Мини вдясно

Съвсем наскоро премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов подметна, че Синята коалиция не била автентичната десница.

Да не би Борисов да издава актовете за раждане на десните в България - или да пише кръщелните им свидетелства... Или и той като новоизлюпените след 9 септември 1944-а AБПФК (активни борци против фашизма и капитализма) почва да си прави дясна биография откак ГЕРБ взе властта.

Дясното в биографията на г-н Борисов изглежда така: убитият от комунистите на 9 септември дядо (който всъщност му е прадядо - бел.а.) и опороченото от пионерската връзка детство. Нито дума за партийната книжка от БКП. Вероятно тя е компенсирала страданията на едно детско сърце.

Но пък БеКаПе-то беше амнистирано от Цецка Цачева, председателят на парламента. Когато наскоро соцдепутатът Георги Божинов припомни патетично за членството в БКП на немалка част от хората в пленарна зала, и на гласувалите за ГЕРБ, Цачева (също от тях) забеляза: "Ми то нямаше друга партия".

Синя неделя

Борисов и ГЕРБ не са сами в опитите си да разсеят гласовете вдясно. Защото така или иначе десни за ГЕРБ не гласуват - за ГЕРБ гласуват "борисовци".

Забележката на Борисов от типа "чие е това ДНК все пак" беше подметната точно след номинациите на ДСБ - на Светослав Малинов за президент и на Прошко Прошков - за кмет на София.

На 12 юни, неделя, кандидатите на ДСБ и на СДС - Румен Христов, номиниран за държавен глава, и на Владимир Кисьов - за кмет на столицата, ще се явят на вътрешни избори. За тях могат да гласуват всички - без да са членове на някоя от партиите в Синята коалиция. Това ще става в изборните секции по постоянния им адрес.

Внезапно появилото се формирование с позната абревиатура и втръснало съдържание - ОДС със Стефан Софиянски начело, дори реши, че също има право да участва в тези вътрешни избори. И даже се "обидиха", че никой не отговорил на писмото им с искане да бъдат допуснати до вота на Синята коалиция...

Как така решиха, че им се полага? По дифолт може би. Или че са от десницата, с която обича да се ръкува Борисов. Предвид факта, че допреди месец в ръководството на Столична община беше запазен като заместник-кмет на финансите човек от времето на Софиянски - Минко Герджиков. Впрочем, и шефът на столичния "Автотранспорт" Асен Добранов също е кадър на Софиянски...

А като кмет Борисов не промени статуквото "Софиянски". Както наследи през 2005-а кризата с боклука, заради която Стефан Софиянски влезе по спешност в парламента, за да получи депутатски имунитет - така и я остави, за да влезе в изпълнителната власт.

В ръцете на новия кмет Борисов Софиянски предаде Общинска банка, в която "зад гърба му" и при председателя на Надзорния й съвет Любомир Павлов, фирми на Христо Ковачки придобиха миноритарен дял - и устав, който не позволява на общината, макар и мажоритарен собственик с над 70%, да взема самостоятелно решения.

"Благодарение" на екипа на Стефан Софиянски и Любомир Павлов уставът на Общинска банка беше променен, за да се даде право на акционерите, притежаващи 25% и повече от капитала на банката, да блокират решения на мнозинството.

Това се оказа непоправимо, както стана ясно, и при управлението на ГЕРБ. Нищо, че през май м.г. кметът Фандъкова обяви като "спешна задача" връщането на контрола върху Общинска банка...

По същия начин стоят нещата с най-софиЯнското дружество "Софийски имоти". Любимо на Антоан Николов и кръга около него. В интервю за "24 часа" през май т.г. председателят на СОС Андрей Иванов е съвършено откровен, когато казва: "...Най-сетне имаме яснота за реалното състояние на "Софийски имоти". Собствеността му е изяснена, но не са ясни виновниците за огромните загуби, които е понесла общината преди години". (?!!!)

Проверката в "Софийски имоти" тече повече от две години...

Кандидадът на ДСБ Прошко Прошков, кмет на район "Лозенец", заяви, че неговата амбиция е да прекрати управлението на Борисов и "неговите марионетки" в София, в това число и издигнатия от ОДС Софиянски.

Призоваваме хората да гласуват, за да попречат да бъде открадната автентичната десница, каза лидерът на ДСБ Иван Костов.

Мисля да отида. Времето не е за гъби. Нито за малки бягства. Аз минавам вдясно...

#3 boris 08.06.2011 в 11:51:57

Абе, тия десни, още ли са живи бе? Я марш от тука!

#4 Alexy 08.06.2011 в 11:54:23

Петър Николов, моля Ви, бързо поправете правописните грешки във въпросите, които задавате. Научете го това членуване, не е трудно. Ако се съмнявате какъв член да пишете направете проста проверка: Ако съмнителната думичка може да се замести с "КОЙ", тогава се пише ПЪЛЕН ЧЛЕН; Ако може да се замести с "КОГО", пишем КРАТЪК ЧЛЕН Лесно за запомняне. В случая: КОГО ще изберете за кандидат за президент? а не: Кой ще изберете за кандидат за президент? и също: КОГО ще изберете за кандидат за кмет на София? а не: Кой ще изберете за кандидат за кмет на София? Извинете, че не отговарям по същество, защото въпросите, които задавате в анкетата са наистина важни, но ще отговоря с удоволствие, когато ги видя правилно изписани, в противен случай ги считам за несериозни. Не се сърдете, направих забележката с най-добри чувства

#5 Кучешко далаче 08.06.2011 в 14:25:15

Колко и надесно да завивате е все тая. Тази партия умря още преди 10 години. П.С. Вратата е вдясно

#6 vanko1 08.06.2011 в 14:47:50

ами на някои много им се иска десните да са мъртви, за да може разни комунета от ГЕРБ, Атака, софиянското ОДС и прочие да танцуват върху кокалите им. Да ама не!

#7 Alice 08.06.2011 в 14:50:07

чуха се разни опасения от появата на провокатори от други партии, които да гласуват за този или онзи кандидат, за да направят избора удобен за някой... не знам, като гласувам, ще видя на място

#8 stg 08.06.2011 в 15:15:17

има някакво противоречие ако нормалното дясно е мъртво що има толкова коментари че било нищо че нямало значение итн, аз лично никога не коментирам неща , които нямат значение за мене

#9 stg 08.06.2011 в 15:18:23

Евгени Донев , главния проблем на българското дясно е че в България десни избиратели са не повече от 10 процента от населението, обществения морал на нацията е такъв че според него държавата плаща заплати , тя плаща пенсии тя строи заводи , тя дава работа тя всичко, това не е дясно мислене и логиката сочи че за да си печеливш трябва да си ляв популист ако и да се наричаш десен. За това ако някой се държи като десен политик , няма как да е печеливш.

#10 Lara Croft 08.06.2011 в 15:42:19

Тихомълком всеки да се замисли за фактите: Ще си имаме магистрали, доктори които ще имат страх от закона, силна полиция и гаранция за спокойствие, никакви мутри, чиновници които не служат само на олигарсите а и на гражданите, салами които имат месо, храни без ГМО, нормални данъци за нашите заплати - да изброявам ли още стотиците неща които ГЕРБ постига за кратко време. При Костов - разпродаване на държавата на смешни цени и грабеж на това което е останало за доразграбване. Всички купувачи на предприятия със съмнителен произход на пари. С една дума - БСП е лявата ръка а Костов дясната ръка на мафията.Мерси - не ги искаме вече.

#12 stg 08.06.2011 в 17:00:13

Евгени Донев, съвсем вярно е че партиите нищо съшествено не правят за политическата култура а само искам да те поправя, колкото и откачено да звучи личността с ник лара крофт е истински фен на ГЕРб и ББ , знам че ти звучи странно но няма никаква ирония в думите на тая личност

#13 Mihail Markov 08.06.2011 в 17:30:26

Г-жо/ Г-це Лара Крофт, Ако на Вас ви е удобно, да имате "независими" съд, полиция и прокуратура, и да Ви управляват кретени с купени дипломи то на една определена част от хората в тази държава не е. Или може би Ви плащат на публикувано мнение в сай? Смятах да не гласувам нито на тези предварителни избори, нито на тези през Октомври, но сега ще го направя. На пук на Вас и другите платени (или просто умствено изсотанали) привъженици на БСП, и нейната пройзводна ГЕРБ.

#14 Mihail Markov 08.06.2011 в 17:32:24

изсотанали - да се чете изостанали сай - да се чете сайт Просто поредното "умотворение", на това прекрасно "създание" ме изнерви повече от необходимото.

#15 abductor 08.06.2011 в 17:42:31

Тия нещо пак се размечтаха, въобразяват си, че могат с един файтон хора да спечелят президентски и кметски избори И пак старите мантри, че хората били болшевики, защото, видиш ли, не щяли да гласуват за на Мавъра хората , а простата истина е, че народа още помни тяхното управление. Отделен въпрос е, че в България има САМО десни партии, вкл. и БСП (спомнете си плоския данък), чийто върхушки са бивши комунисти - сега горди капиталисти, остояващи изконното си право да притежават огромни капитали (познайте от кого придобити), така че надали може да се говори за криза вдясно , по-скоро хората търсят лява алтернатива, но такава липсва, затова залитат по такива недоразумения като царчето и Бойко. Та ония, в които още е жива "Синята идея" от 90-те - какво се оплаквате - получихте това което искахте (най-вече със заслугата на Костича), така че недейте рева.

#16 scorpio-2 08.06.2011 в 18:15:30

Евгени Донев за съжаление Lara така си и мисли (нищо, че звучи като ирония) ;-) Lara, Месията не забрани ли "ЩЕ"-то? За автора... жалко, много жалко е, когато политически хамелеони се опитват да дават морални присъди за околните... Евгени Донев много добре го каза (въпреки, че едва ли е имал същото предвид): Вие сега завивате надясно, но има много, които са си карали вдясно през цялото време. Би ли припомил уважаемият ПН кой подкрепи и икой беше против икономическат политика на ГЕРБ от самото начало на тяхното управление. И сега имат очите да излязат и да обвиняват за несвършена работа, когато година и половина рабоитата им беше да рушат! И.. Авторе, Софиянски не е казвал, че му се полага да участва в тя избори... той дори и с вас (ДСБ) не е говорил по въпроса, за да сте толкова наясно... След разговор с вас (само разговор -не повече), човек трябва да се потопи в разтвор на белина... да му паднат три кожи, че да се почувствапоне малко очистен от помията, която разливате около себе си при ежедневното си мижитурстване... Софиянски предложи, не се обиди - ако не искате да се съревновавате с най-одобрявания във вашите редици (СК) десен политик то ще се видите "наесен", както имаше един циничен студентски лаф... Но да обяснявате, че цепел десните гласове... преди два дена предвидих в един коментар тази йезуитска политика на ДСБ и вие не закъсняхте. Софиянски няма да отцепи нищо, ако се съгласите да участва наравно с вашите хора на предвартелните избори. Така ще си гарантирате, че и неговите избиратели наесен ще подкрепят този, който ще победи. Аз НЯМА да гласувам за кандидат на СК.

#17 Гризли 08.06.2011 в 18:19:40

Lara Croft, ти в коя държава живееш?! Какви са тези глупости, които споменаваш, че Барабойко ще постигне? "Ще си имаме магистрали, доктори които ще имат страх от закона, силна полиция и гаранция за спокойствие, никакви мутри, чиновници които не служат само на олигарсите а и на гражданите, салами които имат месо, храни без ГМО, нормални данъци за нашите заплати - да изброявам ли още стотиците неща които ГЕРБ постига за кратко време." Толкова много глупости в толкова синтезиран вид досега не бях виждал в мрежата, поздравления! ББ вече силно спори за първата позиция с Костов и царя по доразграбване на държавата и пълна липса на държава! Самия той е един голям мафиот, с връзки навсякъде в престъпния свят и забъркан във всякакви икономически изгодни сделки! Ужас, направо не вярвам на очите си!!! Това не може да го мислиш сериозно - най-вероятно си сънувала същия сън с Бойко, отпреди да стане премиер... Че той освен една скапана 19-километрова отсечка и строителство на безсмислени магистрали нищо друго не е направил досега! И до последно се държи за тези магистрали, понеже ги бил обещал... Ами че той обеща най-напред да промени изборния закон, какво направи за това?! НИЩО!!! И затова сега, когато идват избори, ще се нагълта много сериозно с вода! Което за нас е много добър вариант, иначе ще ходим да ръфаме асфалта от новите магистрали, понеже така или иначе скоро няма да има какво да се яде...

#19 Гризли 08.06.2011 в 20:41:26

Пешо, не споря, че в момента в България няма подходяща партия! Всички се изредиха и на всички им видяхме резила, който още изпитваме на гърба си! Но нали точно в това Бойко много излъга българите - че ще промени избирателния закон, за да може да се гласува за човек, а не за партия! И нищо не направи... Да не би да е луд, за да отреже сам клона, на който седи?! Та нали затова същите досадни лица са на българската политическа сцена, защото никой от тях не е толкова ненормален, че да подкрепи промяна в закона, която да го изхвърли от властта! Така че и ГЕРБавите нищо не направиха, дори с този смахнат Дянков ще разрушат още много от нещата, които досега поне бяха добре! И затова този път няма да гласувам за Бойко! Всъщност ще гласувам с протестен вот - ще гласувам за кандидат, който има малки шансове! Така поне ще се разнесат гласовете и ще се разчупят тъпите твърди електорати! Докато закона не ми позволи да си харесам кандидат, и да гласувам конкретно за него, а не за първия в листата на тъпата му партия, ще гласувам с наказателен вот! Когато се промени закона и започнем да избираме хора, тогава ще има промяна в политическите лица, тогава ще има нови идеи, ще има професионалисти във властта, ще има и развитие за България и шанс за всички нас, които искаме да живеем тук! Защото ГЕРБ, продължавайки политиката на предишните, прави всичко възможно, за да ни изгони от собствената ни държава!!!

Новините

Най-четените