Влюбени тийнове от Ниш се престориха на бежанци

17-годишният Момчило Петкович и 13-годишната Анджела Сойнева са избягали от родителите си в гард Ниш, преминали са сръбско-българската граница пеша, представяйки се за "бежанци от Иран". Като такива те са настанени в един от бежанските лагери в столицата.

Българските власти обаче решават да ги депортират обратно в Иран и чак тогава влюбените признават истината.

Момчило се обажда лично на баща си, който потвърждава идентичността му пред полицията в София. "Татко моля те, ела и ме прибери", казал Момчило. Майката на Александра също е говорила с полицията по телефона вчера.

От вчера след обяд бащата на момчето е в София, потвърди репортер на БГНЕС след разговор с консула в сръбското посолство.

Засега двамата влюбени остават в България, тъй като има административни документи, които трябва да бъдат оформени, преди да им бъде разрешено да се завърнат в родината си. Това най-вероятно ще стане следващата седмица.

Историята на Анджела и Момчило е като от филм. Двамата излизат за училище миналия петък в 7 и 30 сутринта, но не стигат до там.

Причината за бягството е, че родителите им забранили да излизат заедно.

Двамата тийнове признали, че на влизане в България объркали името на държавата, от която бягат и вместо "Ирак", казали "Иран", което довело и до разкриване на бягството им.

 

#1 Шамито 03.10.2015 в 15:34:30

За любовта няма граници и ограничения.Стига да е достатъчно силна ще си понесат последствията и ще са щастливи.Но не завиждам на родителите им.А пък когато влюбените станат родители–да сме живи да им видим сеира.

#2 pepe 03.10.2015 в 18:42:41

Няма ли? Геройчо пред перспективата изведнъж да се окаже в Иран предпочита бързичко да си спомни колко е добричък тати. Само споменаването на Иран им е стопило светкавично желанието за "независимост".

Новините

Най-четените