На власт са бившите комунисти

Нещата в страната не се влияят толкова силно от масите, колкото от елитите. У нас в момента интелектуалният елит, доколкото го имаме, е потиснат. На власт са бившите комунисти, а те имат инстинктите за мачкане на масите и безропотно подчинение.

Държавата се управлява с "аз" и липсата на институционална субординация. В Германия е различно -там и да няма министър, нещата ще си вървят, защото има институции.

Скромния министър-председател е добър пример, там има движение за живот без пари, за хранене с вече изхвърлена храна, а у нас това е начин за оцеляване на най-бедните.

Бедна, бедна България с богати, богати олигарси и всичко това начело с г-н "Аз".

#1 Чинчифон 04.09.2012 в 12:38:35

ИСТИНСКИТЕ комунисти няма как да са БИВШИ.Но БИВШИТЕ КОМУНИСТИ от 20 години се преструват на демократи.Това ще се промени едва когато се смени посоката на вятъра,защото комунизма е ПРИРОДЕН ЗАКОН!

#2 Шебек Хасан 04.09.2012 в 16:09:33

Те не са изпускали властта от 1944 г.

#3 Ray 04.09.2012 в 18:29:00

Явно спин ефектът на Антон Кутев и на комунизма има далеч по-опустошително действие

#4 MacAllister 04.09.2012 в 20:50:30

Що бе, те вече не са комунисти (по част от възгледите си), но приятелството и сплотеността от времето, когато са били заедно остава и когато глутницата от пионерски ръководители се превърне в "бизнесмени". Ако поне българинът беше развил умение да забелязва глутниците и да беше развил и непоносимост към тях - тогава поне щеше да има конфликт, но с народ, който в голямата си част счита свободата за необоснован риск вероятно дори би трябвало да се радваме, че мутрите все още не са превключили на философия тип отряда "Чавдар". Мутрите са поне несръчни мафиоти, а мафията е все пак уродлив капитализъм, спре ли да бъде мафия значи ще е превзела държавата изцяло и без вътрешна и външна конкуренция, а от това дередже няма отърване без много кръв.

Новините

Най-четените