Неустоими естествени басейни

Лятото е сезонът, в който очарованието на откритите води става неустоимо. В галерията можете да видите 14 от най-красивите естествени басейни, разположени в спокойни кътчета по целия свят.

Сладководни или соленоводни, минерализирани или не, водните езера често са скътани в подножието на някой водопад - като водопадите Ераван в Тайланд.

Но има и водни басейни, които се образуват точно на върха на водопада - такъв е Дяволският басейн при водопад Виктория или езерото Гънлом в Австралия.

За да посетите някои от посочените места в галерията, трябва здраво да попътувате, а за да ги локализирате на картата на света - понякога ще ви е нужна даже лупа. Иначе как бихте намерили миниатюрната република Вануату, в която се намира не особено известният, но изключително красив басейн Нанда?

Но ако не ви се бие толкова път, можете просто да стегнете куфарите за няколко дни и да посетите Гьола на остров Тасос. Ако вече не сте били там.

#1 Джулай Морнинг 04.07.2014 в 11:59:43

Много красиви кадри,и интересни места наистина,но едва ли много българи ще имат възможността да ги посетят! Сякаш повече ме вълнува в момента темата за нашето море и "задължителните" норми за замърсяване с ешерихия коли по нашите плажове...колко удобно !

Новините

Най-четените