Актрисите, които обръснаха главите си за роля

Косата е символ на женственост и едно от най-добрите „оръжия” на жените за привличане на мъжкото внимание. Различни дължини, прически и цветове изразяват не само характера на собственичката на косата, но й са магнит за погледи.

В актьорската професия обаче една жена трябва да е готова да се лиши дори от косата си, когато ролята го изисква. Някои актриси със сигурност отказват. Други смело сядат под машинката, водени от максимата „пак ще порасне”.

Причините един женски персонаж във филм да е с гола глава могат да са различни. В някои драматични филми това е задължително изискване, за да бъде пресъздадена реалистично борбата на тежко болни жени. В други ситуации с голата глава се намеква, че героинята е мъжкарана и с нея шега не бива. В трети случаи, както и в живота, бръсненето на главата е унизителен акт, с който „лошите” отнемат част от самочувствието на жената.

В нашата галерия събрахме няколко актриси, които са правили голямата саможертва да обръснат главата си за роля.

При някои това е довело до по-запомнящи се сцени, а при други е вече отдавна забравен момент от не особено популярен или успешен филм.

Новините

Най-четените