200 хиляди лева глоби за пазаруване ан блок

Сайтовете за колективно пазаруване у нас вече бяха санкционирани и въпреки това продължиха да предлагат пакетите си туристически услуги.

Комисията за защита на потребителите вече е проверила туристически оферти от интернет портали и е издала актове за стотици хиляди лева, информира dir.bg.

До момента Комисията за защита на потребителите е проверила 24 интернет страници за колективно пазаруване и е издала 19 акта на обща стойност над 200 хиляди лева.

Сигнали на туристически фирми са инициирали проверките на колективните сайтове.

Предлагат се пакети и нощувки от юридически лица, които не са регистрирани като туристически агент.

По този начин сайтовете не носят отговорност за почивките, които продават.

Глобата по закон е от 10 до 30 хиляди лева, а на някои сайтове това не им е за първи път.

Те са глобени повторно с максимален размер, защото са продължили да предлагат туристически пакет, въпреки наложената им забрана.

В момента масово сайтовете предлагат оферти, но като рекламна платформа - плащането се прави към труоператора, а порталът впоследствие получава комисионна.

В този вид сайтове има и застраховки и туристически визи, които също се предлагат от фирми с лиценз.

#1 lele male 03.02.2012 в 13:22:16

А така! Давайте, действайте, глобявайте... та да види ЕС, че нямаме нужда от АСТА!

#2 stormy 03.02.2012 в 18:40:04

Имах нещастието да гледам репортаж по този повод (любима и абсолютно обективна национална телевизия ;) )... и после сума време не можах да реша дали да се смея или да плача. Изобщо не става ясно за какво иде реч. Сайтовете да се регистрират като туристически агенции? Буахаха, ми то тогава всички сайтове, които насочват към туристически оферти да направят същото. Като никой ощетен потребител не се е обърнал към КЗП за чии аджеба са се самосезирали? Очевидно нечии интереси в туристическия бранш са били накърнени и медиите веднагически се погрижиха да пуснат тъпи и тотално необмислени репортажи по този въпрос. Евала на родните журналя...

Новините

Най-четените