Прокуратурата: Русинов няма да бъде обвинен за убийството на Яна

Няма да бъдат повдигнати обвинения на Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева, съобщи днес градският прокурор Николай Кокинов. Решението да не се повдига обвинение на Русинов е взето на съвещание на целия разследващ екип, каза той.

По думите на Кокинов доказателствата сочат, че убиецът на Яна е първият задържан - Пламен Трифонов.

Русинов се прибра вчера с полет от Турция и беше задържан на Аерогара София. Днес следобед го пускат от ареста.

На 22 юли министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че убийците на Яна са двама - Николай Русинов, който тогава беше обявен за общодържавно издирване, и Пламен Трифонов, който беше задържан. По думите на Цветанов тогава имало достатъчно данни за съучастие на Русинов.

Кокинов днес обясни, че няма доказателства, които да потвърждават съпричастността на Русинов към смъртта на жената. Прокурорът заяви, че мъжът е разказал, че се е запознал с Яна предната вечер.

Двамата танцували, забавлявали се, пили много алкохол, а след това в близост до мястото, където впоследствие е намерен трупът й, са правили доброволен секс.

Русинов твърди, че в пет и половина е оставил спящата Яна в храстите и се е прибрал в дома си.

Според Кокинов думите му се потвърждават от данните по делото. Проверено е местонахождението му чрез клетките на мобилния оператор, а и други веществени доказателства сочат, че Русинов е оставил Яна жива.

Фактът, че в ръцете й са намери косми на първия задържан и заподозрян за смъртта й Пламен Трифонов, също подкрепят тезата за невинността на Русинов, обясни прокурорът.

Помолен да коментира защо полицията обяви Русинов за съучастник в убийството, Кокинов заяви: "Не е моя работа да коментирам това, но България е правова държава и обвиняем за престъпление е този, за когото реши прокуратурата".  

Яна Кръстева беше открита мъртва на 10 юли в Борисовата градина, а е била убита предната нощ. Трупът беше намерен заклещен между дърветата, увит в полиетилен.

Стана ясно, че Русинов бил убеден да се върне в България и предаде на властите от журналиста Мартин Карбовски.

Запис на разговора им, скайп интервю и обръщение на Русинов към българското общество и към родителите на Яна са обещани тази събота в предаването на Карбовски по Нова тв. При снемането на всякакви обвинения от него обаче подобни обръщения като че ли стават напълно излишни.

#1 MiaWallace 27.07.2011 в 13:55:01

Горкият Русинов!!! Сега ще го изкарат по-голяма жертва от жертвата - толкова страдал от случая и толкова бил невинен, че чак в Турция отишъл на разходка да се поразсее.

#2 KingoftheROAD 27.07.2011 в 14:23:57

Само да ми падне по-наблизичко, аз лично и собственоръчно ще го пожертвам. Така, че повече и да нпумисли за жена

#3 fALLEN 27.07.2011 в 14:34:59

хммм, интересно, веднага повярвахте на медии и полиция (същите, които псувате през останалото време на годината), че въпросният е убиец, насилвач, клошар и т.н., а не повярвахте на същите "източници", че яна е била жена с достга леко поведение, алкохоличка и клошарка?

#4 KingoftheROAD 27.07.2011 в 15:28:47

Фолън, ако наистина е вярно това, което тоя оръфляк казва, че просто се събудил по бели гащи, дори не проверил дали е жива, и се изсулил като пръдня из гащи, пък след три дена цялата мара фтасала. То все едно той я е убил. Можел да се държи наистина като мъж, да види жива ли е, не ли, като минимум да предотврати трагедията. Или ако е била мъртва, да съдейства веднага. Писа се в паралелната тема. Виж Ставийски, какво прави въпреки помията която се изля върху него, все пак помогнал на място и съдействал с каквото може, а не се изсулил като тоя, за по-лесно.

#5 Мина 27.07.2011 в 16:18:22

"яна е била ....жена с достга леко поведение, Това не го знаем. Знаем за един сексуален акт, колко и какви други е имала- не знаме. "алкохоличка" И това не знаем. Знаем за едно пиене след рок-концерт. " и клошарка? " А това със сигурност знаем, че не е вярно. Живяла е в апартамент, имала е работа и е била кандидат-студенкта. Но най-вече нито едно от горните нема никакво значение!! Само морално деградирали хора тръгват да говорят, че жертвата на убийство "сама си е виновна/заслужила"!!! Прост и ясен като бял ден факт: Яна е жертва на убийство. Виновен за това престъпление е убиеца. Точка.

#6 Haha 27.07.2011 в 16:20:57

Ако се беше появил с някаква смислена версия - да се върже човек, ама с това излияние, преписано от "От местопрестъплението" не-знам-коя-серия - шъ мъ прощава... От полицията къртят миФки с простотия... Единственото успокояващо в случая е че просто НЯМА как да станем полицейска държава! То, ако такива версии минават, начи всичко може да мине...

#8 Haha 27.07.2011 в 16:28:28

В тази връзка - един култов виц: Митничар, крал до безобразие, си построил прогимназия с 200 декара отпред. Фанали го от комисията "Кушлев" и го питат: - Откъде пари за такваз къща?! А той: - Миии... хванах златната рибка и поисках голяяяма къща... Те: - А доказателства имаш ли? Той: - Чи как?! Цяла къща - не виждате ли?! Те: - Мда, няма как да докажем че не е верно... Та и тоз образ така - измисли си идиотска, но недоказуема версия, а куките довършиха работата с малоумие... Добре поне че им остана клошара, за да закърпят рейтинг... Сега очакваме да видим той какво ще измисли...

#9 KingoftheROAD 27.07.2011 в 16:31:59

Съгласен съм за Стависки, че е виновен, виновен е, и по-добре да си беше понесъл вината директно. Не го оправдавам. Но поне не се опитал да се изсули като тоя, а помогнал на място. Пък и после нали уж пари дал и тн. Да не се отплесваме от темата, но това че тоя се опитал така подло да се измъкне, и след три дена като втасала мара и в Турция, и уж някой го убеждавал да се върне, ме подразни много. Вероятно е инсинуация някаква, а истината е някъде там...

#10 Радева 27.07.2011 в 17:02:37

Русинов е имал сексуални проблеми, жертвата му се е присмяла и това е станало фатално за нея.

#11 fALLEN 27.07.2011 в 18:32:14

ima li изобщо смисъл дори да се започва спор с хора, които още не знаят че полиция и прокуратура са две съвсем различни институции и които вярват на всяка помия подхвърлена им от вестнциците - един път яна била курва и клошарка, следващия път че въпросния, на мен приличащ ми на невменяем мунчо, че бил убиеца. след по-малко от ден, че всъщност не бил... идиотска държави направена от идиоти, които се връзват на всяка удобна им глупост и които разсъждават не с логика... а примера за стаявиски беше особено потресающ...

#12 fALLEN 27.07.2011 в 18:37:06

king, ама те за липса на мъжество ли искат да го съдят или за изнасилеване и убийство? еййй в тая държава сме най-велкиките и винаги от всичко разбираме... тоя вече го осъдихме и набиухме на кол. a edna bолна пача пък осъди и всички мъже...

#13 sake 27.07.2011 в 21:28:44

Щом прокуратурата,официално оповестява,че не разполага с данни уличаващи Русинов в престъпление или съпричастие по случая -Яна,означава,че "белите петна "са попълнени.

#14 sake 27.07.2011 в 22:27:12

Нещо ми напомня,всичко казано до тук,нещо като "финт","маневра",сайдстеп.

#15 MacAllister 27.07.2011 в 22:44:36

Поправете ме, ако греша, но остава едно впечатление, че като минимум тоз пич е знаел, "че нещо не е наред". За другия - не мисля, че психиката на клошарите позволява често сред тях да има убийци, освен по невнимание, но някак си ми е трудно да си представя ситуация вписваща се в случая... Нещо не е наред, това момиче да не би да е имало някаква болест, не знам епилепсия например или пък може би реакция на алкохол, наркотици. Може да се лъжа, но нещо все ми се струва, че каквото е станало не е станало съвсем нарочно и си имаме един гузен и един полу-луд дето не се сеща да обясни повече (или на нас не ни казват какво обяснява)...

#16 YOLE 27.07.2011 в 23:46:05

И аз се чудя как може да оставиш пияно спящо момиче в парк през нощта !!! Що за идиот трябва да си ? Нещо ъъ . Ще чакаме . Иначе и кастрацията ще му е малко .

Новините

Най-четените