Три коняка след работа

Не бих могъл да го кажа по-точно от Stefan Popov във Фейсбук, затова си позволявам да го цитирам:

"Голямо безобразие се вихри с тази пийнала учителка. Жената има три деца в пубертета, отглежда ги сама, има ясни проблеми, а сега всички са се надигнали като че ли пак става дума за Венета Марковска. Това е много нездраво, много. В нормалния свят ще се чудят как да й помогнат, а тук е подложена на линчуване от ку-клукс-клан синдрома на българина."

Подписвам се под това с двете ръце.

Не оправдавам колежката, но и няма да хвърля камък срещу нея.

Освен всичко друго, споменато по-горе, със сигурност страшно много ѝ е натежала и професията.

Професия, в която не децата са най-големият проблем, както елементарно се опитват да го представят някои.

Напротив, децата са най-малкият проблем.

Тежи обаче страшно много бюрократщината, бумащината, закостенялостта, псевдорезултатщината, фасадната показност, липсата на особени възможности да бъдеш себе си и не в редки случаи вопиющата началническа некомпетентност и комисарщина.

Затова винаги съм казвал на моите ученици, че ми е много приятно да съм с тях, но заради всичките останали дивотии, ако съм на млади години, никога не бих станал учител.

Това първо, а второ (което веднага ме разминава с концепцията за патриотичното възпитание) - казвам им, че ако съм на млади години, моментално бих напуснал България.

Но когато човек е минал "на попрището жизнено средата", какво друго му остава, освен да си наляга парцалите и да тегли каруцата.

Понякога обаче от всичко му идва да светне три коняка набързо.

Разбира се, това трябва да се прави след работа...

#3 Фанете ме за кура 13.12.2012 в 11:53:59

Бегеристанските кретени все още не са разбрали сериозната маскима : битът определя съзнанието. Учителката е по-скоро жертва, отколкото жертвен агнец, но е по-лесно да се сочи с пръст, щото това на вас няма и не може да ви се случи нали беееее келеши!!! Вие всички сте безгрешни и всичко минава в живота ви по добре и внимателно обмислен и преценен план или !?

#4 Оня Дето Го Трият 13.12.2012 в 12:12:50

Естествено проблема винаги се търси на грешното място и тоя път. Не че поощряваме пияни учители, но в случая тя май ше се окаже жертвата и по-важно е да видим кой и какво я докара до там. А конкретно за случая, какво правела - танцувала. Била ли е дечурлигата, опипвала ли ги е, наказвала ли ги е като пиян старшина - Не! Ако децата се бяха напили (честа практика) и и бяха посегнали нямаше да е чак такава новина май.....

#5 KingoftheROAD 13.12.2012 в 13:07:02

Геренова, да та таковат десет грозни негЪри да нти казват защо. Така и не удена за какво иде реч. Ей такива като теб вместо да изпишат вежди, най-често изваждат очите. Само, че много ми е интересно ти самата каква песен ще запееш, когато (не ако, а когато) се окажеш в подобна ситуация? Нали в крайна сметка целта на наказанието не е да ликвидира наказания и да го забие, а да го превъзпита.

#7 Фанете ме за кура 13.12.2012 в 14:43:19

Благоева, а с хулене по учителката какво ще решиш !? Как ще й помогнеш ?! Или да я разпънат публично на кръст и да бъде линчувана и след това ще можеш да спиш спокойно !? Пълен тъч си!!!

#9 Borracho 13.12.2012 в 15:18:33

То пък щото горките деца. Идиотчета, чалгарчета, неграмотни видиотени маймунки са на 99%. Вкъщи сигурно всяка вече слушат на пияните си чалго-родители простотиите та едва ли са се стресирали от пияната даскалка чак толкоз много. Уволнили са я, наказалиса я - case closed. От това малките сополанковци и сополанки няма да станат по-умни.

#10 Фанете ме за кура 13.12.2012 в 15:36:31

Благоева като си толкова умна помисли малко над следната теза : ДЕЦАТА на бъдещето са тук и никак не харесват настоящето, с или без мандат на ГЕРБ, училището със застопорените в епохата на нискобюджетното Възраждане тетки, лукавата възможност да се превърнат в точно копие на катастрофиралите на енергийно ниво бивши революционери и завоеватели - техните законопослушни родители.

#11 Оня Дето Го Трият 13.12.2012 в 15:47:04

Iskra Blagoeva | 13.12.201215:01 на малоумни въпроси не ми се отговаря..... А би ни било интересно да отговориш...

#12 No name 13.12.2012 в 16:08:11

Мдаа, поредното майче, което незнайно защо е решило, че отглежда най-малкото следващия президент на България! Напълно подкрепям статията! Който не е заставал от другата страна на катедрата, той не знае за какво иде реч и моля да ни спести "компетентното" си мнение!

#15 pixie 13.12.2012 в 16:47:38

Empathy е дума, която няма аналог на български и се превежда като съчувствие, но е по-скоро способността да се опиташ да се поставиш на мястото на някой друг, за да разбереш как се чувства. Защо ли липсва в българския език? Защото понятието зад нея го няма. А трябва да се възпитава още от най-ранна възраст, ако не от родителя, то от учителите. Точно заради такива хора, които само съдят и упрекват.

#16 No name 13.12.2012 в 16:57:10

Майче, случайно да знаеш твоите маляци какви ги разправят за вас в училище? Защото всяка учителка има огромен арсенал от домашни истории, с които може да прати една част от родителите на прокурор, а с другата да изчерви от срам стара труженичка на околовръстното. Та питам в прав текст: сигурна ли си, че си такъв морален стожер и виждаш ли сламката в твоето око?

#20 deowin 13.12.2012 в 22:01:38

>Empathy е дума, която няма аналог на български Ъъъ.. За емпатия ли иде реч? И преди да напишеш на компютъра, че не се брои, щото била чуждица.. хм.. компютър ли казах?..

#21 Rodrigo Diaz de Vivar 13.12.2012 в 23:26:15

Абе ... и аз имам учителка в къщи, на която не и е лесно със свиня като мен и отгледани две "ремаркета", но не знам случай досега да е ходила нашорана на работа. Пие, не е въздържателка, но се съобразява с ангажиментите си. Социални и професионални. И ако в зряла възраст не можеш да се управляваш сам, не можеш да контролираш емоциите си, едва ли си най-подходящ за учител. Без значение дали учениците ти са олигофрени ли не. Нали една от целите на учителя е да направи от "олигофрените" социално отговорни личности. Това ми е мнението. Не е кой знае каква трагедия и новина, но пък няма как да мине безнаказано. За която и да е професия, би трябвало да си отговорен човек. Ако имаш проблеми, има отпуска, има и психиатрична помощ, 2012-та година сме все пак.

#23 Rodrigo Diaz de Vivar 14.12.2012 в 10:56:03

Печелите един кур. Печели този малоумник, който е написал поста. А може и той да не спечели, ама понеже вече е балък и иска да не е сам. Референтния му номер е 1276910, вижда се от линка. Пък наивниците да цъкат. Руснаци, сървъра е в Санкт Петербург Хоства го "Alfa Telecom" Съществува от 17-ти Октомври 2012 г. Платен е за една година домейна. За адрес е посочен Nobby Beach, Австралия

#24 iii_krv 14.12.2012 в 14:04:03

байпец, па да беше дал сметка по която да ти наливаме парички, а?! Имаше един таксиджия- казвам ти името му (на теб, байпец) - Тайбе Мустафа А по въпроса за учителката: народа си го е казал отдавна- за милиони няма закони- за кокошка няма прошка! На една нищо и никаква даскалица ако нож не извадим- та на големите риби ли ша налитаме- айде де, дан' сме луди!!!

#25 скучко 14.12.2012 в 14:28:40

Три коняка- един тек. Три коняка -един тек... И на сутринта малиии, гледам половин дузина празни бутилки по пода се въргалят.

Новините

Най-четените