вкус, но освен това се смесвала и с приятно запърженото тесто и крайният резултат бил много задоволителен.

Изобретателят на този нов кулинарен продукт е Марк Забъл. Той твърди, че в продължение на три години се опитва да разработи тази нова рецепта и много пъти е екпериментирал с различни методи, но до този момент са били все неуспешни.

В момента той чака да патентова това свое изобретение, от което е изключително горд. Той отрича в  рецептата да се включват и други "тайни" съставки.

Официалното представяне на продукта ще се случи след месец. Тогава ще има голямо състезание с храна в Тексас и най-после всички ще могат да опитат от продукта на Забъл. В това състезание различни готвачи от страната представят своите нови кулинарни продукти и най-интересният от тях печели. Миналогодишният победител бил представил силно запържено масло.

Новият продукт - бира в тесто, се очаква да навлезе скоро на пазара. Пет подобни на равиоли късчета с бира ще се продават на цената от 5 долара. Тексаската алкохолна комисия обаче наложи забраната продуктът да не може да се купува от лица под 21 години тъй като съдържа алкохол, макар и в малко количество.

Засега бирата, с която готви тексаският готвач, е известната марка "Гинес", но той е склонен да екпериментира и с нови различни видове бира и ще го направи в най-близко бъдеще.

"Никой досега не е успял да запържи каквато и да е течност. Вкусът е като да опиташ парченце запържено тесто и след това да пиеш глътка бира," твърди Забъл. Предишното му откритие беше десерт, представляващ вафлени топки с вкус на ягода, покрити с шоколад.

На Забъл сега не му остава нищо друго освен да чака с нетърпение годишното състезание. Неговите надежди да спечели са огромни - и вероятно ще бъдат оправдани.

Новините

Най-четените