Мъжка кралица на драмата

Мислех, че като си мъж по полови белези, си мъж и по душа. Но се оказа се, че и в мъжкия свят, който харесвам милион пъти повече от женския, понеже е искрен и директен, са се промъкнали и псевдоелементи.

Има един особено коварен тормоз: когато той съзнателно изгражда цяла схема на издевателство на основата на наранените си чувства.

Стараеш се раздялата да премине възможно най-спокойно, уповавайки се на собствените си представи за него - след като си била с този мъж, значи той по някакъв начин е доказал, че си тежи на мястото, смяташ, че ще приеме нещата мъжки и сам ще иска да избегне драмата, предимно характерна за жените.

Е, грешиш. Чувството ти на вина, че си го обидила, е първата основа, на която ще стъпи той, за да заплете мрежата на прикрития тормоз.

Вечер на оплаквачите

Както той реве за вас двамата, в следващия момент излиза с набързо сформирана група мъже, не приятели, а такива, които си нямат представа що е то дълга връзка, и посвещава цяла вечер на това да говори какъв боклук си и как си предала неговото тотално доверие.

Върхът на всичко е , когато на тази среща той има тоталното безочие да покани и т.нар. си съперник: „Брато, тя мен излъга, та сега ти си мислиш, че няма да излъже и теб ли? Тя не те харесва, нито обича, само те използва".

Тази схема стъпва на идеята за мъжко приятелство „bros before hoes", макар на всички да е ясно, че двама мъже, които по едно и също време са били с една и съща жена, не могат да са точно bros! Още повече, че подобно поведение да привлечеш „врага" на своя страна не е мъжка, а курвенска женска постъпка.

Жените стават уж приятелки със съперницата, за да я контролират, не мъжете, мъжете се дуелират, бият, обиждат. Факт. Исторически. Интригите НЕ СА мъжки, а стопроцентов женски похват.

Аз съм най-доброто за теб"

Започва невинен разговор за вашето прекрасно минало, акцентира на всички хубави спомени. Добре, прекрасно беше, ама... И в следващия момент, в който аха-аха си решила, че той е просто сантиментален, се прокрадва репликата „Е, кой друг може да ти даде това? Аз аз съм най-доброто за теб".

Добре, да кажем говори така пак от болка. Но той отива още по-далеч - подарява на ваша обща приятелка екстравагантен подарък, със сигурност от марка, която ти харесваш до безумие. С две думи - гледай сега как ще си похарча парите за друга и си спомни когато си ги харчех така за теб. Липсвам ли ти, а, а, а?

Публично започва да се отнася и да говори с други жени по начин, по който е говорил само на теб. И ти си казваш, чудесно, може и леко да минем, той вече обръща внимание и на други жени. Но той успява така да завърти разговора, че дори за секс с друга не бил готов. Опит да ти се вмени чувство на вина, че и сексуалното му здраве е пострадало от тебе.

В следващия момент не забравя линията на доказване, че той е най-добро за теб - помага ти при абсолютно всеки удобен случай, при положение, че не си искала, но той настоява, че най-добре знае как. За да те убеди, че си слаба и беззащитна, че сама няма да успееш и само той може да те подкрепи.

С този трик „бягам да ме гониш" се опитва да предизвиква инстинкта ти на ловец - като ме няма до теб, ти сама ще ме подгониш. Но когато осъзнае, че не го гониш, както той беше убеден, че ще направиш, се изчерпва откъм идеи.

Повратен момент, в който той напълно превърта и започваме със заплахите

Ако си направила грешката да сте имали и общ бизнес или социални отношения, той заплашва, че ще изпепели всичко и то ще потъне с него, понеже ти си никоя без него и той сега ще ти покаже как владее ситуацията, че ще ти покаже кой командва и е по-добре ти да му играеш по свирката и да правиш каквото ти се казва, защото иначе това ще е последната ти изява.

Тази фаза е най-страховита - като се започне от това да бъдеш привикана на среща, на която да се дебатира неподходящия ти избор на облекло за работа, до това да изясняваш с кого си говорила по телефона от колегите и на кого какво си писала по мейла, понеже си подозирана в задкулисни игри и да се изисква телефонна разпечатка и достъп до мейла и Facebook профила ти, за да бъде доказано, че си етична към колектива и най-вече към него, самокоронясания нов шеф.

Свиква работна среща, на която ти си задължена да кажеш не просто, че вие вече не сте заедно, ами и да разкажеш на всички с кого точно си спала (по дни, часове и минути, най-добре и по размери!), как си изневерила и колко виновна се чувстваш, че заради своята черна душа, изпусна най-правилния мъж.

Ето точно в този момент се събуждаш - чии чувства щади да мине леко раздялата? Човек с истински чувства ще направи ли всички тези безумия? Чувства няма, добро утро!

Моментът на истината, от който можеш само да вървиш нагоре - взимаш телефона, той очаква сълзливо извинение, молби и любовни обяснения, но ти си внимателна само в началото и после просто, ясно, точно, с нисък, леден, ултимативен тон, му казваш какво мислиш за него. Нека свободата започне сега! Кралицата умря, да живее кралицата!

#1 Кокошка 09.11.2011 в 15:51:52

Ха-ха-ха-ха-ха, размя ме тази статия от сърце. ама ако това е Drama Queen вие просто нищо не сте видели. Аз също смятах, че мъжкият свят е този без интриги, но както се оказа никак не са им неприсъщи. Същите к...ски номера. Но само да кажа за успокоение на авторката, това което е описано да кажем е Принцесата на драмите, но Кралицата далеч не е това.

#3 ABCD 09.11.2011 в 17:46:23

До коментар 2 - Аве да и на мен ми се стори малко странно това, че "съперникът" е в компанията на въпросния бивш и коментират заедно мацката - нищо чудно да са се залюбили двамата известно време преди авторката да се раздели с описания субект. Много е интересно, когато дадена жена се прави на голям мъжкар, когато сегашното й поведение е обусловено от предходна не-особено-мъжка постъпка.

#7 blue_ocean 09.11.2011 в 23:41:58

Забавна статия Можете да смените местоименията където има той да е тя,и ще получите също толкова вярна забавна история и за нежмия пол

#8 Bobby_gBG 09.11.2011 в 23:49:03

Мене готиното от статията ми е че жена си признава женските простотии и интриги. Респект. Иначе сигурен съм че има такива мъже като описани в статиите, ама аз няма как да знам дали са често срещани явления, и какъв е шанса една жена да среща само такива... Или може би причината тя да попада само на такива, и да се чуди "къде са свестните мъже" да е в това къде ги търси (и намира) мъжете... Щото нали както доста от нас знаят - чалготеката не е най-доброто място за намиране на половинка...

#9 Десен 10.11.2011 в 00:02:48

Thea както винаги е много права. Няма как бивш и настоящ да се срещнат и ако настоящия държи на теб да си хортуват заедно като първи дружки. Явно е някакъв сплетник и интригант, човек живеещ в страха и недооценяването, в комплекси и самота, а очевидно и че връзката му с авторката не му е помогнала, а не е ясно дали би могла изобщо да му помогне.

#10 Оня Дето Го Трият 10.11.2011 в 08:34:03

Е не, ка'ете ми честно откъде ги намирате такива мъже та да пишете за тях? Че чак пък и генерални изводи се вадят А иначе по-добре да си дружиш с твое бивше гадже, отколкото с нейно, ама кво пък..... модерни времена, във всеки от нас дреме по един Азис сигурно вече

#11 Rowan 10.11.2011 в 08:54:11

Раздумка между приятелите: - Ш пич, тая прави страхотни свирки, на теб прави ли ти? - Прави разбира се, даже и гълта. На теб гълта ли ти? Диалога в леглото между новите гаджета: - Аре кифло, лапай. Щом на него си лапала и на мен ше лапаш. И то секи път. Пък за да седя с теб, требе да пра'йш нещо повече, така че гълтай!

#12 qwe-2 10.11.2011 в 10:25:47

Боби, ти толкова ли до сега не си чувал жена да плюе жените, като това, разбира се, не се отнася за нея. За всички жени, но тя не е точно жена и е единствената различна. За мен описаното поведение си е характерно за всеки човек, който е слаб в някаква ситуация, жените май доста често сме в такава позиция, а?

#14 dedogo6 10.11.2011 в 11:19:14

Е , на базата на таз статия , аз как да наричам жените ,дет мен ме изч***ха, и се правеха че ходят с мен (едната от които цели две години)?После нямало да има драма - е как няма да има драма бе аФтурке?!Таа дет беше с мен 2 години, и ходехме по купони и кръчми (тогава нямаше чалготеки , фейсбук и скайп , купоните и запознанствата си бяха чисто натурални) с една обща компания се оказа ,че е спала освен с мен, с още двама които тогава смятах за добри приятели (все пак живеехме в един квартал), като единия само си призна, за щастие аз вече бях подочул за какво става дума от други места и му бих шута и на него и на оня другия, и на нея. Та въпроса ми е - къде е драмата , като съдя от собствения си опит ( не особено богат , но..) - факт е че и жените правят к***енски номера, що и мъжете да не можем?При мен всичко си мина мирно и тихо, понеже тя ми заяви ,че ще се разделяме, а на мен не ми дремеше вече, знаейки за какво става дума, а в нейните очи се четеше въпросителна "дали сега ще ми падне на колене.." ... да, ама не.Само се чудя , толкова сляп, или влюбен съм бил, за да не разбера цели две години за какво става дума... Отмъщението ми , ако може така да е нарече, към въпросната жена беше, че и се обадих в навечерието на сватбата си, и я поканих "като приятел" , при което, след дълго мълчание отсреща, ми беше затворен телефона отсреща. Още ме топли този спомен,понеже тогава когато се случи това се чувствах не изч**ан, не пре**ан, ами не знам как.

#15 Оня Дето Го Трият 10.11.2011 в 11:24:39

dedogo6 С толкова много звездички из текста ми беше трудно да разбера какво искаш да кажеш

#16 dedogo6 10.11.2011 в 11:55:24

@Оня, сори, ама се опитвах да спестя всички благи думи, дето ми са на уста... пардон , на клавиатурата

#17 lele male 10.11.2011 в 11:55:36

Моето мнение по статията: Пътува мъж в автобуса, до него се приближава едър господин и започва да му вика надвесен над него : - Рогоносец, рогоносец! Така няколко пъти и мъжът една вечер споделил с жена си и тя му казала : - А, мъжо, всякакви ги има по градския транспорт , не му обръщай внимание. На другия ден той се качил пак в автобуса, и оня се надвесил пак над него и започнал да му вика : - Рогоносец ... рогоносец и клюкар!

#18 fALLEN 10.11.2011 в 13:20:10

макар на всички да е ясно, че двама мъже, които по едно и също време са били с една и съща жена, не могат да са точно bros! --- ей тука се показва точно характерът на авторката. мисля, че преживяното и е малко, заслужава повече "бой" по чутурата, за съжаление мъжлето и вернмо е бил путка и явно я е оставил намира. ;)

#19 fALLEN 10.11.2011 в 13:24:33

лелемале, добърх виц!

#20 Bobby_gBG 10.11.2011 в 15:25:10

Всъщност то си зависи и от ситуацията де. Некви дето са ходили 1-2-3 седмици ( или айде да са месеца), и след това мъжа ако тръгне да и прави такива номера - ми нещастник си е. Но ако са имали връзка няколко години, и той да я е обичал, а тя де била просто курвичка, дето го е използвала и му е разбила сърцето - заслужава си написаното в статията, че и много повече... Друг е въпроса за това че не е можел да прецени толкова дълго време какъв е човека до него...

Новините

Най-четените