Студена доматена супа

Здравейте,

Много обичаме студената доматена супа.

Лятото си я приготвяме често, защото се прави много лесно, а е много вкусна и освежаваща.

В тази рецепта използвахме консерва от домашни домати, най-вече заради превъзходния им вкус.

Но по принцип препоръчваме пресни домати, обелени и без семки.

Направихме супата в деня, в който панирахме сирената в паста патафри, и ни се съчетаха страхотно.

В комбинация и с един коктейл "Блъди мери" нещата съвсем си дойдоха на място.

Опитайте да направите супата, много е лесна и с хубав зехтин, който се слага след сервирането й, е чудна.

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно краставицата, чушката, лука, чесъна и магданоза.

Пасирайте доматите заедно с накиснатия и изцеден хляб.

Смесете всички продукти, добавете зехтин и разбъркайте дибре.

Подправете със сол и черен пипер.

Поднесете с парче моцарела и нарязани на кубчета домат и краставица.

Украсете с листо босилек.

Добър апетит!

Новините

Най-четените