Тук. Тук. Тук. Тук.

Създаден съм тук. Вдишал съм този въздух, дали са ми родно име. Сричал съм този език, учил съм имената и на герои, и на глупци. Помнил съм делата и на загинали, и на забравени. Целувал съм знамето, шептял съм клетви. Бил съм горд.

И пораснах. Оставям стъпки, зарязвам свое минало, за да заграбя ново. Редя дни и разпилявам знания. Тук. Пораснах и започнах да виждам. Да чувам. Да усещам. Истината. За Тук аз съм Турист. Дошъл съм за малко и Тук няма време. Трябва да използва бързо мен и всичко, което мога или имам.

Защото съм Турист, при това загубен.

Плащам здравни осигуровки, които не използвам.
Плащам пенсионни осигуровки, които няма да използвам.
Плащам данъци за пътища, които разбиват колата ми, за която също плащам данъци.
Плащам данъци върху данъците, които плащам.
Плащам глоби за нарушения, които са ми помогнали да направя.
Плащам, за да не платя глоби за нарушения.
Плащам, за да хванат тези, на които плащам, за да не платя глоби за нарушения.
Плащам за боклуците, с които тъпчат храната ми.
Плащам, за да открият боклуците, с които тъпчат храната ми.
Плащам, за да си купя лекарства против боклуците, с които тъпчат храната ми.
Плащам, за да гледам като идиот телевизия, по която се появяват идиоти.
Плащам, за да избирам тези идиоти да ме управляват.
Плащам за това, че ме управляват.

Искам едно да е ясно. Не съм мечтател, който търси светлите бъднини с пръст в лявата ноздра. Ще плащам на Тук докато съм тук. Не искам съчувствие от Тук. Искам просто да не ми пречи да изкарвам това, с което да му плащам.

За Тук аз съм изгоден Турист. Но почва нещо да ме гложди.

Създаден съм тук. Но за Тук ли съм създаден?

#1 M_I_R 16.02.2011 в 12:03:03

точно и ясно.

#2 strawsPulledAtRandom 16.02.2011 в 12:04:22

"Плащам, за да хванат тези, на които плащам, за да не платя глоби за нарушения. " --------- Ето Тук се крие разковничето

#3 M_I_R 16.02.2011 в 15:01:05

http://soundcloud.com/slidedexter/free-feat-boyko-borisov?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share

#5 серсемин 16.02.2011 в 16:20:13

Хайде стига толкова де. Абе не омръзна ли толкова негативизъм да се излива... Някой от всички словоблудстващи, дето непрекъснато плащат, питат, обвиняват, оплюват - поне един път заяви ли на всеослушание, па било то и в този или друг форум - направих "това", в резултат на което се случи...нещо си. Докога тази позиция - някой трябва да ми осигури. Всъщност - дотогава, докато няма гражданско общество в истинския смисъл, ще съществуват всякакви, дето все си търсят правата, но ако може някой друг да им ги осигури. Няма държава, която просто ей така да е постигнала нещо....особено пък с цяла гвардия мрънкалници.

#6 Лични финанси 16.02.2011 в 16:34:16

Ауу, страхотно ми хареса това! Толкова забавно и толкова вярно Е на това му се вика "Да се смееш ли, да плачеш ли". БРАВО

#7 mimeta 16.02.2011 в 17:29:44

Защо негативизъм? Мен ме разсмя. Това, че фактите са такива не пречи да им се засмееш...

#8 Osyznat 16.02.2011 в 17:33:06

БРАВО! Кратко, точно и ясно. Браво!

#10 Sceptic 16.02.2011 в 17:50:13

За съжаление си се случил да си млад човек в активна възраст на когото пада най-голямата тежест в тази държава. Но и този ресурс скоро ще свърши и тогава не знам какво ще правят. Ще трябва и те да поработят малко.

#12 Многознайковица 16.02.2011 в 19:34:51

Статията много ми допадна , и като съдържание , и като форма И Иво , ако позволиш , лично , не допускай мечтите ти да изчезнат, тъжно е... винаги има смисъл , независимо от мястото и времето

#13 randome 16.02.2011 в 20:38:46

браво на автора даже ме накара да се замисля... (бЕх оптимиС, мЪ май трябва да се "префасонирам"...натам отиват нещата)

#14 Harry 16.02.2011 в 22:05:06

Плащаш, плащаш а не чух борих за това, за онова, сбих се този щото ми беше взел нещо мое! Да не мислиш че овчедушие нещата ще се оправят. За мъжете на тоя свят е много важно освен да си изкараме парите и да ги опазим от разбойници! Защото ВИНАГИ някой ни дебне и крои как да ни ограби. Ако си мислиш че светът е добър от самосебеси не си пораснал.

#16 pueblo 17.02.2011 в 03:33:00

#18 sis 17.02.2011 в 07:54:57

Браво! Много точно казано! Звучи като дефиниция на понятието "България", в което превърнаха Родината ни.

#19 серсемин 17.02.2011 в 08:55:17

Ивайло, не си единствения. Много бяхме тия, дето скачахме. И дето таяхме надежда... Но виждаш ли един ключов въпрос в изказването ти. Какво направила България за теб!?!? Далеч съм от мисълта да се правя на американски президент и да питам - не питай държавата какво направи за теб, а ти какво направи за нея. Щото от приблизително еднаквия ни житейски опит, аз поне разбрах, че не трябва да чакам някой да ми оправи/направи нещо в живота. Сам трябва да държиш съдбата в ръцете си и да реализираш живота си. Да, със сигурност не е лесно. Но е въпрос на нагласа. Никога не съм си позволил да оплювам държавата, щото ще трябва да плюя срещу себе си. Ние сме държавата и щом сме допуснали да е на това дередже, значи е и наша вината. А мили ми Сладуре , аз мога да ти кажа, някои от нещата, които правя. Гледам да изградя около себе си средата, която искам да имам (както ментално, така и физически). Правя забележки на простаците, които си изхвърлят фасове/чаши през прозореца на колата (повярвай ми - има ефект). Като видя някой "чиновник" (без значение държавен или частен) - стъжнявам му живота, за да се научи как да работи, ако ли не - да отива на борсата. Спазвам правата на хората около себе си, като държа и те да спазват моите. Ходя на църква, защото вярвам. Все простички неща, не мислиш ли?

#20 M_I_R 17.02.2011 в 09:27:03

серсемино, нали точно за това става въпрос, че държавата в лицето на управляващите не се интересува какво ти можеш да направиш за нея, не иска ти да правиш нищо за нея и даже не ти разрешава ти да правиш нещо за нея ! и според мен това е замислено по този начин още със свалянето на Т.Живков. ние да нямаме Държава, а мафията да си има държава...

Новините

Най-четените