Изключителната Кейт Уинслет от роля в роля

Кейт Уинслет несъмнено е една от най-забележителните актриси на нашето време. Номинирана е седем пъти за Оскар, като печели наградата през 2009-а година за ролята си във филма "Четецът".

Уинслет е носител и на три Златни глобуса, както и множество друго призове за участието си в редица качествени филмови проекти.

Не наградите обаче са най-важното. Талантът на актрисата е неоспорим и това си личи във всяка следваща продукция с нейно участие.

Уинслет е родена в Рединг, Великобритания, през 1975-а година. Нейните баба и дядо, Линда и Архибалд, откриват и управляват театър, чичо й и двете й сестри също са актьори.

Кейт започва да учи драма на единадесет години в Училището за театър "Редруфс". Кариерата й тръгва от телевизията през 1991-а година, когато участва в сериала на BBC "Тъмен сезон".

През 1992-ра година прохожда и в киното с ролята си във филма на Питър Джаксън "Небесни създания".

Оттогава актрисата има десетки роли, а световната слава я застига след ролята й в класиката на Джеймс Камерън от 1997-ма "Титаник", където си партнира с Леонардо ди Каприо - нейн близък приятел и до днес.

Трудно е да се каже кое е най-доброто превъплъщение на актрисата, която е един от най-търсените професионалисти в света на киното днес.

Скоро предстои да я видим и в най-новия филм на Уди Алън, в който участва и Джъстин Тимбрълейк.

Кейт Уинслет е командор на Британската империя от 2012 г. заради приноса ѝ към драматургията. На 5 октомвмри 2016-а година Уинслет навършва 41 години.

Вижте Кейт Уинслет в някои от най-добрите й роли досега в галерията.

Новините

Най-четените