Господата вече предпочитат брюнетки

Всички са чували, че господата предпочитат блоднинките - но изглежда, че това е вярно единствено когато "излизат на лов".

Въпреки че е по-вероятно да заговорят някоя русокоса красавица докато са навън през нощта, ново проучване показва, че мъжете в действителност смятат брюнетките за по-привлекателни.

Тъмнокосите: не толкова често заговаряни, но пък по-умни и атрактивни

Изследователи от Уестминстърския университет са си направили експеримент, изпращайки жена последователно с тъмнокоса, руса и червенокоса перука в три различни нощни клуба в Лондон, като са наблюдавали колко мъже я заговарят.

След това те са се върнали в клубовете за мнението на 130 мъже, които е трябвало да я оценят с трите различни цвята на косата.

Оказва се, че жената е била заговаряна най-често, докато е била блондинка. Най-високи оценки за привлекателност и интелект обаче е получила като брюнетка.

Сегашното поколение вече не идеализира блондинките

Изследователят Вирен Суами от университета в Уестминстър коментира, че тези резултати може би отразяват промяната в предпочитанията, според които брюнетките биват идеализирани по същия начин, по който това се случваше с блондинките преди няколко десетилетия.

По неговите думи, "през 60-те и началото на 70-те години, когато идеалът за жена бе Джаки Кенеди, тъмната коса се превърна в идеал за жените като цяло. През следващите две десетилетия обаче, тази роля бе заета от русото. Ала напоследък предпочитанието към блондинките намалява, тъй като идеята, че те са по-глупави, е преобладаваща в съвременното общество".

Жената от направеното проучване е била заговорена общо 60 пъти в ролята си на блондинка. Като брюнетка тя спечелила вниманието на 42 господа, а като червенокоса - едва на 18.

Русата коса създава у мъжете усещането, че имат по-голям шанс за секс

Разсъждавайки върху обяснението на причините, поради която жената е била заговаряна по-често като блондинка, но е счетена за по-привлекателна като брюнетка, д-р Суами споделя, че "възможна причина за това е, че вероятно мъжете долавят по-голяма склонност за секс у жената, докато носи русата перука".

"Разбирането за блондинката като за по-нуждаеща се вероятно редуцира страха от отхвърляне или агресивна реакция при мъжете, което от своя страна увеличава вероятността да я заговорят". Освен това е възможно и мъжете да свързват русата коса с младостта и жизнеността, а оттам и способността за раждане и отглеждане на деца.

Предишни проучвания подкрепят тази теза, са показвайки, че повечето мъже си мислят, че блондинките са най-подходящи за свалки, но всъщност биха се оженили за брюнетка. Малко над половината мъже от настоящото изследване са излизали с повече блондинки, отколкото брюнетки, като 19% от тях твърдят, че причината за това е, че русокосите жени били по-секси. По-малко от половината мъже обаче са на мнение, че блондинките са по-подходящи за гаджета, тъй като били по-общителни и комуникативни.

Брюнетките: по-надеждни, по-самостоятелни

Като цяло, 52 на сто от изследваните мъже споделили, че по-скоро биха се оженили за тъмнокоса жена, защото на тях може да се разчита повече и са по-разумни, докато само 18% считат, че блондинките са подходящи за съпруги.

След това, учените анкетирали 3000 мъже, от които 36% заявили, че блондинките са по-секси, а 31 на сто твърдели същото за брюнетките. Близо 37%  смятат, че блондинките са по-забавни, в сравнение само с 32% от мъжете, които предпочитат компанията на брюнетките.

Въпреки това, цели 53 на сто от анкетираните мъже са на мнение, че на брюнетките може да се разчита повече, а 49% от тях смятат и че са по-любвеобилни, На тъмнокосите дами се приписват и качетсва като добри майки и домакини (според 51% от запитаните мъже), както и на добри готвачки.

На всичкото отгоре, точно 50% от мъжете признават, че цвета на косите на съпругите им се различава от този на повечето им гаджета.

#1 Оня Дето Го Трият 04.01.2012 в 09:29:19

ЗаWeb-ете ги тия изследвания. То одавна си е казано - на въпроса: "блондинка или брюнетка?" правилния отговор е: "Да!"

#2 pepi_pie_capi 04.01.2012 в 10:03:40

Изследователи от Уестминстърския университет са си направили експеримент, изпращайки жена последователно с тъмнокоса, руса и червенокоса перука ----------------------------------------------------------------- в резултатите от изследването никъде не фигурира червенокосата (или може би са я пребили преди да стигне до клубовете).....демек всичко е нагласено и най-вероятно експеримента е плод на някоя нереализирана брюнетка

#3 Ицо 04.01.2012 в 11:20:40

Аз пък предпочитам русите. И ще ви кажа защо. На оригинално русите, путките им са розови и това ме кефи повече. А на чернокосите са ... а бе по-кофти. Да си призная - нямам наблюдения за червенокосите.

#4 Scooby Doo 04.01.2012 в 11:44:00

@1 правилният отговор е: и двете

#5 Bobby_gBG 04.01.2012 в 12:32:40

блондинка или брюнетка?" правилния отговор е: "Да!" -------------------- Всъщност правилния отговор е "и червенокоската"

#6 MiaWallace 04.01.2012 в 13:09:01

Почти всички жени, които познавам сменят цвета на косите си веднъж или няколко пъти годишно и май никоя от тях заради предпочитанията на мъжете.

#7 Оня Дето Го Трият 04.01.2012 в 13:16:41

Mia Не бъди толкова сигурна А може би също толкова често сменят и мъжете и едното може да следва другото... Незнам

#8 е2 04.01.2012 в 15:06:41

Българският мъж мечтае за блондинка, жени се за брюнетка и изневерява с червенокоса.

#9 fALLEN 04.01.2012 в 15:15:30

за пръв път чувам твърдение, че жена прави нещо с външния си вид не заради мъжете...

#10 lele male 04.01.2012 в 15:21:04

Вярно е, че жената "прави нещо по себе си", но за да се хареса ПЪРВО на самата себе си, а след това на околните... Но съдя по себе си де... В древността хората отдавали много голямо значение на косата. Смятали, че тя е вместилище на душата. Неслучайно библейската легенда разказва, че необикновената сила на Самсон се криела именно в косата му. Един поглед към “прическата” на Медузата горгона бил достатъчен, за да се превърне човекът в камък. А древните египтяни слагали в гробниците на починалите не само ножици и гребени, но и ролки. През Средновековието, когато хората живеели в състояние на постоянна тревога и пълна параноя, дългите коси се смятали за змии, които се вселяват в душата. Ако по-голямата част от населението била със светли коси, брюнетките били обявявани за вещици. А в страните, където преобладавали тъмнокосите, за нечисти сили нарочвали блондинките. В Англия бягали като от огън от зеленооките червенокоси жени...

#12 qwe-2 04.01.2012 в 15:53:00

Големи глупости. Според мен русите хора се харесват, защото русото е по-рядко а и по едни други причини. Най-желаните бебета за осиновяване са момчета, бели, руси... За русите мъже нищо не се говори, много пъти съм слушала какъв бил идеалният мъж за жената- висок, рус, сини очи. Лично аз винаги съм си харесвала руси мъже, слава Богу съм с такъв, :Д Жените се контят заради мъжете и заради обществото като цяло. Били се чувствали по-добре... А защо се чувстват по-добре? Защото мъжете ги харесват, жените виждат конкуренция и т.н.. Т.е. винаги се контят за другите, колкото и да дават други причини, тези "причини" са просто следствие.

#13 Nqkakva 04.01.2012 в 16:14:09

3Ицо | 04.01.2012 11:20 Аз пък предпочитам русите. И ще ви кажа защо....... Боже,колко простотия по света.....

#14 MiaWallace 04.01.2012 в 16:23:24

Леле Мале, явно сме изключение, че не се "контим" заради одобрението на мъжете и завистта на жените Аз, ако не се харесвам, не знам как друг ще ме хареса. А това няма много общо с цвета на косата, а по-скоро с вътрешното равновесие на човек А да се стараеш да изглеждаш добре само за мнението на околоните за мен издава несигурност и незрялост

#15 deowin 04.01.2012 в 17:04:50

>цели 53 на сто от анкетираните мъже са на мнение, че на брюнетките може да се разчита повече А останалите цели 47% са на обратното мнение? >49% от тях смятат и че са по-любвеобилни А 51% смятат, че не са по-любвеобилни? >приписват и качетсва като добри майки и домакини (според 51% от запитаните мъже) Предполагам 49% от мъжете смятат, че брюнетките са по-лоши майки? >точно 50% от мъжете признават, че цвета на косите на съпругите им се различава от този на повечето им гаджета. Още невероятни, светоразтърсващи статистики! В други новини: цели 51% от човечеството имат пенис, а друга огромна част от населението, цели 49%, имат цици!

#16 lele male 04.01.2012 в 17:26:20

deowin | В други новини: цели 51% от човечеството имат пенис, а друга огромна част от населението, цели 49%, имат цици! и тези 49 % трябва да бъдат умножени по 2 или туй са чифтовете?! А от тях трябва да извадим и трийсет илядо дефектни бройки, 35 % от 49 % - съсухрени ненки, 15 % - в зародиш /на дечица - момиченца/... и кво излиза - цици ниц!

Новините

Най-четените