Холандците не искат имигранти от България и Румъния

Холандците вярват, че европейските граждани трябва да имат възможност да работят навсякъде в ЕС, но не и българите. Това сочи проучване, проведено по поръчка на Амстердамския университет. Според 54 на 100 от холандците трябва да има свободно движение на трудещите се в рамките на общността.

Когато се конкретизира въпросът за българи и румънци обаче, процентът спада до едва 18%. "Никога досега не съм виждал такъв рязък ефект с прибавянето на четири-пет думи към въпроса", посочва професорът по политическа комуникация Клес де Врезе.

Преди отпадането на трудовите ограничения за граждани на България и Румъния се появиха опасения, че хиляди ще пристигнат в Холандия да търсят работа. В действителност твърде малко го направиха. Според социалното министерство до средата на март в Холандия са пристигнали по-малко от 1000 българи и румънци.

Опасения за наплив имаха и други европейски държави. Във Великобритания очакваха, че бедните имигранти от Източна Европа ще се превърнат в бреме за социалната им система. Затова и страната въведе допълнителни изисквания за достъп до социални помощи. Те предвиждат гражданите на ЕС, които търсят работа в Обединеното кралство, да нямат право на помощи за безработни през първите три месеца от престоя си.

Въпреки антиимигрантската риторика на политиците обаче проучване в края на миналата година показа, че над две трети от британците нямат против българските и румънските имигранти.

#1 Vincent MoFo 13.04.2014 в 17:06:07

Няма и за какво да ги искат. Кой не владее чужд език и няма поне бизнес образование, да не излиза извън булгърия !

#2 Very Bastard 13.04.2014 в 17:28:46

Vincent MoFo , това което написа прозвуча меко казано високомерно ! Ами кой ще върши "черната работа " на "бизнес образованите ".И за да не се правя на умен , че не ми отива , да ти кажа : Я не казвай кой и къде да ходи , да не ти кажа да ходиш на майната си

#3 Vincent MoFo 13.04.2014 в 18:41:11

Щото съм високомерен бе пич. Бачкал съм, за да постигна много неща и мразя български граждани, които не са над средното интелектуално ниво. Такива избягвам като ги видя където и да съм по света. Мразя бедни и прости българчета.

#4 AlahAkbar 13.04.2014 в 20:37:23

Дреме ми на шнуро, кво не искат холандците...

#5 COMANCHY 13.04.2014 в 22:50:37

VincentMoFo... личи си че си високомерен, в което няма нищо лошо, но по същия начин няма "нищо лошо" не всички българи да бъдат над средното ...( някакво ниво цитираше). Та чак пък ги и мразиш!!! Колко...много ли ги мразиш, или само малко? Ми ти много народ трябва да мразиш бре! С тази омраза веднага се усъмних в твоето ниво. Казваш било над "средното"...

#6 Оня Дето Го Трият 13.04.2014 в 23:21:33

Ми що се бутат българите да работят в ЕС, да ходят в необятния пазар в Казахстан, Таджиистан и Китай дето толкова го бленуват тука. Що все по ЕС се бутат, а па го плюят Да дойдат Фьодор и Гюлеметов да кажат. А Пузев да пусне линкче

#7 Citizen X 14.04.2014 в 06:29:03

Да де, ама немат нищо против apps-ове на смартфоняците правени в БГ, нищо против Слънчев бряг, тесни нашенски дупет и кавернозни отверстия за некви си вейфтъх юро, евтини бейбиситърки (и не само), органик уайн на цената на лионски оцет и строителни работници в пъти по-евтини от прехвалените им майсторчета (за справка, един стандартен klusjesman спокойно би се оценил на 45-50е/час). И това е само върха на пирамидата...

Новините

Най-четените