Инцидент на "Опълченска" спря движението на метрото

Влаковете на столичното метро временно спряха да се движат през станция "Опълченска" заради инцидент. Свидетели съобщават, че жена е паднала върху релсите пред приближаващ влак, след като й е прилошало.

Според записи от охранителните камери в метрото жената е говорила по телефона и това може да е причината за случилото се. Полицията категорично изключва възможността да става въпрос за самоубийство.

43-годишната жена е починала при инцидента, съобщава говорителят на Центъра за спешна помощ Катя Сунгарска. Медицинският екип е пристигнал на мястото на инцидента 3 минути след получаването на сигнала.

Станцията е обезопасена от полицията, като се прави оглед на мястото на инцидента. Метрото временно се движеше между станциите "Сердика" - "Бизнес парк" / "Летище София", и между "Витоша" - "Сливница", като около 17:00 ч. работата му беше възстановена изцяло.

От Столична община пуснаха временни извънредни автобуси по маршрута: метростанция "Сливница" - СУ "Св. Климент Охридски" - Орлов мост - НДК - "Сливница".

Новините

Най-четените