Здравейте,
Много обичаме студената доматена супа.
Лятото си я приготвяме често, защото се прави много лесно, а е много вкусна и освежаваща.
В тази рецепта използвахме консерва от домашни домати, най-вече заради превъзходния им вкус.
Но по принцип препоръчваме пресни домати, обелени и без семки.
Направихме супата в деня, в който панирахме сирената в паста патафри, и ни се съчетаха страхотно.
В комбинация и с един коктейл "Блъди мери" нещата съвсем си дойдоха на място.
Опитайте да направите супата, много е лесна и с хубав зехтин, който се слага след сервирането й, е чудна.
Начин на приготвяне
Нарежете на ситно краставицата, чушката, лука, чесъна и магданоза.
Пасирайте доматите заедно с накиснатия и изцеден хляб.
Смесете всички продукти, добавете зехтин и разбъркайте дибре.
Подправете със сол и черен пипер.
Поднесете с парче моцарела и нарязани на кубчета домат и краставица.
Украсете с листо босилек.
Добър апетит!