На Запад се яде свинско. Приемете го

Следният текст, публикуван във Facebook-профила на Любомир Канов, психиатър и български емигрант, който от 1984-та година живее отвъд Океана, се оказа широко разпространен в социалните мрежи в САЩ. Прочетете го и не пропускайте бележката под линия.

Мюсюлманските родители поискаха премахване на свинското месо във всички училищни столови в Монреал и предградията му. Кметът на Дорвал, предградие на Монреал, отказа и изпрати нота до всички родители, за да обясни защо.

"Мюсюлманите трябва да са наясно, че те трябва да адаптират към Канада и Квебек тукашните обичаи, традиции и техния начин на живот.

Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да да променят начина си на живот, а не канадците, които така щедро ги посрещнаха.

Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че канадците не са расисти, не са ксенофоби. В Канада имаше и много имигранти, преди мюсюлманите да дойдат тук.

Също както и други народи, канадците не са готови да се откажат от своята идентичност и култура.

И ако Канада е приела някого на своя земя, не кметът на Дорвал приветства чужденците, а канадският народ като цяло.

И най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек), с неговите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религията трябва да остане личен въпрос. Община Дорвал има право да откаже всякакви отстъпки на исляма и шериата.

За мюсюлманите, които не са съгласни със секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57 прекрасни мюсюлмански страни в света, повечето от тях са слабо населени и са готови да ги приемат с отворени обятия според шериата.

Ако сте напуснали страната си заради Канада, а не заради други мюсюлмански страни, това е, защото сте вярвали, че животът в Канада е по-хубав, отколкото някъде другаде. Ние няма да ви позволим да свалите Канада до нивото на тези 57 страни.

Задайте си този въпрос - само веднъж: "Защо е по-добре тук, в Канада, отколкото там, откъдето сте дошли?"

Столовата със свинското в менюто е част от отговора!"

Бел. ред: В следствие на голямото разпространение на този текст в различни негови вариации в социалните мрежи, от управата на община Дорвал, Монреал разпространиха прессъобщение, в което отрекоха общинският кмет да е правил подобно изявление. Те отрекоха и отправянето на каквито и да е било обидни за мюсюлманската религия изказвания от страна на управата на Дорвал, тъй като в някои варианти такива обиди придружават цитирания по-нагоре разказ.

От общината напомнят, че подобен "разказ" за геройската постъпка и на кмет в Белгия беше разпространена в интернет през 2013-та.

#2 Оби Уан 27.11.2015 в 10:47:34

Но бившият австралийски премиер си го е казал: Цитат на Министър-председателя на Австралия Джон Хауард. 2007 г. „ИМИГРАНТИТЕ, А НЕ АВСТРАЛИЙЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ АДАПТИРАТ. Или го приемате, или се махате. Уморих се тази страна да се притеснява дали не обиждаме някой отделен човек или неговата култура. След терористичните атаки в Бали преживяхме възход в патриотизма на мнозинството австралийци. Тази култура се развива в продължение на 2 века борби, опити и победи от милиони мъже и жени, които са търсили свободата. Ние говорим предимно АНГЛИЙСКИ, а не испански, ливански, арабски, китайски, японски, руски или който и да било друг език. Затова, ако искате да станете част от нашето общество, учете езика. Повечето австралийци вярват в Бог. Това не е някакъв християнски, десен политически напън, а факт, защото християните, мъже и жени, въз основа на християнски принципи са основали тази страна и това е ясно документирано. Със сигурност е уместно да го демонстрираме по стените на нашите училища. Ако Бог ви обижда, тогава предлагам да обмислите някоя друга част на света за свой нов дом, защото Бог е част от нашата култура.Ние ще приемем вашите вярвания и няма да питаме защо. Всичко, което искаме, е вие да приемете нашите и да живеете в хармония и мирно съжителство с нас. Това е НАШАТА СТРАНА, НАШАТА ЗЕМЯ и НАШИЯТ СТИЛ НА ЖИВОТ и ние ще ви дадем всяка възможност да се наслаждавате на всичко това. След като обаче приключите с оплакванията, хленченето и боричкането за ЕДНО ЗНАМЕ, ЕДНА КЛЕТВА, нашите християнски вярвания или начина ни на живот, ви насърчавам настоятелно да се възползвате от една друга велика австралийска свобода: ПРАВОТО ДА НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА. Ако не сте щастливи тук, ВЪРВЕТЕ СИ. Не сме ви принуждавали да идвате тук. Вие сте помолили да бъдете тук. Затова приемете страната, която ВИЕ сте приели!“

#3 dedo adji 27.11.2015 в 10:56:33

Много добро изказване. Ако наистина го е направил, кметът заслужава чест и почитание. И веднага следва отмятане, ама чакайте, не искахме да ви обидим. Което показва, че толерастката зараза е плъзнала и там. В текста не видях нито една дума обидна за исляма или изповядващите го. Просто напомняне кой е стопанинът и кой квартирантът. И никакво насилие над менюто на рязаните. Просто отказ менюто на хората да се съобразява с тяхното. Никой не им тика насила джумерки в устата. Апропо, за свинското. Преди години работих 4 месеца в екипажа на кораб, 2/3 христиани и 1/3 турци, без да близна свинско. Може би, защото собствениците бяха евреи, никой не каза на готвача, като иска да е толкова правоверен, да си стои в анадола. С германски собственици Хасан не помисляше за подобни капризи. Свинското е първата стъпка. Следват фереджетата. След това ще ги дразнят разпятията и църковните камбани, и т.н. След всяка отстъпка следват нови претенции. И е добра първа стъпка за обръщане посоката на прилива. Доколкото знам, ще питам Бичкията, в Канада още няма такова голямо и компактно присъствие. Добър финален рубеж. И да не си мислят, че са защитени зад океана. Падне ли Европа, те са наред.

#4 ТhеRоck 27.11.2015 в 11:05:59

Тъпи ушанки, нищо не разбирате!!! Свинското е вредно!!! Ислямизацията е бъдещето!!!

#5 TehRock 27.11.2015 в 11:32:39

бркаат ме руски спецназ.ако ме фатат само ќе ме бият.предпочитаам да ме фатат джихадисти.ще мојот скъсаат алката

#6 TehRock 27.11.2015 в 11:34:10

нема да плаќаат на две скали.аз сум само еден.

#7 TehRock 27.11.2015 в 11:45:50

нема да плаќаат на другиот идиот.аз сум само еден малоумник

#8 Шамито 27.11.2015 в 13:59:25

Ало четящите.Не Ви ли напомня това за близкото минало на Канада.Идващите англосаксонци и франсета спазваха ли обичаите на местното колонизирано население?Ами не–те си имаха свои ценности и ги наложиха насила.Е защо сега пърпат когато друга цивилизация върви по техния път?А ако се окаже морално по висша?Курвенска демагогия нали?Но кой държи лиценза за приложението и.Все въпроси без адекватен отговор.

#9 dedo adji 27.11.2015 в 15:00:21

Шами, много назад отиваш. Айде аз да отида малко по-назад. Българите са дошли по тия места само 1200 години преди англофренците в Канада. Без да питат някого са Наложили своята цивилизация, която по-късно се развратила по гръцки. Както и да е, налице е цивилизация, няма да твърдя, че е морално висша. Сега да оставим ли морално по-висшата афроазиатска ислямска цивилизация да ни се наложи? Дай адекватен отговор.

#10 dedo adji 27.11.2015 в 21:59:09

Оби 1, това е прекрасен цитат. И друг път съм ти казвал, дай да го разпратим на всички европейски лидери. Бих се заел, но съм профан, едва успявам да пиша в този сайт. Дай да намерим някой хакер, който да го внедрява в компютрите на 3000 европейци на ръководни постове по 3 пъти на ден, всеки Божи ден, белки трима, четирима от тях вдянат. С удоволствие ще подкрепя операцията финансово. Да търсим контакт с анонимните. Те наводниха ислямските сайтове.

#11 Harry 28.11.2015 в 10:19:07

dedo adji , ако мислиш че някой нещо не е разбрал, греши, заблуждава се, си дете наивно. Ако нещо в политиката се случва, ЗНАЧИ ТАКА Е БИЛО ЗАМИСЛЕНО, ПЛАНИРАНО. Хора като тебе не допускат че управниците са способни да планират нашето изтребване, заличаване, геноцид, огледай се, какво се случи през последния век, ВСИЧКО БЕ ЗАМИСЛЕНО ОТ ЕЛИТА, СРЕЩУ НАС! Конкретно, смесването на европейската раса и унищожаване на християнството са една от целите, по които елитът не е спирал да работи. Кой прави политиката, войните, революциите - само хората с пари, не народите, никой народ не мечтае децата му да загиват по фронтовете в чужди държави. И за да ги убедиш, трябва да се потрудиш - да организираш атентите в Париж, да загинат много невинни французи, да го прикриеш като чуждо дело, после да организираш сълзливо и емоционално почитане на жертвите, много знамена, марсилезата, речи, масово отразено по медиите, всички трогнати... и веднага пращаш самолетонозача Шарл дьо Гол в Сирия, ДА ГРАБНЕШ СВОЕТО ПАРЧЕ ОТ СИРИЙСКАТА БАНИЦА. Ама сте наивни!

#12 Harry 28.11.2015 в 17:38:10

Оо, минусче? Някой не е съгласен с фактите, че след като бутнаха кулите - близнаци в Ню Йорк, Буш нахлу в Афганистан и Ирак, а се знаеше че самоубийците са от саудитска Арабия? Как казвали древните, когато фактите говорят, и боговете мълчат?

#13 dedo adji 28.11.2015 в 18:08:19

Хари, минусчето ти не е от мене, аз слагам само плюсове. За близнаците се изказаха доста съмнения, дали изобщо е имало самоубийци от Арабистан, Афганистан или Московстан. Само България не са посочили като тренировъчен лагер, но не е късно. Нито ги приемам, нито ги отхвърлям, само едно на ум, като материал за размисъл. За конспирацията на елита може и да си прав. Ама голяма аванта ли е да лапнеш парче от сирийската баница, и да храниш 5 млн братовчеди на сирийците у дома си, където изобщо не е трябвало да ги пускаш? Като между тия 5 млн има 500 камикадзета + 500 хиляди техни ятаци + 4.5 млн ни чули ни видяли. На френски grand kelepir. Не плача за франкофонците. Юдео-христианската европейска цивилизация, към която, харесва ли ни или не, принадлежим и ние, е подкопана в основите си. И все още никой няма хабер как да противодейства и много малко изобщо се замислят. Затова са добри новини даже такива малки стъпчици като менюто.

#14 Harry 28.11.2015 в 18:12:10

Дедо, ти къстен ли си, щото те тука грешиш: "Юдео-христианската европейска цивилизация" Такава нема, едното отрича другото, оксиморон е, нищо че така баламосват по телевизиите, мани ги.

#15 Шамито 28.11.2015 в 18:35:18

Дедо–ти се изявяваш като съвременен кръстоносец.Кой ни даде правото да смятаме че нашите ценности са най добрите за всички разновидности на човешката цивилизация.Да ти напомням ли за постиженията на арабската научна мисъл в миналото?

#16 Harry 28.11.2015 в 20:20:04

Не се заяждай с дедо, той е пич, и е прав, ако на некой не му харесва у нас, да си ходи у тях бе, никой не ги е канил с бъклица. А от ислама имаме лоши спомени и планини от кости на християни.

Новините

Най-четените