Зеленогорски: Доброволните отряди за самозащита са опасни

Доброволните отряди за самозащита са опасни за реда. Това мнение изрази пред bTV съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Според него трябва държавата и общините да са си на мястото и структурите, които отговарят за опазване на обществения ред, да си свършат работа.

1 млрд лева се дават за работата МВР на година и стотици милиони от общините за опазване сигурността на гражданите и техните имоти, подчерта депутатът по повод отрядите от доброволци, които се правят в някои населени места за опазване на реда.

Зеленогорски подчерта, че решаването на проблема с битовата престъпност и сигурността ще дойде от по-добро сработване на кметовете, държавните органи и МВР. По думите му, в момента 1/3 от служителите на МВР са административни, а трябва да е обратно - по-голямата част да са униформени и да са на терен.

Зеленогорски и призова за законови промени, които да засилят правата на инспекторатите към общините и да позволят създаването на Общинска полиция.

Ако се оставят хората да се самоорганизират, да се въоръжават и сами да се пазят, това е пълен абсурд. Не може да ходят хора с тояги и брадви по улиците, при положение че има закон, кмет, местна власт, инспекторати, МВР и институции, подчерта Зеленогорски.

#1 GETI 18.06.2015 в 10:50:31

"Когато беззаконието се превърне в закон, съпротивата се превръща в задължение" Т. Джеферсън

#2 Илия 18.06.2015 в 15:51:51

Досегашния ни живот показва, че полицията не помага почти никога - те са само регистратори на събитието! Т.е. ако сами не си помогнем няма кой друг да ни помогне!

Новините

Най-четените