Грешниците в киното през 2015-та

Американския криминален екшън "Бързи и яростни" 7 беше избран за един от филмите на 2015-та, съдържащ най-много фактологични грешки.

41 общо са "грешките" в екшъна, според уебсайта Movie Mistakes, който се хвали, че нито една грешка и пропуск на снимачния екип не са останали незабелязани.

Компания на бесния екшън правят още 8000 филма, които са включени в "списъка на срама" от критикарския уебсайт.

Седмата част на "Бързи и яростни" съдържа най-разнообразни грешки, като фактологичните са най-малката "беля".

Филмът е пълен с пропуски в кастинга и в сцените, но цялостния му ефект някак си е сполучлив и се изразява в това, че все пак е възможно да го изгледаш и да не забележиш скандални грешки в работата на екипа.

Като пример сайтът посочва сцената в болницата в началото, която според сценария се намира в Лондон, но табелата отвън показва, че става дума за Бирнингам. Има и грешки в контактите, които са американски, а би трябвало да са британски - с три изхода. Дупките от куршуми по прозореца на автобуса при преследването постоянно сменят местата си...

"Джурасик Свят" също е филм, който не се представя много добре в тази класация.

Той се нарежда напред с 33 грешки.

Блокбъстърът се отчита със сцена с актьора Крис Прат, който говори на друга звезда - Брус Далас Хауърд, без да си отваря устата. Има и друга сцена, в която счупеният екран на телефона внезапно отново се оказва здрав.

Най-очевидна и записана като "фактологична грешка" от сайта е сцената, в която актрисата Далас Хауърд бяга от атака на динозавър със спринт - и спасява живота си, докато носи 10 сантиметрови токчета.

Макар и касови и високобюджетни, "Марсианецът", "Спектър" и "Лудият Макс" не се представят кой знае колко по-добре по отношение на грешките.

Те имат съответно 21, 16 и 15 екранни пропуска.

Въпреки това, няма филм от изминалата година, който да може да подобри рекорда от 2014-та година на "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител" (Captain America: The Winter Soldier). Касовият филм има поне 58 пропуска и фактологични грешки.

Е, това е в пъти по-добре от най-лошия филм изобщо: "Командо" (Commando) от 1985 година - в който има 157 пропуска.

Вижте в галерията някои от известните филми на тази година, които се оказаха пълни в фактологични грешки.

#1 Змея 18.12.2015 в 09:30:00

Е, и? Дай да видим колко пари са събрали "грешниците" от "глупавия" народ който ги е гледал и не е видял нищо. Не отиваш да гледаш блокбастър за да му броиш грешките. Ако искаш да гледаш филм без грешки, отиваш на документален такъв. С една уговорка, автора на филма е вложил лично отношение и спокойно може да е изпуснал факти, които не му отърват. Така че да се ограничим с максимата: Обущарю, не по високо от обувките...

#2 kakao 21.12.2015 в 13:40:50

Тази статия е напълно безинтересна и безсмислена без конкретизиране на въпросните грешки.

Новините

Най-четените