Всякакви имаме, само българофили си нямаме

...Твърдиш, че имаме някакво бясно желание за самокритика, която е, по съществото си, самоцелна. А аз мисля, че в нашето общество и при нашите представляващи управници в това съвремие такава изобщо не съществува - имаше ли я, мантрата, че Турция ни е виновна за всичко щяхме да сме забравили.

Ако имаше желание за самокритика и стремеж към доброто на страната ни, езика ни, семействата ни, родината ни, ние като общество отдавна трябваше да сме измели всяко управлявало от началото на прехода същество, даже всеки, който дори се е опитвал да се домогне до властта в последните години, под една или друга форма.

Отдавна трябваше да ни е ясно, че никакъв Стефан Стамболов повече по нашите земи няма да се роди и е в наши собствени ръце да изискваме и излъчим от себе си най-добрите представляващи, такива, които да защитават нашите родина, род, семейства, език и традиции - система ли ще сменяме, нова ли ще мислим, Русия ли, Турция ли, Зимбабве като модел ли ще следваме, наша работа.

Отдавна трябваше да имаме най-тесните връзки с нашия вечен враг - именно за Турция говоря. За да можем, от една страна, успешно да прокарваме своята национална политика, а от друга - да следим много добре какво се случва в двора на съседите - поначало съседите, както и силните на деня, следва да се следят винаги много внимателно. Така изисква умната политика.

Вместо да развиваме отношенията си с тях, като прогледнем в какво могат да са ни полезни, а и ние на тях, вместо да градим най-вече собствената си държава (а нашата е такава, но само на книга) и икономика, за да можем после смело да сядаме на масата на преговорите, сега ние сме свидетели на това, как Турция от-не-помня-вече-колко-години "уж" връща едни 53 български имота в Истанбул и Одрин (сред тях и българска болница, и българско училище), като след толкова години един неадекватен български министър на външните работи, някакво странно момче вчера съобщи, че е голям успех за българската общност в Турция (някой трябва да му вземе думата, не знам дали общността наброява вече и 1000 души), че ще бъдат върнати 7 имота.

И дума няма да отварям за един действащ международен акт, наречен Ангорска спогодба.

Така че патриоти у нас, поне такива, които качествено и с мисъл да влияят на геополитиката ни, няма. И загрижени за съдбата на страната ни държавници също. Иначе няма как да си обясним националното предателство, извършено, когато с нарочна декларация в началото на януари т. г. едни лумпени - "народни избраници", си позволиха да запишат, че в България е осъществено етническо прочистване по време на т.нар. възродителен процес - най-вероятно го доказаха това чудовищно престъпление с изгорелите документи от Партийния дом.

Какъв ти патриотизъм тук? Скопена политика от безогледно скопени умствено хора. И едно общество, съставено от всякакви фоби и фили. Само българофилите липсват. Това ли е, което са искали нашите истински титани - Левски, Ботев, всеки един от участващите в освободителните движения, как мислиш?

#1 deowin 13.06.2012 в 19:46:10

#3 Шебек Хасан 14.06.2012 в 09:57:59

Добра статия с доста верни тези. Обаче не съм съгласен с това, че управляващата ни пасмина може да бъде изметена. Не че е невъзможно по принцип, но практически е неосъществимо. Не и при положение, че тази клика е изключително удобна за т.н. "международна общност". Освен това всички властови, медийни и финансови лостове са в нея. Чрез тях народонаселението е подложено на системна обработка и манипулация. Няма да бъде допуснато създаването на организация и консолидация, зад някаква сила извън Системата. Всичко което застрашава по някакъв начин статуквото се смазва в зародиш. Припомнете си студентските протести, ако не ме лъже паметта, в началото на 2009г. Какво се случи? Системата се опита да пробута тоя и оня, като Костов, Мартинчо и разни други "опозиционни" лидери, които да оглавят протеста. Когато номера не мина и стана ясно, че тези младежи протистират против всички настанили се в парламента, оядени и самозабравили се мерзавци, бе спретнат оня номер с "футболните хулигани", които изведнъж се появиха и започнаха да се бият с полицията. Това даде така нужния повод всички да бъдт напердашени и митинга разпуснат, преди да е станало ясно на хората за какво иде реч и Системата да бъде застрашена по-сериозно. Изобщо схемата е доста добре разработена и нещата са доста по-сложни и по-страшни. За съжаление това с "измитането" на боклуците, дето ни управляват от десетилетия, е задача много, много трудна.

#4 strawsPulledAtRandom 14.06.2012 в 10:26:37

Нани - президент! Затова я уважавам - ползва главата си за да мисли, а не просто за равновесие. Излишно е да казвам и че съм напълно съгласен с наблюденията и разсъжденията и. Хубавото е, че напоследък в тази рубрика има смислени мнения като настоящото или пък 2-3 на Макалистър през последните седмици. Хора, четете ги внимателно и ценете умните хора, защото проблемът на България не е само в корупцията, но и в ширещите се през последните десетилетия некадърност, повърхностност, непрофесионализъм на всички нива, не само в управлението, но и в целия ни обществен живот - администрацията, икономиката, медиите, изкуството и т.н. Промяната ще започне постепенно в нас и ще бъде провокирана именно от хора като Нани. Най-малкото, което можем да направим, е да им ръкопляскаме, макар и само виртуално, и да отделим по 2 секунди да им цъкаме плюсчетата (между другото, тъпото презареждане на текущата страница при цъкване на плюс може да бъде избегнато като давате десен бутон на картинката и отваряне в нов таб - така няма да ви бави и дразни. Та, като споменах за непрофесионализъм - Кафето, вземете си оправете този недъг на сайта - вижте в Днес.бг как е направено - явно може.) Както и да е, от мен - за Нани.

#5 Хейтър 14.06.2012 в 10:38:31

Шебек, прав си, че няма да стане, но не защото всичко се смазва в зародиш, а защото няма зародиш. Ама никакъв! И те го знаят много добре, знаят психологията на овчия ни народ. Ако не бяхме такива, внедряването на футболните хулигани по време на споменатия от теб "протест" реално щеше да е чист автогол за управляващите. То по принцип няма и как да стане без подобни типове, които да започнат мелето, само дето зад тях няма народ, който да ги последва и да се започне с измитането.

#6 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 10:44:44

"...Така че патриоти у нас, поне такива, които качествено и с мисъл да влияят на геополитиката ни, няма...." Точно това повтарям до откат в този сайт и съм наречен вече трол Нещо троловете се множим или какво ?

#7 Хейтър 14.06.2012 в 10:58:39

Че то кога е имало? Споменаването на Стамболов в статията дори е неуместно, защото той просто е бил тогавшния Б.Б., макар и да се опитват да го изкарат политик-родолюбец. Просто не е възможно да си мутра и същевременно да си патриот.

#8 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 11:05:55

Що да не е възможно да си мутра и патриот? Че какъв патриот си ако не разбиеш 2-3 носа пред някоя джамия? Аааааа, ама това не били истинските патриоти, това били лумпени някакви.....ама да не съм гласувал аз за тях, а !? И вместо да се обиждаме на тролщина, я да си признаем кой гласува да пращаме лумпени-патриоти в парламента и пред джамията! Боби ?

#9 Хейтър 14.06.2012 в 11:10:46

Ти сериозно ли ме питаш защо не е възможно?

#12 Bobby_gBG 14.06.2012 в 12:38:07

между другото, тъпото презареждане на текущата страница при цъкване на плюс може да бъде избегнато като давате десен бутон на картинката и отваряне в нов таб - така няма да ви бави и дразни ----------------------------------------------------- Също така става с контрол + ляв клик, или с цъкане на скрола. Честно казано никога не цъкам по "нормалния" начин на тези плюсчета или минуси... А номера е общественото мнение и възприятие да се промени от това мнозинството хора да са тъпи и ограничени като оня, и да се появят повече хора които мислят за държавата си и благото и. Не толкова от "лудо патриотарство", колкото от инстинкт за самосъхранение - не само за себе си, ами и за евентуалните си деца, които някога би трябвало да живеят тук (ако все още има държава България населена с българи дотогава)...

#13 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 12:46:04

Боби, патриоте, като мислиш денонощно за благото на България, за 150-ти път те питам, кой гласува за влизането на олигофрени в БЪЛГАРСКИЯ парламент? Конкретно е за тия на снимката от днес: http://society.actualno.com/news_390040.html Кой? Не отклонявай темата с Оня, кажи ми кой загрижен български родолюбец подкрепи е тия точно?

#15 Bobby_gBG 14.06.2012 в 13:12:15

олигофрен си ти, и като няма по-подходяща партия - пак бих гласувал за Волен Сидеров. Но вече не си правя илюзии че Атака има капацитета да управлява каквото и да е, гласувам за нея колкото да ланка в парламента и да не се забравят проблемите.

#16 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 13:23:11

Мерси, това исках да чуя. Ако това е загрижеността за България на националистите и това точно е патриотизъм.....сери се у него Приключихме.

#18 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 13:30:40

Зашев С теб не искам да споря. Само ми кажи с какво точно е защитен националния ми интерес от Боби и Болен, с какво? За мен това са болни хора с мания, че спасяват света (и в частност мен). Полезени действия от тях - нула. Даже минус! Но както казах с теб точно не искам да споря....да си говорим за мачове по добре

#20 Оня Дето Го Трият 14.06.2012 в 13:46:14

Точно така!

#21 Bobby_gBG 14.06.2012 в 15:31:59

а през това време и президента се сети очевадното: Демографската криза ни удря с пълна сила през 2030-та http://news.ibox.bg/material/id_133845716/#clist Май накрая само оня малоумник и мануела няма да са се усетили как вървим към пълно самоунищожение...

Новините

Най-четените