Веждизми

100 пъти му казах (на министъра на културата Петър Стоянович - бел. ред.) не ченгета и доносници да си взима за съветници, а да си вземе читави експерти и съветници - явно момчето не може. Този човек излиза пред медиите и говори.

Предлагам министърът да вземе госпожа Дивизиева (Мария Дивизиева - бел.ред.), да не забрави - да си я вземе за домашен началник на кабинета и да върви да го хранят детето вкъщи. Не става за тая работа.

Това каза министърът на културата в правителството на ГЕРБ (2009-2013) Вежди Рашидов в сутрешния блок на bTV във връзка с работата на Петър Стоянович и развитието на Българския Лувър, който беше открит в края на миналата седмица. На сградата е поставена благодарствена плоча за 7-те министри на културата, допринесли до момента за проекта.

Милият, аз смятам, че скоро трябва да направим конкурс, за да му изградим паметник пред Лувара, голям - по-голям от на Левски. Особено големи заслуги има - заедно с него и Абрашев (Божидар Абрашев - бел. ред.), който искаше турски хотел да го прави, и Нина Чилова - страхотно!, каза още Рашидов.

#1 AlahAkbar 18.06.2014 в 02:40:50

Кво ще да е туй Лувара? Някакво ново безгръбначно, като споменатите в статията министри мърши?

#2 Реалиста 18.06.2014 в 18:10:24

Хахах, няма такъв селяк като тоя. Държа да отбележа срещата ми с него. През лятото на 2011 работех като рецепционист в хотел в Северна Гърция и по време на късната ми смяна се появи една българска групичка, явно завърнала се от запой. Повечето бяха весели, но имаше един господин с разкопчана риза и във видимо нетрезво състояние. Отидох да им искам запалка, тъй като бях пушач по това време и видях че въпросният г-н е пиян на кирка. Като се върнах, колегата ми, също българин, ме попита дали знам кой е пияният г-н. След като му казах не, колегата ми каза да му проверя името в нета и за мое голямо учудване се оказа тогавашния министър на културата. От всички гости, които бях видял за цяло лято (масово англичани, руснаци, германци) никой не беше толкова пиян колкото Вежди

Новините

Най-четените