Толкова е просто

Непрекъснато ни питат какво искаме. Какво очакваме да се случи след този протест? Ми че те пак ше дойдат същите маскари, бе, викат ни.

К'ви сте вие, бе, наивни, политически необразовани паленца такива, викат. Затова ще отговоря. Искаме оставка. It's THAT simple.

Искаме да видим веднъж в живота си, че политическото безочие понася последствията от себе си. Трябва ли ни специално образование за това? С други думи, трябва ли да си изучавал анатомия, за да разбереш, че са ти завряли фалос в ануса? Философски въпрос.

Но за останалото са прави. Ние сме политически необразовани. Защото тук не съществува политика, за която да се образоваме. Съществуват други неща, като корупцията примерно. Кофтиии.

Оказва се, че "политически образован" в България означава човек, който знае кой политик с коя сенчеста структура е свързан. А от тук стигаме до реалността - всички са свързани с някоя. Някой да има нужда от още образование по темата? Тъй. Също така е вярно, че сме наивни.

Търчим всяка вечер към Независимост, гледаме се влюбено и проповядваме позитивизъм. А, да, и танцуваме. И водим бебета, баби и кучета, и си правим срещите с приятели на МС. И вярваме, че нещо ще се промени. Тъпооо.

Друго си е да си останем вкъщи, накиснати в доза здравословен скептицизъм и да хейтваме малко. "Ама к'во ще промени това?", "Ама кви са ИСКАНИЯТА?", "ИСКАЙТЕБЕ!", "А вие какъв избирателен кодекс предлагате."

"А как смятате да променим параграф Х на закон У?" М? Ммммм? Ми не знаем, бе. Искаме правителството да си свърши работата. Щото тва да познаваш алинеите и параграфите, да изготвяш планове и да пъцкаш икономиката е работа на професионалистите.

Нали тъй? Примерно аз съм професионалист в мойта си област. И като такъв сядам и предлагам на клиента стратегията, която смятам за най-добра за него. Ако той си я хареса, бачкаме заедно. Ако не - клиентът отива при друг. Отново: It's THAT simple.

Ама чакайте да се върнем на въпроса: какво ще стане след протеста? Кого ще качим на власт. Знаете ли какво? Все ми е тая.

Ама не защото не ми пука. А защото въпросът не е какво ще стане ПОСЛЕ. Въпросът е какво стана СЕГА. Защото изборите вече се случиха. И спечелихме ние. Ние, които най-накрая започнахме да третираме политиците като свой инструмент. Защото така е редно.

Не обратно. Спечелихме в момента, в който излязохме на улицата. И от тук нататък няма никакво значение какъв ще е на цвят инструментът ни. Защото в момента, в който той спре да работи за нас, ние пак ще сме на улицата. И пак. И пак.

До момента, в който не дойде някой, който наистина ще работи за нас. Да. Аз съм наивна. Даже и налудничаво идеалистична понякога. Мислите ли, че не го съзнавам? Но съзнавам и друго - след хиляда години послушен скептицизъм сме до гуша в наглост и корупция.

И може би точно наивността и тъпият идеализъм могат да ни заведат другаде. Нали знаете: ако искаш да ти се случи нещо, което не ти се е случвало, направи нещо, което не си правил. Ето, правя го. Вярвам. It's THAT simple.

#1 Бояна 20.06.2013 в 13:35:28

Това , че десет хиляди искат нещо дали е аргумент, че техните желания и искания са по важни от тези на милиони други граждани, или и те /протестиращите/ са по -равни , както политиците , от другите! Толкова е просто!

#2 Kenobi 20.06.2013 в 13:55:40

Нещо определено трябва да се промени. Когато нещо не работи се ремонтира или се сменя но накрая трябва да заработи. И тук няма значение колко хора го искат това. Счупеното се ремонтира. Аз лично се съмнявам по нашата географска ширина нещо да се ремонтира с вяра ... но пък знаеш ли от кой храст ще изскочи заека ? Аз лично съм привърженик на ремонтния комплект от 1989 в Румъния - "разстрел и след разстрела червей, това е толкоз просто и логично" или на македонски it's that simple

#4 MacAllister 20.06.2013 в 14:43:41

Основният проблем е, че се налага да искаме от ония, които създават проблема. Т.е. "искайте" значи оставете ни и за да ни оставите ще дадем. Това не са ли преговори между подтисници и подтиснати? Ако е така има ли нещо демократично в ситуацията и изборите какво са изпит колко от народа е готов да свежда гръб пред господаря? Избори до дупка не са решение, трябва да се заседяват, за да им се види добре акъла, че не всички зацепват от веднъж, а за някои политици и задкулисни вождове не ясно дали са пълни идиоти или са решили да разрушат собствената си система. Трябва да видим - как се чупи статуквото отвътре има значение, а и за какво да бързаме с избори - нали те само ще променят кого наблюдаваме изкъсо? Но, да трябва да са начесто, докато се схване от, "когото трябва", че един елит е елит точно защото умее да контролира баланса в обществото, а те не само, че не могат, но и никога не са опитвали, а вероятно и повечето от тях възползвайки се от шанса и позициите си не са и разбрали, че са минали в категория, която освен да взема е и длъжна пред общестовото, което я храни. Сигурен съм, че малцина са обмнисляли случая Пеевски откъм всички варианти - каквито и да са причините на Станишев да го предложи от тъпоумие, до гениалност и вътрешнопартийна подлост, самият факт, че го предложи наистина означава, че там на "върха" има тотални олигофрени, които си въобразяват, че тоя номер ще мине и че самия Пеевски категорично мисли същото. Неясното е само кои са точно останалите в групата на mentally challenged хора, ама има ли пък толкова голямо значение?

#5 partci 20.06.2013 в 14:45:21

С изключение на прекомерното ползуване на чуждоземна реч - чудно! Толкова е просто - писна ни от простаци.

#6 explorer 20.06.2013 в 15:14:42

така написано звучи идиотски Искам нещо и ще си го получа; и ще скачам и ще тропам с краче, докато на стане на моето. Широко ти е около врата на теб. На колко избори си ходила? С колко програми и политици си се срещала? ...Ама няма значение...все някой ще направи това, което искаме... Напротив има значение, защото междувремнно хиляди хора ще загинат или ще емигрират. Пак ще кажа, че някои се опитват да си присвоят държавата, друти - протеста. Няма лошо да се разкаравш като промоутър с плакат на площада, но да твърдиш че това са исканията на десетки хиляди, при положение, че 10 души трудно се съгласяват ЗА нещо съзидателно, това е глезотия. Няма разлика му подобни искания и щението на Пеевски за шеф на ДАНС - всеки си иска нещо, но за чужда с-ка. След утрешните избори при същия кодекс, какво ще речеш? Каквото и Орешарски и Станишев - сгреших(ме)

#7 koya sam? 20.06.2013 в 15:28:00

Хаха, "искаме си го, сега". Звучи много кифленско. А кой ще го реализира? Нали все същите ще влязат в парламента, ако правителството подаде оставка сега. Протестирайте срещу конкретни неща и ги натискайте да променят изборния закон. Дано свърши работа. А най-добре е, вместо да викате неволята сами да запретнете ръкави и извадите каруцата от калта. Ама това не става със скачане по протести само

#8 Vasil 20.06.2013 в 16:54:01

ОСТАВКАНО кого и защо сега ??? къде бяхте предишните години когато разни пишман финансисти специалисти и разни мутри се правеха на велики докато разсипваха държаавата тва вашето се нарича точно след дъжд качулка - те 23 години сао крадяха и разсипваха вие се сетихте когато почти нищо не остана от тази държава

#9 Хейтър 20.06.2013 в 17:54:22

Автора, това ти е втората статия за два дни, в която поръчково се опитваш да внушиш на хората, че нещо се случва. Същото беше и на предишните протести, всички политици като зомбирани повтаряха "България вече не е същата", само и само все още непромитите мозъци да си помислят, че народа е предизвикал или "извоювал" някаква промяна към добро. Тц, нищо подобно!

#10 My Majesty 20.06.2013 в 22:30:47

Не е просто, момиче, хич не е просто. Ако беше, нямаше да се стигне до тук. Явно си превъзбудена от песните, танците, бебетата и бабите по площада, но от статии като тази, става все по-ясно, че не знаете какво искате, не знаете как се гради и пази Демокрация, нито пък държава. Как пък нито един от вас не се трогна от хората, които мизерстват. Самодоволни сте и си вярвате. Това ще ви изяде главите. Не сега. По-късно. За да боли повече.

#11 Vankata_820 20.06.2013 в 22:51:45

Поискай Лустрация, за да Ти се сбъднат мечтите!!! It's THAT simple.

#12 Профилът е закрит 21.06.2013 в 11:59:02

Резюме: Вярваме, че НЕЩО ще се промени. Как- все ми е тая! Те и за това превъзбудените и напушени репортери в последните дни питат само- защо сте тук? Защото ако питат нещо друго, ще почнат подобни на автора общи приказки. ДА, трябва да се протестира. ДА, политиците трябва да се държат в напрежение и да им пари под дупетата. ДА, протестиращите с поведението си могат да коригират някакво поведение или конкретна политика. Не обаче на протестирането за купона. Сори.

#13 boris 21.06.2013 в 14:09:52

С други думи, трябва ли да си изучавал анатомия, за да разбереш, че са ти завряли фалос в ануса? Философски въпрос. ---------------------------------------------------------------------------- какви са тия изрази бе, дама сте..

Новините

Най-четените