Москва не вярва на сълзи над Босфора

"Москва не вярва на сълзи над Босфора", епизод пореден:

Кой ще мигне пръв? Ще се извини ли Ердоган на Путин? Ще вдигне ли Путин телефона на Ердоган?

Новините от последните няколко дни започнаха да звучат като анонс на турски сериал по съветски сценарий.

И двамата Бащици се оказаха в трудна ситуация - трябва да заситят патриотичния глад на родната си публика с демонстративна размяна на нелюбезности, санкции и контрасанкции с часовников механизъм. В същото време, внимават да не се обидят наистина, защото икономическият залог е прекалено голям.

Свалянето на руския Су-24 от турските изтребители може би няма да сложи начало на Трета световна война, но пък разпали въображението на руския хибриден фронт.

Само за ден се появиха три съвсем сериозни новини, на чиито пропаганден плам може да завиди и самият Божидар Димитров.

Изглежда, най-тежко го е понесъл Михаил Турецкий, ръководител на едноименния мъжки ансамбъл, чиято фамилия внезапно се оказа политически некоректна.

Затова Турецкий своевременно обяви, че разглежда възможността да смени собственото си име - в името на Родината майка.

"Трудно е да вземеш прибързано решение по такъв важен въпрос. Името на колектива лесно ще се смени. И фамилията може да се смени - мога да взема името на съпругата ми", казва той пред руската информационна агенция РСН.

Турецкий дори се оправдава пред руската общественост, че фамилията му всъщност нямала нищо общо с врага, защото идвала от името на полското село Терец.

Добре, че руската общественост проявява чувство за хумор...

"Неговата е лесна, обаче с Моцарт какво ще правим? Още от 1783 г. продължава това негово безобразие "Турски марш", възмутително просто", смеят се коментаторите под новината за патриотичните смущения.

Майтап, майтап, обаче, междувременно в Саратовск учениците от гимназия No.3 са започнали да събират пари, за да купят чисто нов Су-24, който да замени сваления в Сирия бомбардировач.

За справка: по данни от публичните източници цената на един Су-24 за износ е около 5,5 млн. долара.

Гимназистите, които членували в училищен военно-патриотичен клуб, планирали да събират парите през социалните мрежи или да организират специален сайт, посветен на кампанията.

По думите на директорката на училището Татяна Райкова - децата се вдъхновили от история от Великата отечествена война, когато колхозникът от Саратовска област Ферапонт Головатий дарил спестяванията си, за да купи два изтребителя Як-1 и Як-3 за Червената армия.

Но нищо не може да се сравни с акцията, устроена от феновете на сръбския (точно така, не руския) баскетболен клуб "Цървена Звезда", които развяваха руското знаме и пяха "Катюша" по време на мач с испанския "Реал".

Баскетболната агитка повтори жеста на едноименния футболен шампион на Сърбия, издържан от "Газпром", който обяви бойкот на Турция въпреки планирания зимен лагер в страната.

От пренапъването, обаче, дойде конфуз: на балкона на стадиона се появи банер с грешен надпис. Вместо името на загиналия пилот на Су-24 Олег Пешков, се появи "Сергей Румянцев. Слава на руския герой".

Объркването е дошло поради факта, че официалните руски власти не разкриха имената на пострадалите летци в продължение на повече от 24 часа. Имената им станаха ясни едва когато Владимир Путин присъждаше посмъртен орден за храброст на Пешков.

Междувременно няколко руски медии "изпревариха" Кремъл, като разпространиха снимката и биографията на произволен военен пилот с името Сергей Румянцев, който - както се оказа впоследствие - няма нищо общо с покойника.

Както се казва - здраве да е...

#1 Виктория Пенелопова 07 28.11.2015 в 20:56:12

Войната е като кислород за рашъните. Путин си я търсеше и я намери. Поднесе му я на поднос с ориенталски дизайн другият Путин, рязаният, с чалмата. Кофти само, че е много близо да нас. И че се прецаква лятото в Турция. Всъщност, дали??

#2 Conspirator 28.11.2015 в 22:45:11

Само една забележка.За партизанското име на авторката. Според идейната насоченост,много по-подходящо име е например Айше. Може и Фатмагюл.

#3 dedo adji 29.11.2015 в 11:39:30

Педихлопова, не се поддавай на руските провокации. Иди на почивка в Турция, да компенсираш загубите от руските туристи и да направиш кефа на Ердоган. А може и на някои други рязани.

#4 TheRock 29.11.2015 в 12:25:31

Сърбите винаги са били на каишки при руснаците. Истинските българи много добре го знаем това и помним Сръбско - Българската война, когато Сърбия по заповед на Русия ни напада за да ни накаже за Съединението!

#5 TheRock 29.11.2015 в 12:27:20

Не знам само кога Турция, съгласно споразумението от Монтрьо ще затвори Босфора за руските кораби. Явно все още чакат ръководителите на Русия да се осъзнаят какви ги вършат.

#6 TheRock 29.11.2015 в 12:29:15

Conspirator | 28.11.201522:45 Разкажи за гадните евреи братя Ротенберг - от най-близкото обкръжение на Путин, и обясни как са станали милиардери влияейки на политиката на Путин да пали войни, защото им спадат печалбите от продажба на петрол.

#7 TheRock 29.11.2015 в 12:38:03

А в същото време, някъде в България “ДАНС потвърдила руския произход на кибератаките в изборния ден” http://www.mediapool.bg/dans-potvardila-ruskiya-proizhod-na-kiberatakite-v-izborniya-den-news242402.html. Та въпросът ми е как се нарича когато една държава саботира друга държава, чрез нанасяне на вреда на инфраструктурата и по специално на държава ни и стотици. Отговори А. Диверсия Б. Тероризъм В. Хибридна война

#8 TheRock 29.11.2015 в 12:45:29

САЩ санкциионираха Кирсан Илюмжинов и банка, купували ислямистки петрол за Асад Американското финансово министерство наложи нови санкции на лица, свързани с режима на сирийския президент Башар Асад. Сред тях са руският бизнесмен Кирсан Илюмжинов и АКБ "Руски финансов алианс", в която според изданието Банки.ру той притежава 19.03% от акциите. Санкциониран е и председателят на Управителния съвет на банката - сириецът Мудалал Мтанюс Хури. Илюмжинов е по-известен като президент на Световната шахматна федерация (Fédération Internationale des Échecs – FIDE) и като бивш президент на република Калмикия. В съобщението се посочва, че той е включен във връзка с вече намиращия се под санкции управител на Централната банка на Сирия Адиб Маялех, както и с един от неговите подчинени Батул Раид, заподозрени, че незаконно доставят оръжие в страната. Председателят на управителния съвет на банката Мудалал Хури е съдействал на сирийското правителство и централна банка, а освен това е представлявал свързани с режима на президента Асад бизнеси в Русия. Хури притежава или контролира пет от санкционираните фирми - освен банката, това са кипърските Ezegoo, Hudsotrade и Primax, както и базираната в Белиз Kremsont. Сред другите санкционирани е Жорж Хасуани, който е действал като посредник, когато сирийската власт е купувала петрол от "Ислямска държава". Наказана е и сирийската фирма HESCO, с която Хасуани е "свързан" и която работи в регионите, контролирани от ислямистите. Хасуани е в списъка на ЕС за санкционираните лица от март 2015 . http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/25/2656734_sasht_sankciioniraha_kirsan_iljumjinov_i_banka/ ======= Интересна работа! Значи и Путин и Ердоган са купували петрол от ислямска държава, Асад също!

#9 TheRock 29.11.2015 в 13:29:37

Като цяло нещата са ясни.Света вече навлезе в нова Студена война ,разликата обаче е ,че Русия този път няма съюзници .Ако преди можеше да разчита на страните от Източния сега няма откъде. Групата БРИКС също се разпада.Хегемонията на САЩ и Европа е ясна.Наистина обаче ,че руснаците не можеш да ги уплашиш с нямане и глад ,но има съществена разлика с миналото.Те вече опитаха от европейското и западното ,попътуваха и видяха свят.На такива хора трудно ще им промиеш мозъците с антизападна пропаганда.Така че бутилката е отворена и духът е излязъл.Жалко за обикновения руснак и целият руски народ.Те отново стана жертва в името на царско имперските мечтания на един наистина посредствен служите от КГБ.

#10 sim4o 29.11.2015 в 13:57:41

В-к "СЕГА": .."турската авиация рязко е съкратила след 24 ноември нарушенията на гръцкото въздушно пространство, съобщи източник от Генералния щаб на гръцките въоръжени сили. До този момент Турция е правила десетки нарушения, като само през ноември са били 50. .." ---------- Дръпна им са лайното в манафските ануси ...

#11 dedo adji 29.11.2015 в 14:04:37

Заглавието е некоректно. Сълзи над босфора още не са капнали. Ще започнат да капят, когато се усетят загубите или ако, не дай аллах, някой читак си подаде носа през сирийската граница.

#12 dedo adji 29.11.2015 в 14:06:55

Над Босфора не, но у нас прокапаха сълзи, макар и крокодилски. Павето се натъжи за руския народ. Как да не се трогнеш.

#13 sim4o 29.11.2015 в 14:07:04

.. " TheRock | 29.11.2015 12:38 Та въпросът ми е как се нарича когато една държава саботира друга държава, чрез нанасяне на вреда на инфраструктурата и по специално на държава ни и стотици. .." --------------- Малко неясен въпрос, да позная-сутрешно коняче? Иначе- държавата се нарича САЩ??? Да не съм голословен ... цитирам пресата: "Защо кабинетът "Костов" подписа сделките за "Марица-изток" 1 и 3 въпреки ... че подобни договори .." .."България трябва да унищожи около 100 ракети СС-23, Скъд и Фрог, ... По думите на посланик Пардю .." "А на 26 септември на полигона „Змеево“, пред погледа на американския посланик Пардю е взривена и последната бойна глава на ракетите СС-23" .. .. "американска царевица заразила трайно мелниците ни с амброзия, което и до ден днешен се ... Тя представлява силно отровен плевел .." Като поизтрезнееш от конячето и не ти е толкова неясен наратива - пак ще си играем на въпроси отговори-искаш ли? Поздрави

#14 sim4o 29.11.2015 в 14:13:08

Абе пич, ти наистина си се насмукал ... ----------------------- ThеRock | 28.11.2015 22:35 В Европейския съд по правата на човека имам хора, млящих им минети там миналата година и съм сигурен, че ще ми помогнат. .. ------------------------

#15 sim4o 29.11.2015 в 14:18:05

.. "устроена от феновете на сръбския (точно така, не руския) баскетболен клуб "Цървена Звезда.." -------------- Абе аФтора, то и ти май си писал на 2-3 конячета .. "точно така, не руския" .. Бе ква руска Цървена Звезда бе, Идиот тъп? Ами сръбски клуб-много ясно .. навремето там игра Просинечки ... от Белград са-на феновете прякорът май им е "гробарите" .. Кафенцето, да ви имам авторите .. па и коментаторите .. Иначе е весело да се пише и чете тукана ... Поздрави

Новините

Най-четените