Меркел вижда бежанците като шанс за бъдещето

Притокът на бежанци е шанс за бъдещето на Германия, ако бъдат вземи правилните мерки, обяви канцлерът Ангела Меркел в новогодишното си обръщение. Според нея страната ще се справи с притока на хора, макар че това предизвика сътресения в правителството и нейната партия ХДС.

"Убедена съм, че при правилни действия, притокът и интеграцията на такъв голям брой хора в бъдеще представлява шанс", каза тя, визирайки икономическото развитие и социалното благоденствие в страната.

Меркел благодари на властите и на доброволците, които посрещат бежанци, но предупреди, че „притокът на толкова хора ще изисква от нас още много" - време, сили и пари. Тя подчерта важността на интеграцията за чужденците, които ще останат да живеят в Германия.

"През следващата година много ще зависи от едно нещо - от нашата сплотеност. Важно е да не позволим да ни разединят. Важно е да не следваме онези, които с омраза в сърцето искат да изключат, да изолират другите. Действително времето, в което живеем, е особено сложно, но е истина също, че ние ще се справим с това, защото Германия е силна страна", заяви Меркел.

Канцлерът припомни, че се вземат мерки и на европейско ниво за охрана на границите и пресичате на каналите за трафик на хора. Като основно предизвикателство тя посочи войната в Сирия и "Ислямска държава", както и редица други проблеми, като Ебола в Африка.

#1 GETI 31.12.2015 в 12:01:59

Бабишкер не разбра ,че тази хора не изповядва християнските и европейски ценности. говори популистки глупости.щяла да използва този „бежанец“ -биещ глава у килимчето.нейните задокеански приятели си филтрират емигрантите, а тя събира боклука. тая тъпа патка на конци ще остане в историята,като унищожителката на европейската цивилизация.

#2 Бегущий Волк 31.12.2015 в 12:56:09

В Брюксел отдавна осъзнаха, че европейските народи застаряват и няма да има кой да им плаща пенсиите при солидарна пенсионна система. Търсеха подобно насърчаване на заселването на чужденци и намериха удобен вариант да го направят. Религията и културата никого не интересуват, а и проблемът е отложен във времето.

#3 dedo adji 31.12.2015 в 12:58:04

На тая лелка трябва да са й направили мозъчна операция или да са я подложили на някаква супер мощна хипноза. Как да не повярваш в теориите за конспирация? Само преди половин година те единствена, по мои сведения призна публично, че мултикултурното общество не работи. Само преди половин година даде на пришълците ултиматум да се интегрират, да усвоят немски език, немска история, немски закони и правила на поведение. Какво й направиха, че днес, подобно на криСталинка Георгиева видя в тях шанс? Шанс за какво? Единствено шанс да напусне поста си позорно. Преди година виждаха в нея новата желязна лейди на Европа. След няколко години може да я опишат като европейския Горбачов.

#4 dedo adji 31.12.2015 в 13:03:38

Привет, Вълчо, включил си се докато мъчех клавиатурата. Когато застаряващите европейски народи се подмладят с този приток на свежа кръв те вече няма да са европейски. Ти май правилно си се ориентирал като си превел името си на руски.

#5 Nikkor 31.12.2015 в 19:57:03

"Убедена съм, че при правилни действия, притокът и интеграцията на такъв голям брой хора в бъдеще представлява шанс", каза тя, ... Какъв шанс може да представляват за бъдещето милиони необразовани, неграмотни, некултурни тълпи от вярващи в Аллах и Мохамед ? Тази жена или е тъпа или съзнателно провежда политика която огромната част от немците отхвърлят.

#6 deowin 31.12.2015 в 22:17:37

Nikkor, може би е редно първо да се информираш относно образователния профил на сирийските бежанци преди да го коментираш убедено. Както често се случва, обективните факти, които ти не изглежда да си проверил, са доста различни от убежденията ти. Спести ми предвидимото "е то всеки знае, че бежанците са тъпи и неуки" - явно, за разлика от теб, не съм човек на убеждения, а на факти, което значи, че придавам минимална тежест на "всеки знае" аргументи.

#7 dedo adji 04.01.2016 в 00:28:12

Прасчо, ти предлагаше статистика за образователния профил на сирийските ИМИГРАНТИ А НЕ БЕЖАНЦИ преди месец. Така и на я видяхме, но в случая тя е без значение. Образовани или неуки, интелигентни или тъпи, сирийските, иракските, афганските, сомалийските, либийските, турските и пр. имигранти са засукали с майчиното мляко идеята, че ислямът е върховната ценност и всичко друго е подчинено на нея. Това го видяхме и при атентаторите от Париж, второ и трето поколение имигранти с френско образование. Срещу консумативната бездуховност на западно европейското общество те имат огромно духовно, не морално, превъзходство. И няма да се поколебаят да го използват, докато европейското общество се люшка в съмнения кое е коректно. даже да има 1-2000 интелигентни, желаещи да се приобщят към европейската култура, те са нищо на фона на милиона, който нахлу само в Германия, без да броим в другите страни, без да броим 20-те милиона вече заели позиции. Ти си мислиш, че си защитен оттатък океана и прежалваш с леко сърце Европа за славата на великата американска демокрация, но ако падне Европа вие сте следващите.

#8 Оби Уан 04.01.2016 в 10:37:27

Дедо, прасчото има право в общи линии. Голяма част от сирийците са образовани с професии и т.н. Проблемът е, защо не се прилага "американския" способ за допускане - всеки минава да през сито. Разковничето се крие в думата БЕЖАНЕЦ... Сирийците са бежанци в Турция, Йордания и т.н. След това са МИГРАНТИ!!! ОК на ЕС и трябва свежа кръв, но.... И на САЩ им е нужна, но имат стена на границата с Мексико и всеки нелегален попада под ударите на закона...

#9 dedo adji 04.01.2016 в 11:29:44

Оби, и ти ли Бруте? И тебе ли обработиха като леля Меркел? От един месец чакам да видя някакви данни за образователния профил на сирийските пришълци. И на иракските, афганските, либийските, сомалийските, и пр. и др. и т.н. А всъщност е без ззначение. Нищо не пречи един добре образован професионалист да бъде убеден джихадист. Измежду милиона, който нахлу само в Германия, дали няма хиляда от тях? А останалите 999 000 ще гледат настрани и ще викат евалла. Тия хора не са тръгнали да възраждат европейското общество и култура, а да го завземат и наложат своята. В най-мекия вариант - да ползват социални помощи. Европа и САЩ имали нужда от свежа кръв. Вярно. А забравяш ли, че преливането на кръв от друга група е смъртоносно? Ти подкрепяше канадските и австралийските защитници на нацията. Защо изоставяш Европа?

#10 Оби Уан 04.01.2016 в 13:36:30

Дедо, не си ме разбрал, бре човеко! Не изоставям Европа, напротив - казвам, че трябва да има сито (зелена, пембяна или каквато там карта) - да се казва - ти си лекар/учител/инженер и т.н., ОК, ще ти дадем китап за ЕС. Останалите - нелегален, т.е. престъпник - куфара и откъдето е дошъл... А относно сирийците - мисълта ми беше, че процентно там има най-много "непромити" и образовани хора (в сравнение с Афганистан, Африка и другите места, от където прииждат "бежанците"...

#11 boris 04.01.2016 в 16:54:31

Бежанците са бъдещето на Европа. Европейската цивилизация е в упадък, защото едвопейците загубиха собствените си християнски ценности. Само смъртна заплаха може да ги накара отново да си ги върнат. Колкото повече имигранти, толкова по-бързо ще умре "модерният европеец", като явление.

#12 dedo adji 04.01.2016 в 17:36:57

Борисе, а ти къде ще бъдеш тогава? Модерен азиатец ли ще станеш или рая на модерните азиатци?

Новините

Най-четените