Украйна въвежда английския като втори работен език

Украинският президент Петро Порошенко подкрепя въвеждането на английски като втори работен език в Украйна.

Това той е заявил вчера на тържествата по повод 400-годишнината от основаването на националния университет "Киево-Могилянска академия", съобщава ТАСС.

Украинският и английският са били внедрени като работни езици в университета. "Мисля, че би било добре в цяла Украйна, а не само в Могилянската академия, да се използва и още един работен език. Този език по право трябва да стане английският", смята Порошенко.

По-рано Порошенко заяви, че изучаването на английски ще бъде един от приоритетите на държавната политика. От 1 октомври владеенето на английски език е задължително условие за приемане на работа в администрацията на държавния глава.

#1 Nikkor 16.10.2015 в 12:31:10

Ха-ха-ха. Да знае случайно някой кой е първият език в Покрайнина? Ами руският. Та английският ще е втори, а украинският, дето го говорят 20% от украинците ще е на далеееечното 3-то място. Всъщност, в западна Покрайнина ако говорят полски, украинският може да се окаже четвърти. То и така си беше видно че Яценюкий, Турчинский и бай ви Петро са тъпаци, ама чак толкоз тъпи...

#2 TheRock 16.10.2015 в 12:37:25

Добре!!! Научете го! Няма лошо!

Новините

Най-четените