Махленското ниво на Външно

Нека всички да знаят на колко ниско махленско ниво е паднало Външно министерство!

Министърът на външните работи отказва да предложи на Президента награждаването на посланика на Франция Филип Отие с орден "Стара планина"! Награждаването на отиващите си посланици с този орден е практика.

Г-н Вигенин явно обаче смята, че тези ордени се раздват за заслуги спрямо БСП, че те целят да отличат сервилността спрямо статуквото на властта... и явно Филип Отие е направил голямо прегрешение с подкрепата си за каузата на европейска България.

Жалка история, тежко ТКЗС-раско разбиране за външна политика, грозна картинка на хора, превърнали се в мъртви души от прекрачването на всички граници на принципи, морал, разбиране за добро, от всички компромиси, които са направили, за да правят кариера в абсурда на посткомунистическата политика.

И цялото ми уважение и признателност за посланика на Франция, който застана на странта на свободните граждани в битката им срещу тържеството на изроднената политика, което представлява пъклената коалиция между БСП, ДПС и "Атака", срещу опита на тези хора да превърнат официално България в държава на мафията!

#1 Borracho 03.09.2013 в 11:15:37

Медалите се пазят само за турските им приятели и тук-таме за някой КГБей !

#3 pixie 03.09.2013 в 15:05:24

То пък ако аз бях посланик, нямаше да искам точно Вигенин да ме предложи за орден. Даже щеше да ми е обидно, въпреки традицията.

#5 pepe 04.09.2013 в 01:16:57

Правителството на България отново изпадна в онова, което в авиацията е известно като "свредел". То беше характерно и за последните месеци преди оставката на правителството на Бойко. А именно - колкото по се старае да не изглежда жалко, толкова по-"патетичен" е резултата.

#6 pepe 04.09.2013 в 01:23:52

Само да допълня, ако някой случайно не знае - за "свредела" е характерно, че от него обикновено се излиза ...мм... бързо и брутално /ББ/ - с удар в земята

#7 pepe 04.09.2013 в 01:30:16

Като не искат да го награждават със Стара Планина, няма ли някой български орден, който да може да се дава по предложение на колектив от граждани? Да вземем да направим една подписка за награждаването му с някой орден, даван по предложение на граждани. И без това един такъв орден би трябвало да има по-голямо значение за него. Пък и ние като гражданско общестФо ще отнемем още един прерогатив, който властта смята за запазен за нея.

Новините

Най-четените