Когато най-хубавото момиче е... момче

В края на 2010 New York Times заяви, че това е била годината на транссексуалните. За модела Андрей Педжич това можеше да означава само едно в бъдеще: стабилна работа. От една страна, той може да бъде избиран за снимки в списания и реклами и като мъж, и като жена. Което се случва точно в момента.

20-годишният модел с андрогинна външност успя да се утвърди в света на мъжката и женската мода, ставайки лице на Marc Jacobs и дефилирайки с дрехи на Jean Paul Gaultier, а точно сега е ангажиран в рекламната кампания за дамски бански костюми.

Андрей Педжич е превзел модната индустрия с гръм и трясък. Лицето му напомня на това на Синди Крофърд, тялото му е като на Кейт Мос - с изключение на липсата на някои специфични полови характеристики. След като преди около две години дебютира в дефилетата на висшата мода, през 2011 стана лице на Marc Jacobs и участва в пролетните реклами на Gaultier наравно с женския си двойник, супермодела Каролина Куркова, Андрей попада на страниците на списания като Vogue и вече е в списъка на всеки кастинг-агент за ревютата - независимо дали става въпрос за мъжки или женски колекции.

Педжич е част от новата модна тенденция за "женствени мъже" и е най-новият пример за преливащи между границите на половете модели, които в последните няколко сезона постигнаха световна популярност. Най-известна сред тях е Леа Т., транссексуалната асистентка на Рикардо Тисчи в Givenchy, която той избра за лице на своята есенно-зимна колекция.

Педжич обаче представлява нещо по-значимо от скандална рекламна кампания, въпреки че в много отношения кариерата му представлява точно капитализиране на любопитството. През 2009 г. той се добира до агенцията Chadwick Models в Мелбърн, която след кратко интервю моментално сключва договор с него. "В онзи момент знаех, че разполагаме с модел с много голям потенциал", коментира Матю Андерсън, мениджър на офиса на Chadwick в Мелбърн. .

Сега педжич е водачът на нова полова гъвкавост в модата, в която традиционният мъжки и женски манталитет започва да има все по-малко значение. Модната индустрия е в топли отношения с неутралния пол, а транссексуалните модели и фотографии в списанията постепенно си пробиват път в масовия вкус.

#1 Миката 08.02.2012 в 13:13:41

Пази Боже

#3 MiaWallace 08.02.2012 в 14:31:36

Харесвам този модел и не виждам нищо толкова скандално и нищо ново под слънцето, което да не е вече видяно от човечеството.

#4 strawsPulledAtRandom 08.02.2012 в 14:59:16

Да бяха свършили красивите жени, разбирам, ама сега какъв е смисълът? Какво точно трябва да ни докажат тези фотографии, освен изкуството на гримьорите и графичните дизайнери? Това за сливане на двата пола, "неутрална" естетика и т.н. са глупости, поне докато не започнат да публикуват снимки на жени с космати крака или напомпани анаболни каки - имам предвид във "Вог", не в "Мускули и фитнес". Абе, да има кво да дъвчат и да си пълнят тесните и кратички колонки с текст между огромните рекламни фотоси

#5 Nejna 08.02.2012 в 15:13:28

Мануела, и с какво точно толкова те обижда това "създание"??

#6 lele male 08.02.2012 в 15:22:46

КрасивО е...

#7 Оня Дето Го Трият 08.02.2012 в 15:57:18

Няма вече истински жени Шмрък, шмрък....

#9 limula 08.02.2012 в 16:55:33

Ъ. Че кво му е. Изглежда добре. Те иначе моделите и мъжките и женските са...... Малко извън темата, но: Marc Jacobs или Марк Джейкъбс, Gaultier или Готие??? Аз ако пишех(ама не ми се отдава) щеше да е или на кирилица или на латиница. Така изглежда все едно статията е сглобявана от двама или трима човека/преводача ....

#12 MiaWallace 08.02.2012 в 17:41:51

Ох, пак всички по-католици от папата Липсата на толерантност към мнението на другите е впечатляваща у нас. Да се чуди човек, ако бяхме еднакви, дали щяхме да умрем от скука?

#14 OrchiiDea 08.02.2012 в 18:38:29

Не знам за каква точно "толерантност" към чуждо мнение става въпрос, но точно моделиерите /заедно с избора си на модели/ натрапват, пардон - определят "модата" - с това и моделите за подражание! Затова не правете на толкова "отворени", щото това си е чиста проба извращение! Пази, Боже!!!

#19 flavia 09.02.2012 в 00:36:27

В това не виждам нищо фатално,щом е добър в тази професия,нека така да бъде! Модата непрекъснато се променя и в това отношение е неизбежно непрекъснато да има привърженици и противници на определени тенденций,относно приликата спрямо Синди Крауфорд,е силно казано,че има прилика ,даже за мен е трудно!!!За мен лично една от най-красивите фотомодели и манекенки си остава Джия Каранджи,въпреки кратката си кариера,точно тя дава старт на такива имена в тази професия като С.Крауфорд,Клаудия Шифър,и пр.именно те за мен си остават най-сполучливи в тази индустрия!Разбира се всеки има право на мнение,но темата не е за това да съдим кой какъв е!!!

#21 Ицо 09.02.2012 в 09:43:03

Педерасите са навсякаде - и в парламента и по Телевизията и в киното и в модата и каде ли не Но не е луд този дето яде баницата а този дето му я дава. Защо ги избираме, гледаме ... ?

#22 crazyforest 09.02.2012 в 10:43:39

Горкото момче, ни така ни иначе. Но са виновни т.н. елит на модата - педеруги, които правят уж мода за жени (след като самите те не обичат жените) и за това и модата им извращава красивия образ на жената и прави някакви изродски същества от тях. За мъжете да не говорим. Но ми е жал.

#23 Nejna 09.02.2012 в 10:46:20

Мануела, не става дума за ангажиране. Просто попитах как така нечия външност те "обижда"?

#24 Nejna 09.02.2012 в 11:16:11

@22, за какво по-точно ти е жал??? За милионите долари дето ги печели ли??? И как не разбирате, че модата касае дрехите, а не моделите!?? Моделите са просто ...."ходещи закачалки"! Те са само средство да представят дрехите!!! Ако имаше роботизирани манекени- тях щяха да ползват- щеше да им е в пъти по-евтино!!! Това, че потребителите вместо в дрехите, са се вторачили в манекените, е проблем на потребителите! Никой не им натрапва да приличат на закачалките! А тука седнали да ми обясняват как на кого какво натрапвал... Ами, натрапете си да приличате на ... изобретател/учен/космонавт, бе!

#25 nakadetaka 09.02.2012 в 12:06:04

Нежна, модел като дума значи и образец, а в случая става дума и за модели за подражание...Когато момченце или момиченце на 12-13 години гледа ревю по Фешън тв примерно - няма как в един момент да не се зачуди защо мъж носи женски дрехи, а когато това се превърне в мащабна кампания - не просто се продават дрехи, продава се идеята, че това е НОРМАЛНО. Сори, но за мен не е. Явно съм по-задръстена и не толкова широко скроена, но това, което се прави с заличаването на половете за мен е чиста проба извратено.

Новините

Най-четените