До 15 декември бутат яхтения порт на Баневи

Яхтеното пристанище в курорта "Русалка", собственост на Николай и Евгения Баневи, ще бъде съборено до 15 декември, тъй като е построено без никакви разрешения. Това заяви пред Би Ти Ви Галин Баев от РДНСК - Варна.

Хотел "Рамона" в Златни пясъци също ще бъде съборен. По думите му в момента се търси изпълнител на обществената поръчка. Баев заяви, че в момента хотелът е спрян от експлоатация. Според него останалите хотели в района са узаконени.

Съдебното дело за яхтения порт е приключило и заповедта за премахването на пристанището е потвърдена. Очаква се в близките дни във ваканционното селище да влязат бригади по разрушаването. Ако Баневи не премахнат порта сами, строителният контрол ще свърши работата и ще им прати сметката.

"На комплекс "Русалка" яхтеното пристанище ще бъде премахнато, оказа се там и басейните са незаконни", каза Галин Баев.

През април със заповед на кмета на Каварна Цонко Цонев бяха принудително премахнати бариери и контролно-пропускателен пункт пред паркинга на ваканционния клуб "Русалка". Тогава Цонев поясни, че съоръженията са незаконни и преграждат единствения подход до плажа в Русалка, който е изключителна държавна собственост. По-късно вместо бариери собственикът на курорта постави верига и продължи да събира такса от автомобилите.

Хотел "Рамона" на плажната ивица край Варна пък е на първа линия, но нямал никакви документи. Шест години отнело на чиновниците да се преборят да получат одобрение за събарянето.

За много от постройките с неизрядни документи е трябвало главните архитекти на общините да се произнесат, за да могат да се узаконят. Те са имали на разположение 5 години, но в повечето от случаите това не е направено.

"Много рядко са се произнасяли дали е търпим обектът, дали е узаконен. Сега всички стоят в едно висящо положение, и граждани, и ние като институция", каза Баев.

До края на годината 22 незаконни обекта във Варна трябва да бъдат съборени. Предстоят и още проверки в областта.

#1 schalke 19.11.2010 в 13:13:05

БРАВО!!!Да бутат!!!Този боклук опрапасти сума ти предприятия чрез АКБ-то,а специално Русалка си го е заградил като бащиния !Това да се чува-днеска Баневи,утре Гергов и т.н. докато изринем всички червени бандити!

#2 vanko1 19.11.2010 в 15:27:01

айде стига измишльотини, николай банев си е типично червен мафиот от типично червена фамилия от Хасковско, така че стига дивотии

Новините

Най-четените