Спасението е в нашите ръце

Призовавам всички да се включим в акцията за подпомагане на засегнатите от това бедствие. Нали вече разбрахте, че държавата засега ще даде по 300 лева. Засега. Б.Б. обеща да помогне.

Но спасението е в нашите ръце. Всички ние, които успяхме да забогатеем от лихви по депозити в банките сега на практика трябва да докажем, че не сме мързеливи безделници. Дарете част от лихвите за бедстващите.

От репортажите кой знае защо не видях алуминиеви дограми, нито да плава модерна бяла и черна техника, нито гарнитури. Тези хора наистина се нуждаят от нас. Независимо как нашия премиер ни квалифицира.

#1 Чинчифон 07.02.2012 в 12:01:45

За обещанието си премиерът сам се набута.Когато с Цветанов разбраха,че всички телевизии ще излъчват от там,побързаха да изиграят главната роля.Но резилът се оказа изненадващо голям,че сега трябва да насилват Дянков да им отпусне по някой лев.Но не колкото на служителите на министерството му за добре свършената работа.

#2 boris 07.02.2012 в 12:17:22

Съжалявам, но аз в банките имам само кредити

#3 newmind 07.02.2012 в 14:05:44

Ден на траур за жертвите и ден за размисъл за вината на отговорните държавни институции! Нека размислим доколко тези институции ни служат и доколко само ни заплашват с глоби,рестрикции и калпави закони? Институциите у нас са винаги невинни! Виновни няма обаче, когато са виновни! Най-лошото предстои, защото се допусна министър на мегаминистерство като МРРБ да стане едно дете на 33г. Свободен Университет при татко във Варна!Това е страшилището на оффроуда,детето което е израсло само в кожените кабинети без един ден в реалния живот, любителката на пушките и руския Лиляна Павлова. Сега ще строи приют на отец Иван, ама ако ние хората дарим 5 милиона лева, защото стария приют, който е напълно читав, тя го обявява за незаконен! Какво ли ще стане, ако тръгнат да проверяват и къщите в с.Бисер? Сигурно всички ще се окажат незаконни?Всички няма да отговарят на ЗУТ! Всички тези къщи Милка Гечева и Лиляна Павлова ще тръгнат да разрушават защото Правилата важали за всички! Правилата удрят само обикновените хора обаче! Правилата никога не се спазват от държавата и от общинските администрации! това точно се случва и сега! Когато институциите в БГ не си взаимодействат, а си прехвърлят преписки потопът ще ни залива отвсякъде! Какво значи държавата да не знае,кой е собственик на язовира? Прах в очите на слепците! Преди година обикаляха с хеликоптери,изхарчиха милиони левове, но да описват незаконните имоти на хората, а незаконните имоти на държавата/общината вкл. и една дузина язовири не беше направена! Кой е виновен? Кой от държавата отговаря за изготвянето на техническите паспорти на държавните/общинските имоти? Защо сега ще прехвърлят отговорността на общините? Общините нямат пари за обикновена канализация, а ще имат ресурс да поддържат едно толкова сложно инженерно съоръжение като язовирите! Безспорна е вината на ДЪРЖАВАТА; ЛИЛЯНА ПАВЛОВА,МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ,НОНА КАРАДЖОВА,МИЛКА ГЕЧЕВА,АНЬО АНЕВ! Хайде сега наблюдавайте един от тях дали ще си признае,че е виновен! Вината тръгва от министрите на министерствата! Кога дъпржава ще изготви Публичен регистър на всички НЕЗАКОННИ ДЪРЖАВНИ/ОБЩИНСКИ ИМОТИ И ИНФРАСТРУКТУРА? Само хората ли ще плащат цената на калпавите закони и калпавия контрол на държавната администрация?

#4 янаки 07.02.2012 в 20:18:09

„В началото на кризата това е сигурност, в края на кризата това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си взимаш лихвичката и колкото – толкова. Майката, голямата сума, си седи в банката. Но в същото време, когато попиташ тези хора навън, те казват: Бедни сме, ужасно мизерстваме.” Бойко Борисов, Премиер на Република България На фона на тази трагедия, на която сме свидетели, благодарение на телевизията, това изказване е връх на цинизма. Или, може би, тези хора, възрастни най-вече, са отписани, или бракувани, ако щете,като напълно амортизиран лош материал и въобще не ги е имал предвид в горното изказване.

Новините

Най-четените