Оръжията на "силите за самоотбрана" в Крим

На специалната си пресконференция на 4 март руският президент Владимир Путин коментира намиращите се в Крим мълчаливи войници, без опознавателни знаци. Те са появиха преди 10 дни, а медиите ги нарекоха - „вежливите хора" - заради тяхната галантност. Тези военни нямат никакви отличителни атрибути и до този момент официално не са идентифицирани.

Владимир Путин заяви, че това са местни сили за самоотбрана и отрече да има нещо общо с тяхната подготовка. Това, което прави впечатление, пише Newtimes.ru е, че те имат еднакъв вид оръжие и бойна техника, които са от една „националност". Военни експерти анализират по снимки от Крим (виж фотогалерията) възможни хипотези кои са тези хора.

Представители от командването на Военно-морските сили на Украйна "Славутич и Тернопол" заявяват, че Владимир Путин откровено излъга по време на пресконференция си, визирайки забележката му , че подобни униформи и въоръжение могат да се купят във всеки магазин. Украинските военни питат в какъв точно магазин и къде, в нарушение на законодателството на Украйна, могат да се купят автоматично оръжие, бойни пистолети и гранатомети.

#1 Борката 04.03.2014 в 22:01:19

На втората снимка долу вдясно не се вижда един съсел,руски диверсант,чиито мустаки предават на ултракъси вълни,подривна информация директно в Киев!

#2 MacAllister 05.03.2014 в 01:31:06

Абе работата направо замяса на вежливия лос, ама да се благодарят, че поне е вежлив! А на вас всички приятна вечер! Пльок! ;)

Новините

Най-четените