Топ 10: Скандалните трансфери на футболна България

Футболната новина от изминалата седмица е, че Наско Сираков може да отиде в ЦСКА-София. Ще става директор, казал го е босът на клуба Гриша Ганчев.

За него се знае, че уж рядко говори празни приказки. Дали ще се случи е друг въпрос. Но когато става дума за Наско, винаги е интересно.

Ако наистина отиде на „Армията“, Сираков със сигурност ще бъде заклеймен като предател от левскарите. Но и в миналото той е имал достатъчно прегрешения към синята публика.

Помните ли например историята със събутите гащи?

В онзи следобед на 4 април 1993 г. Левски играеше с Черноморец на националния стадион в София, но на терена нищо не вървеше. Една група запалянковци в сектор „А“ псуваше непрекъснато Наско Сираков.

След втория гол нервите му не издържаха и Наско си свали гащите пред въпросната групичка. Не беше прав – във футбола често може да те оскърбят и това е част от играта.

По-късно, през есента на 1994 г., Наско Сираков първо вкара четири гола във вратата на ЦСКА при историческата победа със 7:1, а месец по-късно напусна Левски със скандал за пари.

Отиде в Ботев (Пд) срещу шестцифрена сума в долари от пловдивските брокери.

А по-късно премина в Славия, за да изведе отбора до шампионската титла. С гол за равенството 1:1 срещу Левски, което подсигури първото място на белите за сметка на левскарите. Не стига това, ами след този гол Наско отиде да дразни синята публика.

Разбира се, не само Наско Сираков е правил скандални преминавания от един отбор в друг.

Какво да кажем, след като две от най-големите легенди на Левски Георги Аспарухов–Гунди и Божидар Искренов–Гибона са обличали екипа на вечния враг ЦСКА? Първият по принуда, вторият – по прищявка на съдбата.

Вижте в галерията някои от най-скандалните трансфери в историята на футбола ни.

Новините

Най-четените