А кога и на робокопите ще им искат висше

Българинът трябва да разбере едно: С протести, единственото което постигаме е да вдигаме заплатите на Ушеви. Нормално е, статуквото да си купува със заплати силова защита: Ние [стауквото] плащаме, Вие ни пазите.

Цветелин Йовчев:
"... изключително са изостанали доходите на служителите на МВР съобразно доходите в страната и съобразно обстановката". (б.р. - по данни на синдикатите, средната заплата в системата на МВР в момента е 900 лева)

Цветелин Йовчев явно не е наясно колко са "доходите в страната". И че има хора с висше образование, които си работят по специалността, а получават 50% от възнаграждението на Ушев, който е завършил тригодишен техникум и често изпитва затруднения да пише без правописни грешки дори на български език.

След като в толкова държавни администрации се постави изискване за задължително висше образование, какво пречи това да се приложи и в МВР? Или висшист, или навън, трудно ли е?

И ако не му е нужно висше образование на Ушев, защо му е нужно възнаграждение като на висшист, че и доста повече?

#1 Xaoc 17.01.2014 в 09:18:55

И да им поискат висше, вече има къде да завършат и то без да се напъват. Местата за висшисти са повече от кандидатите, затова не е проблем дори за Ушев. Обаче това няма да повиши доходите на лекари, учители и държавна администрация. Повишаването на заплатите в МВР ясно показва кое се цени в България - простотията и сляпото подчинение. Протестите тук са обречени за вечни времена.

#3 Rowan 17.01.2014 в 13:44:16

Е, че то за продавачка на сергия на златните искат висше икономическо, два западни и руски (справка джобс.бг май месец), та за полицай ли да не искаме?

#4 Citizen X 17.01.2014 в 13:55:42

УШЕВИШУШЕВИШУ...

#5 John Smith 17.01.2014 в 14:08:37

Има една подробност Другари На вишиста -ядрен физик или счетоводител, не му се налага да ходи по нощите, да го стрелят, да го блъскат демонстранти, да се занимава с алкохолици, наркомани и проблемни тинове. Да гледа трупове, палежи и да си рискува живота. Според Вас за 200 лева ли да го прави Добрият полицай трябва да не мисли, изпълнява безпрекословно заповеди, да си покрива физическите нормативи, да владее бойни изкуства и да стреля точно. За това му се плаща.

#6 lele male 17.01.2014 в 15:55:59

Джони, съгласна съм с теб, нооо... Според мен, нито един от шкембелиите на снимката по-горе не покрива физическите нормативи... а 70 - 80 % от полицаите изглеждат така... абе тъжна гледка са!

#7 pepe 17.01.2014 в 23:43:45

Джон, тука се говори за нашите полицаи. Не за тези от американските сериали. Къде толкова си рискуват живота? Колко полицаи са убити в България от бандити през последните 10 години? Защото аз не си спомням такива случаи - май нито един. Може и да греша разбира се. Помня преди повече от 10 години за шумни случаи за полицаи, убити от други полицаи - защото едните май пазили бандитите. Та би ли ми припомнил някой случаи с полицаи, убити от бандити? Защото ако не греша, явно в България на полицията не се плаща, зада си рискува живота. Много филми гледаш Той българския народ един мирен протест не може да направи, ти говориш за въоръжено противопоставяне на властта.

Новините

Най-четените