Предателство на изток няма

„Антибългарска кампания" - това устойчиво словосъчетание не е отговор на политиката на Найджъл Фараж. То е в политиката далеч преди него, още от времето на тройната коалиция. Тогава всяка по-критична публикация в западната преса биваше разгромявана с комсомолски плам, а мантрата за „антибългарщината" се повтаряше до посиняване.

Днес вече знаем, че големият страх е бил чист PR трик, който да оправдае наемането на фирма, която да лъска БГ имиджа в чужбина. Сетихте ли се вече? Ако не, ще ви кажем две имена и бързо ще възвърнете паметта си - Моника тогава Йосифива и Петер Хохегер, в комплект с договори за няколко милиона.

Новият мандат на Станишев с маската на Орешарски започна с цената на тока. „Спонтанните" протести през февруари зададоха тона за целия мандат - вой и бой срещу ЕРП-та. Покрай ЕРП-та изгоряха и търговските вериги, но 10-ката в мишената е ясна, другите са само фон. В бизнеса свети води ненапити няма. И ЕРП не са, още повече в ситуация на изначално гарантирано монополоно положение. Ама нали държавата трябва да контролира, да санкционира, да създава условия за конкуренция? Нашата държава обаче не функционира по този начин. Институциите тук са по-слаби от хората - по-точно от някои хора.

И все пак остава неясно какво искат управляващите от ЕРП-та и защо погнаха точно тях от всички бизнеси, които бъркат в джоба на избирателите - защо например не се хванаха за цените на горивата или още по-добре за цената на руския газ.

Да защитаваш ЕРП-та било национално предателство казва Станишев пред Блиц, визирайки издателя Иво Прокопиев. Като е известно нацията се предава само на Запад, на Изток предателството е невъзможно. Това, че Газпром предлагат законодателни поправки, които междувременно българският парламент вече гласува, не е предателство, а приятелство.

Та да се върнем на ключовия въпрос - защо ЕРП-та. Най-вероятно отговорите са няколко. Първо,а защо не - там няма конфликт на интереси с близки до политиката бизнесмени. И второ, като вземете статистиката за компаниите с най-големи обороти, всичко си идва на мястото. Няма друг бизнес, през който годишно да се превъртат милиарди свежи пари, и той да може да бъде отстрелян с под ръкоплясканията на електората.

#2 sim4o 15.05.2014 в 07:02:34

Уебкафе бре - чети! Уебкафе не чете ! ".................По думите на депутата от „Атака” Магдалена Ташева до 2010 година ЕРП-тата са имали 22 нарушения, включително картел, според независим одитен доклад, който е бил скрит от Мартин Димитров в качеството му на шеф на Парламентарната комисия по икономика. - Аз бях инициатор, изисках този доклад, който е на ДКЕВР, още на 14 юли 2010 година. Поканих на 15 юли всички парламентарни групи да го прочетем. Бившият син лидер обяви, че не можело да пусне публично доклада, но можело да накара депутатите да го четат. - Аз това правех тогава - карах ги, добави той. Димитров обаче призна, че докладът не е бил секретен, защото народният представител, който му го е дал, е помолил да не се раздават копия, а само да се четат - Докладът беше даден и на прокуратурата , заяви Димитров. Според доклада основните нарушения са използването на подизпълнители от ЕРП-тата. Read more: http://business.actualno.com/Martin-Dimitrov-Ne-sym-kril-doklad-za-ERP-tata-Ataka-meseci-nared-ne-go-prochete-news_23454.html#ixzz31klyRcRy "

#3 sim4o 15.05.2014 в 07:07:10

Като темата ВЕЧЕ БЕ РАЗИСКВАНА НА НЯКОЛКО ПЪТИ ... Примерно тукана ... http://www.webcafe.bg/id_392733389_Psihologiya_made_in_BG_SOTs ще се самоцитирам ... ...... " .. sim4o | 21.03.2014 17:17 Как и защо ЕРП-тата крадат от нас, е обяснено ... ще повторя, любезния си съвет, да се отвори Доклада от 18.06.2010 на одита на ЕВН .. ... ето един ярък факт - ПРЕДИ КАРОЛЕВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ... всичките ЕРП-та са имали печалба 30 млн. която са декларирали .. след приватизацията, те обявяват печалба 3 млн.... Как и защо с приватизацията на ЕРП-тата БЯХМЕ ОГРАБЕНИ И ОТ КОГО.. също е ясно .. , въобще при управлението на НДСВ в сфрата на енергетиката, бяха взети решения, чиито последици дълго , ще ни оказват въздействие ... ето част от имената - Милен Велчев, Симеон Сакскобурготски , Николай Василев, Ралица Агайн , Владимир Каролев , Меглена Кунева... " ........... А защо , ни се предлага нова статия, па пак да дискутираме .. и още в заглавието се намесват предателства .. Изток ..и какво ли още не??? Ами ето моя версия - пада авторът на по-горните редове - удря си главицата - и воала .. появяват се в неговото съзнание мисли, които решава да сподели ..! Поздрави

#4 Оня Дето Го Трият 15.05.2014 в 08:47:00

ЕРП-та, та ЕРП-та.....сякаш АЕЦ Белене никога не е имало. А върнете в системата 2-та милиарда откраднати по Белене, па ЕРП-тата ще са ви най-малкия проблем. Все пак тия милиарди не са ги крали те

#6 pepe 15.05.2014 в 10:22:56

Само ми е интересно - тези ЕРП-та кой им даде монопол и кой им позволи да направят толкова нарушения? Къде беше досега "бдителната" ни държава? Това, че ЕРП-тата имат по 2000+ нарушения /на наш гръб/ не му ли говори на някой за много сериозни проблеми в държавата и за много сериозни нарушения от страна на този, който им е дал монопола, който е съставил и подписал договорите с тях? Защо ДЕКВР, БЕХ и държавата досега са прикривали тези нарушения?

#7 pepe 15.05.2014 в 10:25:58

ДКЕВР

#8 pepe 15.05.2014 в 10:36:21

ЕРП-тата са частни организации, работата им е да печелят пари. Работа на държавата и неините комисии и незнамсикакво е да защитава интересите на гражданите си. Така че - къде бяха досега държавните органи и какво правиха хората във властта?

#9 Оня Дето Го Трият 15.05.2014 в 10:44:43

Абе, олигофрене Бойчев, толкова си беше хубаво като те нямаше. Дори да са най-черните тия ЕРП-та, само сравни мащаба на кражбите за които се говори, па после пиши тъпотии. ОБвиняват ги тука в най-лошия случай за няколко десетки милиона, докато при Цанков камък и най-вече АЕЦ Белене кражбите са за МИЛИАРДИ Каквото и да дрънкате, не ЕРП-тата са основния виновник в тоя проблем

#10 янаки 15.05.2014 в 10:51:06

ЗАТОВА И ПРОТЕСТИТЕ ОТ МИНАЛАТА ЗИМА СА СПОНТАННИ В КАВИЧКИ. Затова и в стила на „ами вие защо бесите негрите?” се свързват „невинните” далаверки на ЕРП-тата с антибългарската политика на правителството на тройната коалиция. Един вид, ЕРП-тата са мушмуроци, но тяхното е дребна работа, комар ги ухапал българите, че им надписват ЕРП-тата сметките за електроенергия. Лято идва, няма страшно. А и техните прабаби и без ток са я карали.... Дерзай Сунчо, има кой да те потупа по рамото! Твоето не се губи!, А според наш Пепи, ЕРП-тата не са виновни, а са жертви, като всички нас на корумпираната ни държава! Тя ги е вкарала в грях, като не ги е контролирала, защото те не са знаели, че да се ограбват потребителите не е хубаво нещо, а е престъпление. Невинни са като Адам и Ева преди да вкусят от дървото на познанието.

#14 Fedar 15.05.2014 в 13:07:34

Krasimir Hristozov | 15.05.201412:02 Аз пак не разбрах, някой да ми обясни, ако може: Как ЕРП-тата надписват цените и обират потребителите, като цените се определят от ДКЕВР? ---------------------- Не надписват цените, а надписват СМЕТКИТЕ.... Ама това да не те притеснява, Христозов - ЕРП-тата са от добрите, така каза Прокопиев, следователно всеки "красив и умен" протестиращ трябва да ги защитава.

#15 Оня Дето Го Трият 15.05.2014 в 13:13:06

Добре бе, закриите ги ЕРП-тата, влезте там и ги обесете всичките. Дреме ми, аз ЕРП нямам. Обаче що се правите на застреляни по темата за Белене, като точно там са потънали милионите, за които сега се разбравят, че липсват в системата Или опорната точна на Фьодор и компания за днес е че такова нещо Белене не съществува?

#16 pepe 15.05.2014 в 13:14:04

Не Янаки, ЕРП-тата като частни фирми са тук за да печелят пари - в рамките на позволеното им от държавата и регулаторните органи. Ако са нарушавали закона в продължение на 5 или 8 години се пита къде са били регулаторите, кой им е позволил това. И не, няма да престана да го задавам този въпрос. Защото ЕРП-тата максимализирайки печалбата си си вършат работата, нашата държава - не. И не си е вършила работата в продължение на много години и 3 правителства и парламента. И защо проблема заппочна да се разследва от държавните органи тогава, когато ЕРП-тата не платиха дължимото си към НЕК, а не тогава, когато правиха другите си нарушения - надписваха сметки например? Защото на държавата "ни" и на хората които я управляват въобще не им дреме за надписаните сметки, за гражданите на държавата. Едва когато държавната НЕК беше засегната, едва тогава държавните органи си направиха труда да се размърдат. А сега ще ме убеждават как ЕРП-тата били лоши. Ами не, не са лоши в сравнение с държавата ни, те поне си вършат работата и са добри към акционерите си. Нашата държава е много по-лоша с пълната си липса на грижа за гражданите си и немарливата си работа.

#18 Fedar 15.05.2014 в 13:24:09

17 Krasimir Hristozov | 15.05.201413:17 Как надписват сметките? Карат електромера ти да отчита повече, отколкото изразходваш ли? Нали има лаборатории, ДАМТН, ДКЕВР, КЗП, разни други съкращения, съд и т.н.? ------------------------- Надписват сметки чрез некачествено електроподаване. Отделно ощетяват данъкоплатеца със счетоводни манипулации и нарушения на Закона за Обществените Поръчки. Христозов, твоите аргументи да не ги черпиш от тук? - http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=4083020

#19 Fedar 15.05.2014 в 13:29:58

Оня Дето Го Трият | 15.05.201413:13 Добре бе, закриите ги ЕРП-тата, влезте там и ги обесете всичките. Дреме ми, аз ЕРП нямам. Обаче що се правите на застреляни по темата за Белене, като точно там са потънали милионите, за които сега се разбравят, че липсват в системата ---------------- Добре бе, питам те - ако са нарушавали закона и правилата на концесията ЕРП-тата, трябва ли да бъдат наказани?! Поне една глоба не заслужават ли, ако доказано са правили нарушения?! Или щом Прокопиев казва, че не трябва да бъдат наказвани, значи не трябва....

#21 Fedar 15.05.2014 в 13:42:06

Христозов, има независим енергиен регулатор, чиято цел е наблюдава за такива нарушения и да ги санцкионира. Когато нарушенията преминат критичната маса, се преминава на следващия етап - отнемане на лиценз. Така е по-закон. Значи според теб трябва да променим закона и да закрием енергийния регулатор. Да оставим ЕРП-тата на воля да правят каквото си пожелаят, а който е недоволен, да си води индивидуални дела срещу тях - така ли да разбирам?! Питам те и теб същия въпрос - ако са констатирани от независим държавен орган нарушения, даващи основание за санкции, включително отнемане на лиценз, трябва ли да се прилагат тези санкции към ЕРП-тата или трябва "да им се прости", понеже в Дневник така пише?!

#23 Fedar 15.05.2014 в 13:50:10

Аз предлагам, по почина на Христозов, да разформироваме и полицията. За какво ни е полицията в крайна сметка, след като имаме съд?! Който бъде нападнат, бит, ограбен, убит, да си води дела срещу нарушителя. А не да ми реве по някакви форуми. Ами така де....

Новините

Най-четените