Защо ни е важно Украйна да е в ЕС

Защо за всеки от нас персонално е интересна Украйна? И защо е задължително тя да влезе в ЕС?
Защото ще си пържим кюфтетата в олио от 55 ст. и ще ядем ляб от 35 стотинки!

От къде ЕС внася слънчоглед? От къде шарлан? От къде жито?
От Украйна!

С приемането й ще отпаднат мита, такси и прочие, следователно въпросните продукти от първа необходимост ще поевтинеят рязко.

Ще строим и по-евтино къщи... арматурното железо се внася пак от там!!!
За всеки, другари, ще има дом и леб. 
Да живее българо-украинската дружба - слънцето и въздуха за всяко живо същество.
КПСС - БКП.

Тагове: ес, украйна
#1 sim4o 24.02.2014 в 20:31:02

Абе то едни майкопродавци, преди време и за Турция ни надуваха главите .. как било важно да я вземем! Сега и Молдова , че и Грузия сме щели да прибираме ... За Турция- гърчолята ще лашкат вето- дорде осъмнат , та на идиотите идеите, едва ли ще се сбъднат. Хвала ви гърци! А за турците, молдованите, хохолите и всякакви други .. който ги иска и му трябват - да си вади от пара от джоба и да им плаща лично .. и да си ги взима в къщи! И който са му най-мили .. да стяга чемоданите , самальот - и при тях .. Ако ще ходи до Турция- да не забрави вазелин .. Лично на мене, всякакви присъеднинявания и разширявания .. ще ми бъркат в джоба и не съм им фен. ---------------------------- П.П. нещо не мога да разбера и комунетата и седерунгелите ... ЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА БЕ, НИХИЛИСТИ ??! За МЕНЕ са най-важни българите и именно най-много за тяхната съдба съм загрижен ... Тъпучи! Хвани едните-удари другите! .. леви или десни интернационал-толерасти .. няма значение, все едни боклуци сте!

#2 sim4o 24.02.2014 в 21:22:26

Заедно срещу насилието над България : "По силата на вече отменения закон в Украйна, българският език имаше статут на регионален език в Одеска област. Е, вече няма! Това обаче българските свободни, демократични и без цензура медии въобще не ги интересува. Както и българското правителство. Ако трябва да перифразираме един класик на българомразието, Соломон Паси, всички те казаха едно дружно "майната им на българите". Е какво пък, поне имаме изрисуван паметник със "Слава на Украйна"..."

#3 sim4o 24.02.2014 в 22:59:16

"Зам.-председателят на Еврокомисията и комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви, че ЕС е готов да окаже на Украйна финансова помощ, която ще се измерва в милиарди евро, съобщи в. "Файнешънъл таймс". "Тя (помощта) трябва да се измерва в милиарди (евро), а не в стотици милиони", заяви той в кулоарите на срещата на финансовите министри от Г20 в Сидни. На свой ред "Уолстрийт джърнъл Юръп" добави, че на Украйна ще бъде предоставена голяма финансова помощ, надхвърляща 20 милиарда евро. " ------------------ А ние - сме добре .. .. на нас подкрепа , не ни трябва! ------------------ П.П. абе ЕС, да ги бяхте спазарили , тези пари преди месец. Може би, въобще цялата .случка нямаше да я има.

#4 pepe 25.02.2014 в 22:18:13

Симчо, какво толкова си се запалил за българите на Луната? Ако са такива големи родолюбци и милеят за родината си и т.н. - знаят я къде е България, нали? Роптаеш срещу това, че българския език бил отпаднал от някакъв украински закон, но ако те попитат за турския в България пак ли разпалено ще го защитаваш? Ако пък принципа е "всяко куче за своя кокал", не можеш да се сърдиш на украинците, че се интересуват главно от техния си - отменянето на този закон не е насочено срещу българите в Украйна и езика им, а срещу руския. Пък и ако украинците решат да се интегрират към ЕС никой няма да може да попречи на българите там да говорят този език, който сами изберат.

#5 Webcafe- plateni kurvi 26.02.2014 в 01:17:27

О небеса!!!! Кой роди това писание, статия не е определно?!?! Ами тиквии нали ако Украйна влезе в ЕС или се асоциира с него, ще спре кранчето на евтините енергийни ресурси от Русия. Тогава олиото, желязото и всичко друго ще станат една идея по-скъпи от колкото са навсякъде в Европа. Докога вашето пасквилно сайтче ще бълва повърни, докога? Украинците започнаха да виждат общата къртинка все по ясно. От обещаните 20 мил евро, ЕС е готов да им даде 600мил евро помощ, подчертавам 600 МИЛИОНА, не МИЛИАРДА. Скоро нищо от Украйна няма да идва в ЕВропа, защото Китай закупи милиони декари земя и изкупува продукция селскостопанска баш в Украйна, та само един забелен може да получите нищо друго неуважаеми писачи!!!

#6 pepe 26.02.2014 в 01:46:06

Бардаков, ако имаш някакъв проблем с този сайт, чудя се, защо го четеш? Като гледам си голям експерт и по международна политика и по икономика, така че какво диктува нуждата ти? Не разбирам защо ще и е на Украйна да спира кранчета, но пък аз не съм експерт. Мога да споделям с останалите какво мисля по даден въпрос, но не мога да смятам, че знам за всичко повече от всички останали. Всъщност смисъла на споделянето е в това, че другите са коректив на собствените ти мисли - даже и понякога да дразнят. Със сигурност и уебкафе гледат да заработят някой лев като всички останали - докато го правят по поносим начин и в търпимо количество - ще им посещавам сайта, ако реша в един момент, че вече не ми понася - просто ще престана.

#8 qhasper 26.02.2014 в 08:17:19

Брее, Симо, кога стана европеец, че взе да определяш кой "ни" трябвал и кой не в ЕС? Мога да те уверя че на нас гледат също като трап за техните евра. пепе ме превари с коментара за турския в България

#9 Мечока 26.02.2014 в 09:05:25

май не схващате цялата ирония, в това изказването което коментирате, и се изхвърляте като чекия, на мокър пясък ..

#10 скучко 26.02.2014 в 10:05:29

Джони Нема смисъл да се абиш. След малко разбрал-не доразбрал ще се включи с вопъл и баш Оня . А може и възпитаника на физико-математическият факултет да те удостои с внимание от братска Америка.

#11 Оня Дето Го Трият 26.02.2014 в 10:59:52

Верно нема смисъл да се хаби. Неква глупост е написал и гледам само познатите галфони тук и се радват. Само те са я разбрали явно

#12 sim4o 26.02.2014 в 11:12:10

8 qhasper | 26.02.201408:17 Брее, Симо, кога стана европеец . ---------------------- Описвал съм си житието-битието, но поради огромният интерес, потретвам. От 1993 създавам БВП в ЕС. Плащам и данъци ... парите, между другото си ги печеля сам, с труда си. Та ЗА МОИТЕ ПАРИ - СИ ИМАМ МОЕ МНЕНИЕ , как да се харчат ... Не виждам, и какво ще спечеля, ако ми увиснат на гърлото още 30 милиона, а на пазара на труда се появят поне 10 милиона готови на всякаква работа гладници, стигат си ми гърците и румънците. Та ТАКА РАЗСЪЖДАВАМ , за моите си пари - аз не съм нито на социал , нито на дотации някакви, нито на помощи, а работя! На който са му мили Молдова, Турция, Украйна и още там каквото се е задало .. да си ги взима в къщи! ----------------------- Радвам се, че помагам и давам пояснения, на задъханото любопитство ..

#13 sim4o 26.02.2014 в 11:22:01

"pepe | 25.02.201422:18 Симчо, какво толкова си се запалил за българите на Луната? Ако са такива големи родолюбци и милеят за родината си и т.н. - знаят я къде е България, нали? Роптаеш срещу това, че българския език бил отпаднал от някакъв украински закон, но ако те попитат за турския в България пак ли разпалено ще го защитаваш?" ---------------------------------------- 1. За това българите в Западните покрайнини, в Банат, в Молдова, в Крим и навсякъде, да не се подлагат на асимилация лично аз имам една политика! Трябва една политика да имат и ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА и цялото българско общество .. ама .. вие си знаете. "знаят къде е България" .. ми се струва, извинявай , непремислено .. 2. За турския в България и разните други неща - съм цитирал закони и Конституция! ЛИЧНО АЗ, НАВРЕМЕТО бидейки в кръга покрай проф. Николай Генчев, и неговата организация БНДП, се борих с толерастите-тъпучи за Рамковата коневенция за малцинствата и за Конституцията на България .. да няма , примерно. В украинската конституция .. ИМА УПОМЕНАТИ МАЛЦИНСТВА С ПРАВА .. в нашата- няма! Велик ум беше, проф Николай Генчев, а и не само той има заслуги ..па и тъпите седерасти бяха излезнали тогава от Парламента, Слава на Бога ..и успяхме! Да почетем паметта, на тези политици, направили нещо за България, ми се ще сега .. Та така! .. позицията ще ми е ясна - да се спазват спогодбите и споразуменията .. същата позиция има, примерно и Гърция, колчем стане дума за мюсулманско малцинство, или за славяногласни елини или за албанско малцинство в Епир. Простичка позиция - "има си документи - четете ги! Ние ги спазваме" .. не че ми харесват много гърците де.

#14 sim4o 26.02.2014 в 11:26:42

pepe | 25.02.201422:18 Симчо, какво толкова си се запалил за българите на Луната? Пък и ако украинците решат да се интегрират към ЕС никой няма да може да попречи на българите там да говорят този език, който сами изберат. -------------------------- ..освен ако не говорят ..и нямат училища ..и до едно поколение се асимилират. Ама вие си знаете, кое ви е по-важно! А за Западните покрайнини ко прайм ? Да настояваме ли, там да има малцинство и в тези общини, да има обучение и да се ползва и български или не ?? Да отменят и там българския?? Ако не знаеш - СЪРБИЯ ВЕЧЕ СЕ ИНТЕРГРИРА КЪМ ЕС . Даже са напреднали в преговорния процес. Та в Западните Покрайнини, ако бъде отменен статута на българския език - пак ли да не реагираме .. щото Сърбия е била в процес на интеграция??

#15 Оня Дето Го Трият 26.02.2014 в 11:28:10

Абе, тия в Германия кога леят кофражи и кога бъркат бетон - тоя галфон Симчо 'се в Уебкафето виси. Не разбирам

#16 sim4o 26.02.2014 в 13:45:08

Оня Дето Го Трият | 26.02.201411:28 Абе, тия в Германия кога леят кофражи и кога бъркат бетон - тоя галфон Симчо 'се в Уебкафето виси. Не разбирам не разбирам ---------------------- Тъпучте .. не отварят нищо, не четат?? ... обяснявал съм! Къде съм, в коя държава съм, в кой град ... в момента къде съм .. Да отварят Тъпучите! .. да четат и ВСИЧКО ЩЕ РАЗБЕРАТ! Нямам идея, да занимавам цялото форумно овйнство, със скромната си персона, ако и да има коментари и питания , от Читателските Колективи. Но пък - огромен интерес към моята скромна персона бе .. баааси .. За тъпучът, някой да е коментирал и да се е интересувал?? Не - само за мене! Дреболия, а приятно! ... виж къв пич!

Новините

Най-четените