Няма "правилен момент" за секс

Забивките за една вечер си имат своята репутация, а ако започнем да ги консумираме твърде често, тя се прехвърля и върху нас. Въпреки това, ново проучване от университета в Айова твърди, че практикуването на еднократен секс в крайна сметка може и да не е убиец на сериозните връзки - начинът, по който се справяте със ситуацията на сутринта, е от решаващо значение.

Отлагането на секса не е гаранция за качествена връзка

Социологът Антъни Пайк анкетира 642 пълнолетни хора в Чикаго и заключава, че връзките, които започват със забивка за една вечер, не са задължително обречени от самото начало - важното в случая е отношението на двамата партньори към потенциалната връзка.

Макар че "средното качество на връзката" е по-високо за хората, които чакат нещата да станат сериозни, преди да правят секс, ранните интимни взаимоотношения не бива да бъде обвинявани за разрива на връзката.

Когато Пайк изключва от изследването си хората, които не се интересуват от сериозни връзки, той констатира, че няма реална разлика в качеството на връзките. Това означава, че двойките, които са започнали като приятели и познати и са били отворени за сериозна връзка, се оказали точно толкова щастливи, колкото тези, които продължително излизали на срещи и чакали "правилния момент" за секс.

Нещата могат да тръгнат и от чисто сексуално привличане - и да завършат в гражданското

"Няма доказателства, че връзките, които започват със забивка за една вечер, имат по-ниско качество", заявява той. "Проучването твърди, че носещите удовлетворение са тези връзки, при които сексът се отлага. Но освен това е възможно истинската любов да се появи ако нещата започнат с подход в духа на Сексът и градът, когато хората се забелязват един друг от другия край на бара, изграждат сексуална връзка и чак след това емоционална такава".

В направеното проучване, качеството на връзките се измерва чрез субективното мнение за степента, в която всеки партньор обича половинката си, бъдещето на връзката, нивото на удовлетворение от интимния живот и начините, по които животът им би се променил, ако тази връзка приключи. Освен това, проучването запитва и кога за първи път участниците в него са имали интимни отношения с партньорите си.

Така че ако не е контекстът на сексуалната ангажираност, какво стои зад по-ниските оценки на връзките, стартирали като забивки за една нощ? Пайк изтъква подбора: някои хора са склонни да считат връзките си за неудовлетворителни, а тези хора са по-склонни да прибягват към краткотрайни забивки.

Въпросът е дали типът отношения причинява по-ниското качество, или хората

"Откритието реално е, че това зависи изцяло от конкретните хора". Индивидите с повече бивши сексуални партньори са по-склонни към забивки за една вечер и съобщават за по-ниско качество на връзките. Парк обяснява, че заради развитието на предишните си връзки, те са започнали да предпочитат краткотрайните отношения и считат по-сериозните връзки за по-малко удовлетворителни. Освен това е възможно хората, предразположени към краткотрайни връзки да са отпаднали от перспективите за сериозни взаимоотношения, защото не са инвестирали достатъчно време и енергия, за да развият дългосрочни отношения, коментира Пайк.

Проучването показва, че много хора ходят на срещи дори ако не се интересуват от дългосрочна връзка. Това е леко изненадващо за Пайк, тъй като срещите попадат в категорията на романтичните връзки, докато "приятелите с екстри" и забивките за една нощ не се броят: "Макар че случайният секс или приятелството с екстри могат да прераснат в истинска любов, и двамата партньори обикновени започват връзката единствено с цел секс и очакванията са сравнително ниски".

"В категорията на неангажиращите срещи, някои хора мислят, че им предстои дълготрайна връзка, но освен тях има и хора, които се захващат това единствено с цел секс. Общо взето, това събира "играчите" и "сериозните" на едно място". "В резултат на това изниква въпросът дали неангажиращите срещи са полезна институция. Това изследване твърди, че не са, защото при тях не отпадат индивидите с не-романтични намерения".

#2 Чинчифон 23.06.2012 в 14:18:06

Човек е силен с интелекта си да изучава природните закони.Но хора,изостанали в своята еволюция,са изкушени сами да се налагат над природата.И тъй като това не е възможно,те концентрират своето внимание върху доминирането над други хора.За това всички кръгли идиоти считат принудата брак за венец на човешките любовни отношения.Въпреки,че жената има природен потенциал да зачева само по веднаж на 9 месеца.А дори и момичетата знаят,че мъжете имат природен нагон с капацитет да създават по 9 бременности на ден.Но на различни жени!Тогава какъв е естественият смисъл на брака?Вдовишката пенсия ли

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 23.06.2012 в 18:09:57

Чинчифоне, ергенче си ти май още, като те гледам как все за тази вдовишка пенсия повтаряш. Аз съм семеен от 20+ години, щастливо, но лично мен, последното нещо което щеше да спре да се оженя е, че видиш ли ... като пукна, гадната ми съпруга ще взема вдовишка пенсия. Що за глупост?! Какво ме ебе кой и в какъв размер ми взема пенсията, като аз съм на два метра под земята или пепел в гърнето? Иначе, по темата "Няма правилен момент за секс", мнението ми е, че не трябва да се пропуска. Защото, цитирам: "Ако днес ти се отдаде възможност с две дами, не отлагай втората за утре, утре си е утре. Ебеш, не ебеш, на хуя годините вървят. "

#4 Meteora 23.06.2012 в 20:10:32

И аз тъй мисля, Родриго! За всяка пропусната "бройка", дядо Боже на онзи свят дава по 40 диви заека да пасеш! Сещай се как се пасат диви зайци...

#5 fALLEN 23.06.2012 в 22:41:23

а за нарочно пропуснати "бройки" да не дава повече случайно; ако случайно дава ви каня на диво заешко "горе", пък ако некой сте доле.. не знам.

#6 Денерис 23.06.2012 в 22:44:39

Имах желание просто да се позабавлявам,а после изкарах дълга връзка,така че всичко е относително.:-)

#7 Meteora 24.06.2012 в 00:42:17

Фолън, дано не си Ейнджъл! Фолън Ейнджъл... Да живее Юрайа Хийп! Да е жив и здрав Кен Хенсли!

#8 Meteora 24.06.2012 в 00:47:22

Денерис | 23.06.201222:44 Имах желание просто да се позабавлявам,а после изкарах дълга връзка,така че всичко е относително.:-) И аз така, пич, преди 26 години... Бакалавърските в Англия ги преживях...някак си. А сега плащам магистратури като за Световно! Едната свършва, другата започва! Жална ми майка! Маамка му - Рамка му! Нямам пари да си заредя...кайта с бензин, е га ти!

#9 imperiall 24.06.2012 в 02:43:56

@7 Meteora, това с "ейнджъл"-а... любимо обяснение на пропуснатите зайци. И оттам този досаден техен навик - да се връщат, ако требе и в отвъдното

#10 Rodrigo Diaz de Vivar 24.06.2012 в 08:37:06

Метеор, Денерис най-вероятно идва от Денерис Таргариен, много хубава дама, с ужасно руса коса и много лилави очи. Наричана още "Родената в буря". Или Неизгоримата, защото е символична майка на дракони. Или просто халееси, царица на дотраките. Та ... Денерис е дама. И ... кайт ли каза?

#12 nakadetaka 24.06.2012 в 10:13:54

Правилният момент за секс е като ти се прииска.

#13 Оня Дето Го Трият 24.06.2012 в 11:28:08

Ей браво, днеска ми харесвате - статия за секс, а нито един коментар вчера Викам си "Кво става?", нещо жегата ли....

#14 fALLEN 24.06.2012 в 12:13:39

12 - по-точно и на двамата като им се прииска, освен ако не действаш 5 минутно солово изпълнение, което винаги си е правилно.

#15 Ben Dover 24.06.2012 в 12:29:36

Метеор- това със зайците ако е вярно хич даже няма да ги паса.Направо ги хвърлям във фурната п.с. като стана дума за кака ви Денерис - ако почнете да казвате на жена си "Калиси" значи е време да ви спрат сериалите п.п.с Абе,Родриго,казвали ли са ти,че ужасно много приличаш на доктор Хаус? и сега по темата:Не е важно дали те ебат или ебеш..важното е да си в секса Уфф не мога да се събудя.

#16 fALLEN 24.06.2012 в 12:46:57

абе не знам, тва да не изпуснеш всеки възможен момент да ебеш, според мене си е яко каруцарска работа. говори основно, че не ти се случват много такива моменти като цяло, та за тва като невидел...

#17 Rodrigo Diaz de Vivar 24.06.2012 в 14:52:06

fALLEN, така е, прав си, но другия вариант е да не те връзва по някакви причини, ама ти да описваш неуспехите си с това, че критериите ти са много високи. Знае ли човек, хора разни. Каруцари, импотенти ... @Ben Dover "Не е важно дали те ебат или ебеш..важното е да си в секса" Не е така. Защото питали бабата и дядото за мнението им за груповия секс. Дядото казал "Крайно положително". Обяснил, защото хора много, всичко се блъска, в гювеча може и да не ебеш, ама минаваш за ебач. Бабата казала "Крайно отрицателно". Защото хора много, всичко се блъска, ама в гювеча може да останеш и ненаебан.

Новините

Най-четените