Прекалено съм секси, за да си плащам...

Как мъжете променят отношението си към жената, когато тя е гримирана и облечена провокативно, и как реагират, когато е със семпли, почти „монашески" дрехи, без грим и прическа.

Въпреки че отговорът е ясен, младата британка Каролин се опита да докаже почти по научен начин, че мъжете са склонни да правят услуги на сексапилните жени, докато категорично отказват да бъдат любезни с по-незврачните (освен ако и те не им свършат някаква услуга).

Сайтът на Guardian пусна краткото й филмче, в което тя прави обществен експеримент, играейки две роли - "Моето секси Аз" срещу "Моето невзрачно Аз". И документирайки реакциите на мъжете спрямо различията във външния й вид и езика на тялото й.

Както се вижда на заснетото в Лондон видео, при молбата на Каролин да ползва автобус или такси безплатно, да похапне сладолед и сладкиши или да я почерпят напитка, тя има много по-голям успех, докато е в късата си пола, апетитната си червена тениска на райета и обувки на високи токчета - плюс фризура и грим.

В този вид Каролин успява да консумира безплатно стоки и услуги на стойност 23,70 паунда.

И обратното - като „Невзрачната Аз" с дълга пола и странно прибрана коса, тя успява да изпие само една бира - и то не толкова на аванта - струваща нищожните 3,20 пауна.

Така Каролин доказва черно на бяло, че мъжете са по-склонни да правят малки подаръци и жестове на жените, които са привлекателни - защото ги смятат за потенциални партньори и по този начин демонстрират своята икономическа и социална сила.

Но също така е вярно, че Каролин демонстрира и два съвсем различни начина на поведение в зависимост как е облечена: когато е секси, тя изглежда и изключително уверена в себе си, а когато е в невзрачния си вид, се оказва, че е несигурна и срамежлива.

#3 Чинчифон 24.05.2011 в 18:19:12

Тази дама очевидно мисли,че трябва да събужда интерес за нещо повече от секс.Макар,че самата тя е продукт единствено на секс.Което пък означава,че за да компенсират липсата на на секс с жени,мъжете би трябвало да култивират интимен интерес...помежду си.Изумителни интелектуални еквилибристики на дами,които искат да изглеждат мислещи-като Евклид,Архимед,Тома Аквински, Нютон,Айнщайн и т.н.!Пожелавам им успех,макар че предпочитам да си останат хубави,истински жени!

#5 r_p_mc 24.05.2011 в 19:09:55

явно в GB са малко назад с материала, след като в Бг си е чиста религия, че видът продава, а цената расте обратнопропорционално на IQ.то и колкото по-големи дини в градината, с или без нитрати, толкова повече потенциални купувачи за нашиту момичи п.с. ако се е усетила лека нотка на негативизъм - сте се объркали, тая изцяло добри чувства към момичетата, които изглеждат добре и се продават на добра цена

#6 Gentle Smile 24.05.2011 в 20:07:26

Експеримента е много добър, но аз можех да кажа резултата от него без да бъде проведен даже Красотата продава - това е аксиома ;)

#8 Оня Дето Го Трият 24.05.2011 в 23:20:02

Що си мисля обаче, че обратния експеримент няма да бъде проведен... А именно някой да докаже научно, с филмче, че ако един мъж е богат по-лесно получава...кхм...орална любов, докато при по-ограничени възможности сякаш все по-трудно става Разни феминистки организации ще изпищят че е сексистко, а учения ще бъде заклеймен, че не му пускат жените и затова тенденциозно прави такъв експеримент Не че и тоя тука не е фетишист-извратеняк - да тъпче девойчета със сладоледи......простак

#9 Rodrigo Diaz de Vivar 25.05.2011 в 05:21:48

Айде да се хванем на бас, че въпросната Каролин я "блъска" някой 50+ чичка на средно или висше ниво в стуктурата на "Гардиън". И понеже не му се плаща, или пък тя е решила да изцеди всички възможности, го е убедила да и направи подобен вид реклама вярвайки си, че това е социалният експеримент на века. Ефекта от цялата тази история ще е, че след една седмица никой няма да се сеща кое е това животно Каролин, освен с блъскането да се нагърби някое по-богато чиче. Да речем 60+.

#11 batborko 25.05.2011 в 10:04:01

Направи ми впечетления,че като става дума за привлекателното момиче се казва "ПРОДАВА се СКЪПО",да така е,но експеримента показва и е да покаже,че не толкоз привлекателните пак се опитват да се продадът,но не успяват и се ПРОДАВАТ ЕВТИНО.Е!!!!!! Кое е по-добре?????? Ето затова ,който може изглежда и се прави красив(а),а който неможе ......евтино,или дори си плаща .

#13 Miss Ivano 25.05.2011 в 12:21:50

И аз съм секси, но предпочитам да си платя питието. Мъжете разбират по особен начин да купят това-онова на жена - не просто като жест, а като предплата Затова и секси жените си плащат сметките и приемат жестове само от мъже, които им харесват

#14 BGfen 25.05.2011 в 12:41:44

Ухаха, тая Каролин взела, че открила колелото и топлата вода наведнъж! Страхотен удар в десятката, не ами в единайската чак! Явно момата си няма работа между две "блъскания", за които споменава Родриго по-долу и решила да стане по-публична личност, отколкото може би е. Моме, момееее, ние това вече сме го минали в училище! Ела и питай каките от чалгията, те щяха да те светнат, без да се бъхтиш да правиш филмчета, че да ги качваш в нета, че тя дълга и широка. Ама така си е - те у ингилизко чалга си немат, откъде да знае момичето.

#15 RandomGirl 25.05.2011 в 13:38:34

Уникално елементарни коментари.

#16 garo 25.05.2011 в 14:18:11

супер тъпи коментари на фона тоя сладък и самоироничен експеримент;

#17 garo 25.05.2011 в 14:19:16

Ооо, мануелче за тебе знаем, че си най-хубавката, предпочитаме те пред стио секси каролинчета

#18 garo 25.05.2011 в 14:19:41

"сто", извинете

#21 Копче 25.05.2011 в 15:31:42

Прекалено съм красива, за да работя.Благодаря ви,доктор Енчев!...на това ми понамирисва експеримента, но в България си го можем по-добре.

#22 Lu 25.05.2011 в 15:48:57

Мацката е супер, всякакви изказвания, твърдящи противното, са неадекватни. Работата е там, че красотата се възприема като някакъв вид привилегия, като в Древна Елада - каквото е красиво, не би могло да е лошо. А доста от по-срамежливите мъже просто блокират, когато общуват с красива жена и авотаматично приемат ролята на доминирани, т.е. се съгласяват с нейните желания. Интересен рефлекс, който се корени някъде в детството (Фройд копирайт). Преди доста време един мъж ми каза, че това някой да ме черпи, не ме задължава по абсолютно никакъв начин с каквото и да било към него. Така е и редно да бъде.

#24 belqta 25.05.2011 в 16:06:31

Ние мъжете като черпим дама по заведенията очакваме да си приберем до вкъщи. Това не е просто от желание да плащаш сметки, а за нещо друго свързано със секс.

Новините

Най-четените