Продълженията и филмовите "рестарти", които ни чакат това лято

Продълженията не са това, което бяха. Дори налице да е качество, публиката сякаш вече е толкова изморена да гледа n-ия филм от дадена поредица, че спокойно го пропуска на голям екран с идеята, че някой ден може и да му хвърли око в домашна обстановка с помощта на някоя от стрийминг услугите.

Това обаче няма как да се хареса на Холивуд, защото там инатливо продължават да разчитат на четири думи: "продължение", "рестарт" (reboot), "спиноф" и "римейк".

Лятото на 2019 г. обаче започна с тежка плесница за студиата. След като "Годзила: Кралят на чудовищата" (продължение на рестарт) и "X-Men: Тъмният феникс" (четвърти филм след рестарт) разочароваха с изкараните пари, сега това са на път да сторят и "Men in Black: International" (спиноф/продължение) и "Shaft" (рестарт/продължение). И двата филма имаха не особено впечатляващ дебют в боксофиса и са далеч от това да станат успешни финансово.

От всичко това се усеща, че да добавиш цифра към името на популярен филм или да предложиш на зрителите поредния рестарт на успешна, но вече поизтъркана поредица, сякаш вече не е достатъчно, за да напълни киносалоните.

От тази гледна точка това лято би трябвало да е още по-проблемно за Холивуд, защото в тези три месеца ни чакат още няколко филма, които могат да попаднат в някоя от четирите златни категории. При това те са сгъстени в рамките на някакви си десетина седмици, което означава, че ще пречат едни на други да наберат инерция в боксофиса (ще пречат и на новите, свежи филми).

И въпреки всичко, напук на досегашните неуспехи, излиза, че продълженията, които ни очакват, в по-голямата си част може би ще са финансово успешни.

Което значи какво? Че вероятно повечето от тези филми ще се сдобият с нови продължения до 2-3 години, а Холивуд така и няма да се фокусира върху оригинални идеи.

В галерията ни можете да видите какви продължения, рестарти и римейкове ни чакат това лято.

Новините

Най-четените