След новата балистична ракета на Северна Корея

Северна Корея изстреля балистична ракета в неделя, съобщиха от южнокорейското министерство на отбраната. Това е първото изстрелване на балистична ракета от страна на Пхенян, откакто Доналд Тръмп стана президент на САЩ.

Ракетата, изстреляна от въздушна база в провинция Северен Пхьонан, е полетяла на изток към Японско море.

Министър-председателят на Япония, Шиндзо Абе, поръча на всички институции в страната да събират информация и да се подготвят за всякакви неочаквани развития във връзка с изстрелването на балистична ракета, което осъществи Северна Корея.

Съединените щати стоят напълно зад своя съюзник Япония" - заяви Тръмп, който се срещна вчера вечерта с японския министър-председател. Според Сеул южнокорейското правителство ще даде подобаващ отговор. Съветникът по сигурността на Тръмп Майкъл Флин се е обадил в Сеул, за да обсъдят всички възможни начини на адекватен отговор.

"По всичко може да се съди, че това е била модифицирана ракета със среден обсег "Мусудан", а не "Нодон", посочи представител на комитета. Обсегът на действие на тази ракета е от 2500 до 4000 км. Френското външно министерство заяви днес, че Париж осъжда действията на Пхенян, които са "в нарушение с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН" и потвърди солидарността си с партньорите си от Азиатско-Тихоокеанския регион, "чиято сигурност е застрашена от севернокорейската ядрена и балистична програма", предаде Ройтерс.

 

#1 Шамито 12.02.2017 в 17:24:49

Има една велика мисъл която САЩ следва.Борейки се за мир готви се за война.САЩ има ядрен потенциал да затрие света пък се възмущава че други искат да го имат.САЩ го имат за да възпират другите.А другите го искат да възпират САЩ.Е и?Кой прав-кой крив.Въпрос на господство.

#2 TheRock 13.02.2017 в 08:09:00

Видяхме какво се случва на страна, която предава ядреният си арсенал на свой коварен съсед. Става дума за Украйна. А Южна Корея е държава с комунистически режим и е опасно за света да има ядрено оръжие, защото лидерите на тази държава са комунистически диваци.

#4 KingoftheROAD 13.02.2017 в 11:00:46

Мириканцити са ПРАВОИМАЩИ, а Ю.Корея и Ким - правонямащи. Точка.

#5 Шамито 13.02.2017 в 14:40:13

Затова Роко е от Мароко.Не прави разлика от Северна и Южна Корея.Плащат за плюене а не за мислене.Има определение за такива-политически плювалници.

#6 TheRock 13.02.2017 в 18:53:38

Знаете за какво става дума! Не се правете на луди! Отрепки такива!

#7 TheRock 13.02.2017 в 18:55:17

Видяхме какво се случва на страна, която предава ядреният си арсенал на свой коварен съсед. Става дума за Украйна. А СЕВЕРНА КОРЕЯ! е държава с комунистически режим и е опасно за света да има ядрено оръжие, защото лидерите на тази държава са комунистически диваци. Сега разбрахте ли отрепки?

#8 deowin 13.02.2017 в 20:14:44

>имаш само две гънки на онуй в главата От твоята уста това прозвуча завистливо. Всяка ядрена сила, дори Индия и Пакситан, има достатъчно ядрена мощ да унищожи всички по-големи градове в света и да затрие минимум 95% от човешкото население. Неслучайно Карл Сейгън беше казал, че ядрената надпревара е като двама заклети врагове натопени до кръста в бензин, единият с 20 клечки кибрит, а другият - с 30. Апропо, Тръмп явно е силен защитник на идеята, че дори повече страни трябва да имат повече клечки кибрит..

Новините

Най-четените