Младите банди, с които да отпразнуваме рождената седмица на рока

На 12 април 1956-a Бил Хейли записва сингъла "Rock Around the World". Това в никакъв случай не е първият рокенрол запис в историята, но за сметка на това се счита за една от песните, която е помогнала жанрът да навлезе масово в културата по света.

Корените на рокенролa обаче се простират и в годините преди това. Какъвто е случаят и с други жанрове, трудно, ако не и невъзможно е да се посочи истинската "рождена дата".

Но за феновете на рока и този ден, като всеки друг, може да е един малък празник, така че нека празнуваме цялата седмица.

През годините рокенрола сам по себе еволюира и се разклонява в различни поджанрове, които се сдобиват с подпоподжанрове и т.н. Реално има за всекиго по нещо, но често хората имат навика да слушат до втръсване бандите от детството или тийнейджърските си години. Търсенето на нови музиканти или запознаването със сега популярните понякога е твърде мъчен процес.

В галерията ще откриете няколко рок банди, които в момента са на върха или уверено се катерят по него.

Стиловете им са различни – някои са hard rock, други са яко alternative, трети разчитат и на електронни елементи в музиката си. Но жанровите смесици в рока са нещо обичайно, а и така музиката достига до още по-голяма аудитория и привлича нови фенове.

Рокът определено се нуждае от млади банди и нови почитатели, защото в момента е сочен за един от губещите жанрове в новата епоха на стриймване на музиката. Докато популярността на хеви метълът в Spotify расте, рок бандите не успяват да привлекат огромен интерес, освен ако не са насочени към по-млади слушатели, какъвто е случая с Twenty One Pilots и Imagine Dragons, които за някои изобщо не влизат в тази категория.

Ще се радваме в коментарите и вие да споделите банди, които са ви направили впечатление и сте на мнение, че трябва да достигнат до по-голяма аудитория.

#1 Aleksandrov 13.04.2018 в 17:45:15

Greta Van Fleet наистина са много добри. Хейлсторм също. От всички изброени, Royal Blood лично на мен са ми любимци след размазващия Out of the black. Хубава класация.

Новините

Най-четените