"Това издание се е изгаврило и с Господ"

В интервю пред електронното издание ПИК съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира атентата над френското сатирично издание "Шарли Ебдо". Публикуваме част от думите му:

"Това издание се е гаврило не само с Исляма, но и с Християнството, с Господ, със светия дух, с папапа, с юдеиските божества и духовници, както и с много художници.

"Шарли ебдо" се е изгаврило и с генерал Де Гол.

Мисля че за всеки човек има граница и когато тя бъде премината, той е готов да хване автомат "Калашников", колкото и да дрънкат тези псевдотолерасти, хелзински комитети и прочие гмеж.

Истината е, че има неща заради които всеки би взел калашника без много да разсъждава. И това на първо място е личността на най-близките му хора, с нещата на които човек държи и вярата.

- Защо позицията Ви е толкова крайна?

- Аз по никакъв начин не защитавам зверовете, които извършиха масовите убийства. Това са изроди.

Достатъчно честен човек съм, за да заявя, че тази агресия е била предизвикана. На тази страна от агресията никой обаче не обръща внимание.

Фактически, самото списание е провокирало една такава крайна реакция. Причините за тази агресия, според мен, не са само религиозни. Всички хора, особено тези работещи в медиите, трябва да знаят, че има неща, с които не трябва да се гаврят."

#1 HiFresh 11.01.2015 в 19:06:08

С този коментар т.н. Патриотичен фронт и неговия Председател се изгаври с убитите в Париж журналисти! И мен много неща ме влудяват - корумпирани полицаи, съдии и прокурори, тъпи политици, чието място не е в Парламента и т.н. и т.н., но никога не ми е идвало на ум да си намеря един Калашник /чувам, че цената им е под 1500 лв./ и да поизчистя дразнещите и обиждащите нормални хора в България. Иначе не мога да разбера, защо при тези високо технологични оръжия, които имат САЩ и НАТО, не ги пуснат в употреба и за няколко месеца т.н. Ислямска държава да се изпари. Хем ще си проверят точността, хем ползата е гарантирана.

#2 pixie 11.01.2015 в 19:35:59

Първо, защото това ще е повод за война, и второ, защото преди време медиите изпуснаха инфото, в което имаше логика, че самите Щати осигуряват оръжието на Ислямска държава.

#3 Rowan 11.01.2015 в 19:36:30

HiFresh, и после какво ще правят една камара фуражки из щабовете на НАТО и страните членки? Ще излизат в пенсия или ще ходят да садят арпаджик? И ще затваряме американският Военно Промишлен Комплекс? Толко самолетоносачи и прочее железа на скрап? Като се замисля, най-точната дума описваща взаимоотношенията между ислямският тероризъм и армиите на силните държави е „симбиоза“.

#4 pixie 11.01.2015 в 19:39:00

За съжаление в днешно време всичко е интереси и пари.

#6 тъп 11.01.2015 в 19:50:06

Само го погледнете! Типичен образован ислямист. Не съм параноик, но "тези" и "онези" явно са комбина, едни без други няма да изкарат и месец. За да ги следва някой, дори и най тъпият, трябва страх и конфликт, иначе в клекалото на Еволюцията.

#8 Оня Дето Го Трият 11.01.2015 в 20:13:48

Под съседната статия обяснявах на един, че магиналите навсякъде по света са едни и същи. Ако раздаде Валери Симеонов калашници в офиса на партията му в Бургас, иам сума ти хора дори в тоя форум, дето са готови да стрелят по карикатурите срещу Господ, евро-толерастите, педерастите или срещу каквото им кажеш.... Ще ви разочаровам, но май религията няма нищо общо. Просто дай на простите хора повод за изява.....и калашник + 200 лв. примерно

#10 ROBIN 11.01.2015 в 20:14:36

Ни атентата в Сараево не беше причина за Първа световна война,а повод.Въпреки това,тя(войната)се случи и взе милиони жертви.Затова не трябва да се подценява нито едно събитие,независимо колко е незначително.Иначе,съгласен съм с господина,какъвто ще да е той.

#12 янаки 11.01.2015 в 20:26:24

“Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, РЕЛИГИОЗЕН, полов или сексуален признак,………..” Трябва ли да обвиним Webcafe.bg в опит за налагане на цензура, за потъпкване на свободата на изразяване на своите читатели, когато пишат коментари под статиите? Или това е е един филтър, който да отсее вулгаризми и изказвания, които могат да засегнат други читатели, да ги обидят по расов, етнически......... признак? Това, че има хора, които за една обида са готови да „се хванат за калашника” е вярно, но не става дума за хора, както твърди г-н Найденов, а за субекти, мястото на които не е в човешкото общество. Иначе е прав, ако сме сигурни, че едно изказване, карикатура или нещо от този род, би оскърбило религиозните чувства на големи групи от хора, между които няма как, по теорията на вероятностите, да няма такива, които да се хванат за калашниците”, трябва да си даваме сметка, че резултатите могат да бъдат плачевни. Или, може би не е така?

#13 ROBIN 11.01.2015 в 20:29:16

@HiFresh,защото "Ислямска държава" е тяхна рожба(на Щатите и НАТО).Thinking!

#15 Оня Дето Го Трият 11.01.2015 в 21:35:29

Ваньо, да ти купим билет до Ислямска държава?

#17 KingoftheROAD 11.01.2015 в 22:33:26

Ончо, ако някои тарурист тъ гръмни, ко да та прайм ве? Жертва за родината ли да та пишем? или жертва за интеграцията? Кует си избереш

#21 Astarot 12.01.2015 в 08:28:00

Цензурата (в това число и авто-цензурата) са като кутията на Пандора. Отвориш ли ги, не се знае, до къде ще се стигне. Защо да нямат право да сатиризират католицизма, исляма, юдаизма... Те сами по себе си са си сатира в много отношения. Все пак, важно е сатира да се прави с вкус и ирония. Тяхното е малко по-дебелашко, но кои сме ние, че да съдим чувството за хумор на някого? Толкова са им възможностите. Извадиш ли списък със заглавие "С това не се шегуваме", вече не си по-добър от нито един авторитарен режим. Ако нямаше хора, на които да се харесва списанието, нямаше да бъде издавано и продавано.

#22 pepe 12.01.2015 в 09:59:02

Хай-Фреш, затруднен съм да разбера изказването ти - поради противоречивостта му. От една страна казваш е варварско всеки да намери по един калашник... от друга страна... не е варварско да се пуснат в действие "технологичните оръжия" - а тя Ислямска държава е окупирала градове в които живее мирно население и т.н., не е като да води окопна война с фронтови линии, а кадето има такива всъщност вече ги бомбардират. То вярно, че атомната бомба е по-високо технологична от калашника, ама това ли е критерия за цивилизованост според теб - кой разполага с по-високотехнологични оръжия?

#23 John Smith 12.01.2015 в 10:34:24

"защото cвободата на cловото би трябвало да защитава вcички, без допълнения" Геренова, ако вярваш ,че има такова нещо като "свобода на словото" , бих ти препоръчал да идеш на доктор ,а ако не помогне терапията, да поработиш в частна медия.

#24 KingoftheROAD 12.01.2015 в 10:51:46

Геренова, имаше една такава поговорка - да би мирно седяло, не би чудо видяло. Валидна и в едната и другата посока. Понякога е по-добре да не се прекалява с разни дивотии. Друг път обратното. Тънкия момент е намирането и определянето на границата, мярката до къде може да се стигне без проблеми. Понимаеш?

Новините

Най-четените