Гюнтер Грас, антисемитизмът и инфлацията на злото

Текстът беше премахнат. Можете да го намерите в:

Либерален преглед

#2 Ghost_Preacher 30.04.2012 в 14:33:44

тъкмо се зачудох кога българският журналист е започнал да пише хубави статии и видях че е превод :х

#4 Шебек Хасан 30.04.2012 в 18:28:44

Толкова много думи, за да се каже простата истина, че евреите превърнаха "антисемитизма" в средство за шантаж и бизнес.

#5 fALLEN 30.04.2012 в 19:53:49

грас нещо го е гепал яко алцхаймера.... ц,ц,ц, толкова да ми падне в очите. че коя нормална държава ще е заплашвана с тотално изличаване от управляващите на друга държава и няма да се "стресне", така да се каже. незаконна държава били. че коя държава е законная бе, мунчо? българия била ли е законна, като с ее основала? кви са тия глупости. стъпваш някъде, когато нкой не може да ти каже копче - си правиш държава. резняците много ги е яд, има-няма 5 милиона човека държат на нокти милиард мангала наоколо. тва ние кога ще го можем? май никога. като говорим за незаконни държави, май ние първи признахме една подобна преди неколко години.

#9 fALLEN 30.04.2012 в 20:47:46

е ти, бате, нищо не каза, почти се насра. да видим какво каза - държат всички пари, оръжия и акъл. и за тва всичкото резан мангал се насира като чуе за чифут. ми така се прави, бе манго, ако ще по 50 пъти на ден да се сдереш и да се кланяш към мека, акъл нема да ти дойде. това е истината - пари, ум и технологии. е ти верно нищо не каза. сащ помагали. бе то сащ + израел са има няма една пета от всичкото мангал като число бе... що тъй стана?

#11 fALLEN 30.04.2012 в 21:12:05

ами като сте таквиз титани, манго, кво само ревете на другите и плачете, че ви мачкат бе? избомбите 2 рейса, изнасилите 10 майки с малки деца и много ви скачат малките пишки. ама като дойдат ониялошите, дето само на един шамар и насират 2-3 църни мамула, и се почва - оплакване в оон, гъзене към мека и пр. малоумщини. ако си мъж - бъди си мъж и не реви като ощипана девица бе! едно поне 15 харабески познавамр всичките сте страхливи като путки, за нищо не ставате. и за бачкане дори не ставате, по цел ден с галабиите и дрънкане на простотии (точно като нашите пенсионери). в гръб, от засада, с бомби в детски градини, болници и опашки за хляб и т.н. вече запазени марки на арабските "герои", сте много големи. но дойде ли некой от лошите и бегатге като циганета пред полицаи точно.

#16 на майка ти пИтката 01.05.2012 в 13:37:41

Когато на Израел им липсват аргументи, винаги удобно изравят от гардероба призрака на "антисемитизма".

#17 fALLEN 01.05.2012 в 13:59:16

чак пък да се паля, още по-малко пък водя спор... просто му гледам акъла на онзи.

#18 fALLEN 01.05.2012 в 14:00:21

мустафа, мунчо, аз да не говоря общо за мангалите, ама пък ти вкара целия останал свят в един кюп... другия път не се дръж като путка и няма да съм толкова лош с тебе. айде бегай да набиеш жена си сега!

#19 Bobby_gBG 01.05.2012 в 20:53:34

Отлична статия... Чифутския интернационал почва съвсем вече да изперква, а и почва да трепери от страх, защото методите им да омаскаряват и демонизират чрез медиите си за масова дезинформация всеки дето смее да каже каквото и да било нещо против решение на държавата Израел все по-малко "хваща дикиш"... То не то човек да не смее да си отвори устата, веднага 15 000 медии го обявяват за луд терорист - антисемит, дето иска да хвърли атомна бомба по бедните евреи... Новият световен ред просто няма да им се получи на чифутите. Колкото повече затягат хватката, толкова повече хора ще остават извън нея, и няма да се вържат на нещастната им пропаганда... Чифутокрацията, толерастията и либерастията са обречени на ликвидация. Няма как подобно паразитстване да се задължи за особено дълго време, от всакъде са ги гонили, и сега ще стане така. Просто по някое време на американците ще им писне, и никакви управляващи кукли на конци няма да успеят да запазят "безрезервната" подкрепа на САЩ за Израел, а остена ли сама, тази държава ще бъде закрита за няколко години... Просто ще дойде момента в който големите партии ще са изправени пред перспективата или да се откажат от нея, или да загубят изборите на някоя "малка" независима парти с твърдо отношение към чифутократите, т.н. "крайнодесни".

#21 deowin 01.05.2012 в 22:01:43

Боби, не че не съм отчасти съгласен, че евреите малко прекаляват с извличането на облаги от ужасяващото си минало (дразни ме, че нетолерантността само към тяхната религия си има име, и че 'геноцид' се свързва главно с техните прежни мъки от ВСВ), но докато четях мнението ти, в съзнанието ми изникна много ярък образ на задъхан от злоба и омраза човечец с пяна на устата, който ръкомахайки обяснява крайно полярното си мнение за проблем, който няма да го засегне лично никога през мизерния му животец. Просто споделям.

#22 fALLEN 01.05.2012 в 22:30:31

боби, ще ми е инетресно, някой известен, или поне полуизвестен местен политик, да почне да хвърля изцепки, както някои самозабравили се леко алцаймерци, срещу която и да е държава и да видим там, как ще го посрещнат. с хляб и сол предполагам. ама на голо. дай пример за държава, дето ще е толерантна дори срещу плюещите я.

#23 fALLEN 01.05.2012 в 22:32:09

свинчо, а и другите, ама тук не става дума, поне доколкото аз разбра, за извличане на полчи от кофти минало, тук става дума за обида към държава. коя държава ще е толерантна в тоя случай да я обиждат? сащ ли? германия ли? хеле па мангалските държавици.

#24 Bobby_gBG 01.05.2012 в 23:43:36

Von Bl усещам те че биеш на някъде, при това много тъпо, и единственото за което се сещам е безпочвено заяждане с безсмислици, без да казваш нищо съществено... И не няма да тръгна да ти отговарям на въпросчетата. Fallen, какво точно я обиждат държавата, като казват публично всеобщо известните фактите че Израел трупа ядрени оръжия като единствена ядрена сила в близкия изток, отказва инспекция на собствените си съоръжения, а пищи като истерик че евентуално може би случайно Иран ще може някога да направи атомна бомба? А Свинчо - объркал си се детенце, предполагам си гледал в огледалото, та за това очакваш и другите да са като тебе... Правилната дума не е омраза, ами отвратително дразнещо. Всеки път като им видя поредната толерастия и чифутска простотия се дразня, независимо дали е филм, коментар, омаскаряваща кампания или просто стандартна толерастия. Дразнят ме, и то много, не мога да им търпя бръщолевенията, но съм доооста далеч спрямо омраза. Дразнят ме дори повече дори от чалгата. Горе долу имам същата реакция като чуя Гоце да ми държи някаква реч... Отврат...

#25 fALLEN 02.05.2012 в 01:16:52

не виждам някой да пищи в тоя казус, просто му е отказан достъп, явно е искал да ходи или е ходел редовно, негова си работа. провери, какво правят с враговете на народа в иран, преди да се изказваш. тук не говорим за атомни бомби и т.н. тук става дума за обида на определена държава и то от небезивестен човек. просто политика - хората казват ясно, че не толерират чак до такава степен. за разлика от аятоласоподмазвачите обаче, тези няма да го взривят него или семейството му или да му отрежат главатга публично, като преди това го пуснат да им опсети държавата.

#31 greenstreet 02.05.2012 в 12:02:23

Г. Грас изрази позиция, която до голяма степен се покрива с тази на много германци, на които им е писнало всеки чужденец да ги нарича наци, без да имат каквато и да е вина. Нямат вина, защото дори най-възрасните са били в най-лошия случай в Хитлерюгенд, където не се е влизало по желание а е било задължително, ако не ти се ходи в лагер. Единици са живите, които са виждали фронта от близо. Не искам по никакъв начин да оневиня Германия за войната, геноцида срещу евреите и т.н. Но е хубаво да е се види тяхната гледна точка в днешно време - да продължаваш да плащаш морална цена за нещо, с което нямаш нищо общо. Израел е от 70 години на гребена на вълната, но парадоксално не научи най-важния урок от геноцида срещу собствения си народ - че омразата към различния не е решение.

Новините

Най-четените